Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Απώλειες-σοκ 1,7 δισ. ευρώ από το «μαύρο» στα κανάλια

Όπως προκύπτει από το διάγραμμα που δημοσιεύει ο ΣΕΒ σε βάθος δεκαετίας υπολογίζεται ότι θα χαθούν 600 εκατ. ευρώ σε φόρους και 1,1 δισ. ευρώ σε εισοδήματα.
Τεράστιες απώλειες για την οικονομία και τα κρατικά ταμεία, συνολικού ύψους 1,7 δισ. ευρώ, θα επιφέρει ένα ενδεχόμενο "λουκέτο" στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια, μετά τον πρόσφατο διαγωνισμό της ελληνικής κυβέρνησης. 
Σύμφωνα με μελέτη του ΣΕΒ, σε βάθος δεκαετίας υπολογίζεται ότι θα χαθούν 600 εκατ. ευρώ σε φόρους και 1,1 δισ. ευρώ σε εισοδήματα.

Οι συντάκτες του δελτίου τονίζουν ότι ο περιορισμός των αδειών στο πεδίο της ενημέρωσης σε επίπεδα που υστερούν των τεχνολογικών δυνατοτήτων δεν έχει παρατηρηθεί σε καμία άλλη δημοκρατία υψηλής ποιότητας.
Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «δεν υπάρχει παράδειγμα άλλης  ευημερούσας  και  καλοδιοικούμενης  χώρας  στην  οποία  η πρόσβαση σε άδεια χρήσης φάσματος τηλεόρασης εξαρτάται από την εκτίμηση του κράτους για το μέγεθος της διαφημιστικής αγοράς, και φυσικά απουσιάζει οποιαδήποτε  αναφορά σε  σχετική μελέτη  του ΟΟΣΑ για τις άδειες.»
Ακολουθούν τα διαγράμματα από τις εκτιμώμενες απώλειες τα επόμενα 10 χρόνια μετά τον υπολογισμό της απορρόφησης προσωπικού και έργου από άλλα κανάλια, από το κλείσιμο των σταθμών STAR, ALPHA, MEGA, Μακεδονία TV, ART, Epsilon.
http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας