Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016

Στις 7 Σεπτεμβρίου το κρίσιμο ραντεβού για το μέλλον των Λιγνιτωρυχείων Σερβίων – Αν η ΔΕΗ δεν διασφαλίσει την απρόσκοπτη προμήθεια λιγνίτη τα ορυχεία απειλούνται με λουκέτο και 350 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο

Κρίσιμη σύσκεψη με την ηγεσία της ΔΕΗ θα πραγματοποιήσουν την προσεχή Τετάρτη στην Αθήνα φορείς του δήμου Σερβίων – Βελβεντού και της Περιφέρειας, σύσκεψη η οποία ίσως είναι καθοριστική για το μέλλον των λιγνιτωρυχείων ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ.
Η σύσκεψη θεωρείται πολύ σημαντική καθώς αναμένεται απάντηση της ΔΕΗ στο αίτημα των φορέων της περιοχής, που είναι η συνέχιση της απρόσκοπτης προμήθειας λιγνίτη εκ μέρους της ΔΕΗ, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η λειτουργία των δύο λιγνιτωρυχείων, στα οποία απασχολούνται περί τα 350 εργαζόμενοι. Η απώλεια αυτών των θέσεων εργασίας σημαίνει ότι «μπαίνει οριστικά ταφόπλακα» στην περιοχή Σερβίων, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, των φορέων και των ίδιων των εργαζομένων, οι οποίοι θα είναι τα πρώτα θύματα, εάν χάσουν τη δουλειά τους.

Στη σύσκεψη θα εκπροσωπήσει τη ΔΕΗ ο ίδιος ο πρόεδρος Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, ο οποίος θα πλαισιώνεται από την γενική διευθύντρια Ορυχείων, Όλγα Κουρίδου και τον γενικό διευθυντή Παραγωγής Γιάννη Κοπανάκη. Από την περιοχή την επιτροπή που θα ταξιδέψει στην Αθήνα συγκροτούν ο Παναγιώτης Πλακεντάς, αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, ο οποίος έκλεισε και το ραντεβού με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο δήμαρχος Σερβίων Αθανάσιος Κοσματόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Ζυγούρης, οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βασίλης Κωνσταντόπουλος και Πολυδεύκης Λιάκος, οι εκπρόσωποι της ΛΑΡΚΟ κ. Μακρυδήμας και της ΜΕΤΕ Κωνσταντίνος Μεσήνης, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Σερβίων Γιάννης Θύμνιος και Προσηλίου Παναγιώτης Καραγιάννης, καθώς και οι εκπρόσωποι των μεταφορέων και σκαπτικών μηχανημάτων Γιάννης Ζαρογιάννης, Οδυσσέας Κακαλές και Γιώργος Ντούφας.
Να σημειωθεί ότι σχεδόν από την αρχή της χρονιάς τα δύο λιγνιτωρυχεία, της ΛΑΡΚΟ στην Παλιά Λάβα και της ΜΕΤΕ στο Προσήλιο υπολειτουργούν, ενώ από την άνοιξη και ολόκληρο το καλοκαίρι τα προβλήματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο. Αιτία είναι το γεγονός ότι η ΔΕΗ μείωσε στο μισό την προμήθεια λιγνίτη από ΛΑΡΚΟ και ΜΕΤΕ, με σοβαρό ενδεχόμενο να διακόψει τις συμβάσεις μαζί τους, οπότε δεν αποκλείεται οι δύο εταιρίες να σταματήσουν τις δραστηριότητές τους στην περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι από την άνοιξη και εντεύθεν πραγματοποιήθηκαν πολλές συσκέψεις στα Σέρβια για το θέμα, αλλά και ειδικές συνεδριάσεις του δήμου Σερβίων – Βελβεντού. Είχε υποβληθεί και σχετικό υπόμνημα με κεντρικό αίτημα την απρόσκοπτη προμήθεια της ΔΕΗ με λιγνίτη των δύο ορυχείων, ενώ ο δήμαρχος Αθανάσιος Κοσματόπουλος, είχε επισημάνει ότι «η λύση που θα δοθεί για τα λιγνιτωρυχεία της περιοχής πρέπει να είναι πολιτική. Αν θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την περιοχή πρέπει να υπάρξει πολιτική βούληση και πολιτική απόφαση για στήριξη του λιγνίτη και συνέχιση προμήθειας λιγνίτη για τις μονάδες της ΔΕΗ από τα λιγνιτωρυχεία της περιοχής».
http://e-ptolemeos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου