Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Εκδρομή στη Φύση και στην Ιστορία του Γράμμου το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου

Σας προτείνουμε μια εκδρομή στην παρθένα φύση του Γράμμου, στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης, για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία. Ξεναγήσεις θα γίνουν το Σάββατο 13, την Κυριακή 14 και τη Δευτέρα 15 Αυγούστου και θα ξεκινάνε στις 12 το μεσημέρι.
Επίσης ξενάγηση προβλέπεται να γίνει την  Παρασκευή 19 Αυγούστου, το Σάββατο 20 Αυγούστου και την Κυριακή 21 Αυγούστου πάντα με ώρα εκκίνησης τις 12 το μεσημέρι.

Η ιστορική ξενάγηση ξεκινά από την αίθουσα εκδηλώσεων του κεντρικού κτιρίου του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης, όπου με τη βοήθεια αντιπροσωπευτικών φωτογραφιών της εποχής ξετυλίγεται η ελληνική ιστορία από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι τον Εμφύλιο Πόλεμο. Το ταξίδι στο παρελθόν συνδυάζεται με την περιήγηση στην Έκθεση Ιστορικής Φωτογραφίας καθώς και στην έκθεση «Διαδρομές στη Φύση».
Επίσης θα δούμε τις κορυφές που έγιναν μερικές από τις σημαντικότερες μάχες του εμφυλίου πολέμου. Θα κάνουμε ένα μικρό περίπατο στο δάσος όπου θα απολαύσουμε το υπέροχο αλπικό τοπίο και παράλληλα θα συζητήσουμε για την πρόσφατη Ιστορία και το πώς συνδέονται τα γεγονότα του εμφυλίου πολέμου με το Γράμμο. Έπειτα μπορεί όποιος θέλει να πιει τον καφέ του ή να γευματίσει στο εστιατόριο του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης. 

·        Η ξενάγηση γίνεται από τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Πάρκου Εθνικής Συμφιλίωσης διδάκτορα σύγχρονης Ιστορίας Ραϋμόνδο Αλβανό και δεν υπάρχει εισιτήριο.
·        Διαρκεί περισσότερο από 2 ώρες μαζί με συζήτηση και προβολή δύο δεκάλεπτων ντοκιμαντέρ σχετικών με τη Φύση και τη σύγχρονη Ιστορία .
·         Από την Καστοριά το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης απέχει 55 χλμ (μέσω Νεστορίου-Πεύκου  και η διαδρομή διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Αναλυτικές οδηγίες πρόσβασης στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης μπορείτε να δείτε εδώ: http://grammos-pes.gr/pages/display/access/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας