Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Ανοίγει για το κοινό το Αρχοντικό Πούλκως στη Σιάτιστα για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Μετά από συνεννόηση του Δήμου Βοΐου με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Ημαθίας και Κοζάνης, το Αρχοντικό Πούλκως, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης, ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό για το τετραήμερο του Δεκαπενταύγουστου, από Παρασκευή 12 έως Δευτέρα 15 Αυγούστου, τις ώρες 11:00 με 17:00.
Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο χώρο θα βρίσκεται ξεναγός της ΔΗΚΕΒΟ.
Το Αρχοντικό Πούλκως, αποτελεί στολίδι για την πόλη της Σιάτιστας και το Δήμο Βοΐου, βρίσκεται στη συνοικία της Γεράνειας, όπως δηλώνει η επιγραφή πάνω από την είσοδο, άρχισε να χτίζεται το 1752.
Ο τοίχος της πρόσοψης, στο τμήμα κάτω από τη στέγη, διακοσμείται με σχηματοποιημένα διακοσμητικά μοτίβα (ρόδακες, αστέρια) και ένα καράβι. Στα δωμάτια του ορόφου σώζονται γύψινοι φεγγίτες με πολύπλοκα σχέδια από χρωματιστά γυαλιά (vitraux).
Επίσης, εξαιρετικής τέχνης είναι και η γύψινη διακόσμηση τζακιού σε δωμάτιο του ορόφου. Από τις ζωγραφικές παραστάσεις ξεχωρίζει αυτή με την παράσταση της Κωνσταντινούπολης, όπου πιθανόν αποδίδεται η πολιορκία της από τους Τούρκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σας εμπιστευόμαστε για την ευπρέπεια των σχολίων σας. Δεν υιοθετούμε τις απόψεις των σχολιαστών καθώς αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

backlinks

Follow by Email

Το Προφίλ μας

Google

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου