Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Τρόφιμα: Πώς διατηρούνται στο ψυγείο

Μαϊντανός: Μην το ψιλοκόψετε, απλά τυλίξτε ολόκληρο το ματσάκι σε υγρό χαρτί κουζίνας, και τοποθετήστε το σε μικρή πλαστική σακούλα. Διατηρείται μέχρι 5 ημέρες.
Λεμόνια: Τα λεμόνια μπορούν να ζήσουν μέσα στο ψυγείο μέχρι 3 εβδομάδες. Χρησιμοποιήστε τα όσο πιο σύντομα γίνεται από τη στιγμή που θα τα αγοράσετε.
Διαφορετικά, μπορείτε να τα στύψετε και να βάλετε το χυμό τους σε θήκες για παγάκια. Τοποθετήστε στην κατάψυξη και χρησιμοποιήσετε το χυμό, όταν το απαιτεί η συνταγή σας. Το ξύσμα τους, το οποίο δίνει έξτρα γεύση στο φαγητό, καλύτερα να το παίρνετε όταν το λεμόνι είναι φρέσκο και δεν έχει αρχίσει η φθορά.
Μοτσαρέλα: Το παραδοσιακό τυρί της Ιταλίας, μπορείτε να το συντηρήσετε στο ψυγείο βυθίζοντάς τη μπάλα σε ένα μπολ με κρύο νερό. Με αυτό τον τρόπο, διατηρείται μέχρι 4 ημέρες. Εάν θέλετε περισσότερο, απλά προσθέστε στο μπολ και μια κουταλιά της σούπας αλάτι και θα διατηρηθεί για 7 ημέρες.
Βερίκοκα: Υψηλής περιεκτικότητας σε βιταμίνες Α και C, τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα εάν θέλετε να ωριμάσουν γρήγορα, διατηρήστε τα σε χάρτινη σακούλα σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν δεν τα καταναλώσετε άμεσα, τοποθετήστε τα σε χάρτινη σακούλα και τοποθετήστε στο ψυγείο. Διατηρούνται περίπου 5 ημέρες πριν αρχίσει η φθορά.
Κεράσια: Πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τα κεράσια αλλοιώνονται γρήγορα γι’αυτό φροντίστε να τα καταναλώσετε άμεσα μόλις τα αγοράσετε. Βάλτε στο ψυγείο χωρίς να τα πλύνετε, μέχρι να τα καταναλώσετε ( η υγρασία επιταχύνει την αλλοίωση), τοποθετώντας σε ένα μπολ ή ανοιχτή σακούλα.
Χρωματιστές πιπεριές: Προθέτουν γεύση και χρώμα στα πιάτα. Ωμές ή μαγειρεμένες είναι πλούσιες σε βιταμίνες A και C. Τοποθετήστε στο ψυγείο χωρίς να τις έχετε πλύνει, μέσα σε πλαστική σακούλα στο συρτάρι του ψυγείου. Οι κόκκινες και οι κίτρινες πιπεριές, διαρκούν μέχρι 5 ημέρες, οι πράσινες περισσότερο ανθεκτικές, ζουν μέχρι μια εβδομάδα.
Αγκινάρες: Θα σας προσφέρουν το 100% της γεύσης τους εάν τις μαγειρέψετε την ημέρα που θα τις αγοράσετε από το μανάβη. Διαφορετικά, βάλτε τις στο ψυγείο χωρίς να τις πλύνετε μέσα σε πλαστική σακούλα. Η διάρκεια ζωής της είναι περίπου μια εβδομάδα. Εάν τα φύλλα τους αρχίσουν ν’ανοίγουν, μαγειρέψτε  το συντομότερο.
Βασιλικός: Εφόσον το ματσάκι συνοδεύεται από τις ρίζες του, τοποθετήστε το σε ένα ποτήρι με λίγο νερό και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου. Αποφύγετε τα σημεία που τα βλέπει ο ήλιος. Διαφορετικά, τυλίξτε το φυτό με βρεγμένο χαρτί κουζίνας και βάλτε το σε πλαστική σακούλα στο ψυγείο. Όποια μέθοδο και αν ακολουθήσετε, θα διαρκέσει περίπου 4 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας