Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

Στα του (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας υποδέχθηκε τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στα γραφεία του ΚΕ.Π.ΚΑ. στην Κοζάνη.
Συζητήθηκαν θέματα προστασίας του καταναλωτή από παράνομες και αθέμιτες πρακτικές των επιχειρήσεων (κυρίως τραπεζών και παρόχων σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και internet), η ορθή εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας Τραπεζών, καθώς έχουν καταγραφεί περιπτώσεις καταστρατήγησής του, η ενδυνάμωση της προστασίας της κύριας κατοικίας στα πλαίσια του Ν. 3869/2010, η  παράταση της προστασίας της κύριας κατοικίας και μετά το τέλος του έτους 2018, η νομοθετική ρύθμιση υπέρ των εμπόρων με χαμηλά έσοδα που δεν χαρακτηρίζονται μικρέμποροι έτσι ώστε να είναι δυνατή η ένταξή τους στις διατάξεις του Ν.3869/2010, καθώς και θεσμικά αιτήματα των ενώσεων καταναλωτών.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με εποικοδομητικό πνεύμα και διάθεση συνεργασίας, και συμφωνήθηκαν οι πρακτικές στενότερης και αποτελεσμα-τικότερης συνεργασίας προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου