Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Δυτική Μακεδονία: Ποιοι διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε περιφέρεια και δήμους

του Χρ. Βήττα από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Μετά την ψήφιση του “Καλλικράτη”, κόμματα και υποψήφιοι λαμβάνουν θέση στην προεκλογική αρένα του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη στη Δυτική Μακεδονία.
Το ενδιαφέρον των δύο μεγάλων κομμάτων επικεντρώνεται φυσικά στην αιρετή περιφέρεια της ακριτικής περιοχής, την οποία διεκδικούν αμφότεροι με αξιώσεις, αλλά και στους δήμους των πρωτευουσών των τεσσάρων νομών. Τα βαριά χαρτιά που παίζουν τα κόμματα του δικομματισμού για τη θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη είναι αυτά του “πατριάρχη” της αυτοδιοίκησης και πράσινου βουλευτή Πάρι Κουκουλόπουλου και του γαλάζιου βουλευτή Γιώργου Κασαπίδη, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα.

Επισήμως και οι δύο αρνούνται ότι ενδιαφέρονται, αλλά είναι γνωστό ότι αποτελούν την πρώτη επιλογή του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αντιστοίχως. Μένοντας στο πράσινο στρατόπεδο, σημειώνεται ότι γίνεται έντονη συζήτηση γύρω από το όνομα του βουλευτή Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος θεωρείται πολύ πιθανός υποψήφιος. Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ ζήτησε με επιστολή του ο πρώην βουλευτής Ρούλης Κοκελίδης, ενώ παρών στις εξελίξεις δηλώνει διακριτικά ο πρώην νομάρχης Κοζάνης Πάσχος Μητλιάγκας. 
Στο γαλάζιο στρατόπεδο, εκτός από τον Γιώργο Κασαπίδη, το ενδιαφέρον του για τη θέση του περιφερειάρχη εκδήλωσε με επίσημη ανακοίνωση ο νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, αλλά και ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Νούτσος. Αρχικά είχε ακουστεί και το όνομα του Χρήστου Φώλια, αλλά η υποψηφιότητα του πρωτοκλασάτου υπουργού του Καραμανλή αδυνατίζει εξαιτίας των τριβών που έχει με γαλάζια στελέχη των Γρεβενών. Αποτρεπτικά λειτουργεί και η υποψηφιότητα για τη θέση του περιφερειάρχη, του Γ. Νούτσου, ο οποίος θεωρούνταν στενός συνεργάτης του Χ. Φώλια. Μια θέση υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη διεκδικούν:
Στην Κοζάνη από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην αντινομάρχης Ιορδάνης Ανδρεάδης, στη Φλώρινα οι Γιάννης Στρατάκης (πρώην νομάρχης) και Χρήστος Ναούμ, στα Γρεβενά θεωρείται πιθανός υποψήφιος ο πρώην νομάρχης, προερχόμενος από τον ΣΥΝ Αντώνης Πέτσας, ενώ αμυδρά άρχισε να ακούγεται ο Λευτέρης Τζιόλας. Στην Καστοριά συζητούνται τα ονόματα του Δημήτρη Παπουλίδη, του Χρήστου Γκοσλιόπουλου, του Γιάννη Παπαδόπουλου και του Θεόδωρου Βραγγάλα.
Από τη ΝΔ στην Κοζάνη ο αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης βλέπει θετικά τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, στα Γρεβενά ακούγεται ο Δημήτρης Αγνάντος, στην Καστοριά ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης και ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νίκος Τοτονίδης και από τη Φλώρινα ο Γιάννης Αντωνιάδης.
Στον δήμο Κοζάνης θεωρείται σχεδόν βέβαιη η υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Λάζαρου Μαλούτα (ΠΑΣΟΚ). Δεν είναι γνωστός ο γαλάζιος αντίπαλός του, καθώς ενδιαφέρεται η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Άννα Νανοπούλου, ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσιαρτσιώνης και ο Γιώργος Τοπαλίδης. Ανεξάρτητη υποψηφιότητα διεκδικεί ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Στέργιος Γκανάτσιος.
Στον δήμο Γρεβενών ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο νυν νομάρχης Δημοσθένης Κουπτσίδης, επιζητώντας στήριξη της ΝΔ, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι “νεφελώδης” και ακούγονται διάφορα ονόματα, όπως του Λ. Τζιόλα, της Μαίρης Παπαγεωργίου, του Γιάννη Κωνσταντινίδη και του Δημήτρη Ψευτογκά, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα.
Στον δήμο Καστοριάς από τη ΝΔ τον δημαρχιακό θώκο δήλωσε ότι θα διεκδικήσει εκ νέου ο δήμαρχος Γιάννης Τσαμίσης, τη δημαρχία καλοβλέπει και ο νομάρχης Κώστας Λιάντσης, ενώ ακούγονται τα ονόματα των Στάθη Ζαρομυτίδη, Πασχάλη Γκέτσιου και Μανόλη Χατζησυμεωνίδη. Από το ΠΑΣΟΚ πιθανότερος υποψήφιος φέρεται ο Παναγιώτης Παπαδιαμαντόπουλος, ενώ ενδιαφέρονται ο Κώστας Κοντόπουλος και ο Απόστολος Κιοσσές.
Πληθώρα ονομάτων και στον δήμο Φλώρινας. Στους γαλάζιους μνηστήρες συμπεριλαμβάνονται ο νυν δήμαρχος Στέφανος Παπαναστασίου και ο νυν νομάρχης Γιάννης Βοσκόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Ηλιάδης και ο Αριστείδης Αριστείδου. Από το ΠΑΣΟΚ ο Αιμίλιος Ασπρίδης, η Όλγα Μούσιου-Μυλωνά και ο Μιχάλης Τσώτσκος.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

aivreS
τις φωτογραφίες των 4 "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ" τις δημοσιεύσες για να μην ξεχάσουμε.....

Υ.Γ Ολοι ΑΣΤΕΡΙΑ είναι..... για αυτό τον λόγο, το αναφέρω!!!

Ανώνυμος είπε...

aivres δημοσίευσε σε παρακαλώ και τα αστέρια της ΝΔ να γελέσουμε λίγο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, μπορεί με τα ΑΣΤΕΡΙΑ της ΝΔ, να γελάσουμε λίγο....
αλλλά
δυστυχώς με τα ΑΣΤΕΡΙΑ του ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚ ....ΚΛΑΙΜΕ...και θα ΚΛΑΨΟΥΜΕ περισσότερο....

Εσένα σου αρέσει να ΓΕΛΑΣ ή να ΚΛΑΙΣ?????

κοματόσκυλο είπε...

Αν μου επιτρέπετε μια διόρθωση ...σοσιαλ(η)στές..ειναι το ορθόν.

Ανώνυμος είπε...

εκει να τους βλεπεις και να σε τσουζει κι αν δεν ψηφησες αυτους ψηφησες τους αλλους ενω ο κουλης με το τηλ κεντρο ειναι καλος

Ανώνυμος είπε...

Αντιπερειφερειάρχης ο Σόκουτης...ποιος ο Γιάννης που μπήκε στη Νομαρχία με τη ψυχή στο στόμα;

Ανώνυμος είπε...

Να ρωτήσω κάτι. Το Μνημόνιο το ψήφισαν ή όχι ο Αλέκος και ο Πάρις;
Γιατί αν το ψήφισαν , σημαίνει ότι έχουν πάρει το κολάϊ ΔΝΤ, και με σθένος θα μεταφέρουν την εμπειρία τους αυτή στα καθ' ημάς.
Αν το ψήσισαν, σημαίνει ή όχι ότι δεν μπορούν να συγκρουστούν με τα "εκεί χάμο" αφεντικά μας;
Απαντήστε ρεεεεεε!!!!

Ανώνυμος είπε...

den to pshfisan DHMARAS SAKORAFA OIKONOMOY OI YPOLOIPOI ?????? KOTES den toys noiazei an peinaei o laos

Ανώνυμος είπε...

Έλεος ρε παιδιά! Πολύ πίκρα και μαυρίλα. Υπάρχει και παραπέρα ζωή εκτός από το βρίσιμο. Λίγο φως ρε.ε.ε.ε!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί;>>Aποκαλείται ΚΟΤΕΣ τους πολιτικούς μας, που δακρίνονται δια το σθένος των και την προαγωγήν του δημοσίου συμφέροντος...

Το Προφίλ μας