Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Σύσκεψη εργασίας στην Περιφέρεια προκειμένου να “ξεμπλοκάρει” το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο στον Όρλιακα Γρεβενών

Παρουσία του σπουδαίου Γρεβενιώτη Αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σύσκεψη εργασίας που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης σχετικά με το έργο "Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα” στα Γρεβενά.
Ο Περιφερειάρχης επανέλαβε τη βούλησή του να υλοποιηθεί αυτό το τόσο σημαντικό έργο που αποτελεί όνειρο του Θανάση Οικονόμου, προκειμένου τα παιδιά της Δυτικής Μακεδονίας να έρθουν πιο κοντά στην αστρονομία και να αγαπήσουν την επιστήμη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια,  μπορεί να “ξεμπλοκάρει”, ώστε μέσα απο τη νέα προγραμματική περίοδο του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 να προχωρήσει και τελικά να ολοκληρωθεί.
Καθώς  το συγκεκριμένο έργο είναι μεγάλης σημασίας και πρωτόγνωρο ως προς την υλοποίησή του, θα απαιτηθούν εξειδικευμένες μελέτες και συνεργασίες.
Να σημειωθεί ότι το Αστρονομικό Πάρκο του Όρλιακα με την ολοκλήρωση του θα είναι από τα πλέον εξοπλισμένα στην Ευρώπη, αφού θα διαθέτει όχι μόνο τηλεσκόπια για παρακολούθηση και έρευνα από τους επιστήμονες, αλλά και τηλεσκόπια για εκπαιδευτικούς σκοπούς και ερασιτέχνες αστρονόμους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας