Επίκαιρα Θέματα:

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Τοποθέτηση της Προέδρου του ΤΑ Βελβεντού στη εκδήλωση του ΚΚΕ για την παιδεία

Τοποθέτηση της Προέδρου του ΤΑ Βελβεντού.
 Αγαπητές φίλες και φίλοι
 Πέρασε ένας χρόνος από τότε που δώσαμε την μάχη κόντρα σε τοπικιστικές αντιλήψεις για να ενημερώσουμε τον Βελβεντινό λαό για τις επιπτώσεις του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» γενικά αλλά και ειδικά για τα σχολεία, την εκπαίδευση.

 Σήμερα επιβεβαιωνόμαστε σαν κόμμα γενικά. Βέβαια για να θυμίσω, η ευθύνη για την συντήρηση των σχολείων είναι στους Δήμους από τον πρώτο νόμο τον Καποδίστρια , τώρα έρχεται ολοκληρωτικά στην ευθύνη των Δήμων,  άσχετα αν δεν έχει εφαρμοστή ακόμα πλήρως ο νόμος , πάει σταδιακά, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις.
Μέχρι τώρα ,στον πρώην Δήμο Βελβεντού δεν είχαμε καμιά αλλαγή ως προς τις συγχωνεύσεις των σχολείων σε αντίθεση με την υπόλοιπη περιοχή. Δεν υπάρχουν κενά σε εκπαιδευτικούς,  όμως γυμνάσιο Λύκειο δεν υπάρχουν βιβλία , κάνουν μάθημα από φωτοτυπίες και όχι όλες τις ώρες. Αυτό δείχνει τι θα γίνει όταν θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος, ότι δηλαδή το σχολείο  θα είναι μια αυτόνομη οικονομική μονάδα που θα πρέπει να βρίσκει κάθε φορά πόρους για την συντήρηση , για την υλικοτεχνική υποδομή, για το προσωπικό του. Θα υπάρχει πιο έντονη κατηγοριοποίηση μαθητών και σχολείων, με συνέπειες τη διαφοροποίηση του σχολικού και αναλυτικού προγράμματος.
Εμείς σαν Τοπικό Συμβούλιο Βελβεντού, που είμαστε αντιπολίτευση στο Δήμο Σερβίων –Βελβεντου,  προσπαθούμε να κάνουμε μια διαχείριση αυτών των λιγοστών πόρων που έρχονται για να απαλύνουμε κάπως τα τρέχοντα προβλήματα  , όμως η κατάσταση δεν θα μπορεί να διαχειριστεί στο μέλλον προς όφελος των παιδιών των εργαζομένων, των αγροτών και των αυτοαπασχολούμενων γιατί οι αλλαγές θα είναι πιο βαθιές θα ανατραπούν τα πάντα από ότι ξέραμε μέχρι σήμερα. Είμαστε εδώ μαζί με το κόμμα μας να συνεχίζουμε να δίνουμε  τη μάχη όσο δύσκολη και να είναι κόντρα σ΄ αυτή την πολιτική προσπαθώντας να συσπειρώσουμε περισσότερους, να βάλουμε ένα λιθαράκι στο στόχο για μια κοινωνία που να ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες.

Ευχαριστώ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

To keimeno to vlepo ligo mikro.An itan akoma megalytero, tha itan poio oreo.

Το Προφίλ μας