Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2016

Αντώνης Τζιώνας («Αμερικάνος») προς π. Νικηφόρο: Άξιος, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για σας!

Προς την αυτού σεβασμιότητα, αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρο Μανάδη, πρωτοσύγκελο της Ι. Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας και καθηγούμενο της ανδρώας Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Αρδάσσης Εορδαίας
Η πορεία σας στα υψηλά ιερά αξιώματα της εκκλησίας μας, κατευχαρίστησε άπαντας ημάς που ευτύχησαν να σας γνωρίσουν προσωπικώς και να εκτιμήσουν την πολυσχιδή δράση σας. Ιδιαιτέρως η εκλογή σας στο αξίωμα του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως, προξένησε μεγάλην χαράν εις όλους μας.
Άξιος, σας συγχαίρω, με κάθε μου ευχή και εις ανώτερα.
Να θυμάστε πως σε όποια γωνιά της γης και να βρέθηκα, ποτέ μου δεν σας λησμόνησα. Ως συγχωριανούς και ως γείτονες, μας ενώνει αυτό που μας θυμίζει και η «Εν Μικροβάλτω…» τοπική μας εφημερίδα, πως και οι δυο μας «είδαμε τον ήλιο να ανατέλλει από τον Αϊλιά!».
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για το καινούργιο σας βιβλίο για το Μικρόβαλτο, που μου χαρίσατε.
Ως προς τα ιερατικά σας αξιώματα, αισθάνομαι πολύ υπερήφανος.
Μετά τιμής
Αντώνης Χαρ. Τζιώνας
Λόουελ Μασαχουσέτης, Η.Π.Α. (Lowell Massachusetts, U.S.A.)

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Αντώνης Χαρ. Τζιώνας
Γεννήθηκε στο Μικρόβαλτο της Κοζάνης το 1944, το μεγαλύτερο από τα 5 παιδιά του Χαρίση και της Πανάγιως Τζιώνα. Ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα ο Αντώνης, ναυτολογήθηκε από νεαρή ηλικία σε εμπορικό πλοίο, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και βρέθηκε στην Αμερική από το 1967, όπου από το 1970 εγκαταστάθηκε μόνιμα.
Η κύρια εργασία του στην Αμερική, ήταν αυτή του Γενικού Μηχανικού σε μεγάλη τεχνική εταιρία.
Παντρεύτηκε την Εσπεράντζα (Esperanza) από την Κολομβία, με την οποία απέκτησαν δυο παιδιά. Τον Γιώργο, γιατρό σήμερα στο πανεπιστημιακό Jackson Memorial Hospital του Miami (Florida) και τη Harriet (Χαρισία), αισθητικό SPA.
Ζει μόνιμα με τη σύζυγό του στο Lowell της Μασαχουσέτης στις Η.Π.Α., αλλά νοσταλγός της πατρώας γης του Μικροβάλτου, το επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια και διαμένει για αρκετό διάστημα.
Γ.Μ./mikrovalto.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου