Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Το προσυνέδριο της ΝΔ για την ενέργεια

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Πολυμελές κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, θα βρίσκεται αύριο στην Κοζάνη, καθώς πραγματοποιείται στο εκθεσιακό κέντρο Κοίλων, προσυνεδριακή θεματική συνδιάσκεψη για την ενεργειακή πολιτική. Ο πρόεδρος της ΝΔ στην εναρκτήρια ομιλία στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη, στις 4 μ.μ. θα αναφερθεί στους άξονες της ενεργειακής πολιτικής. Ειδικότερα, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ΝΔ στηρίζει τον λιγνίτη ως εθνικό καύσιμο, αλλά θα τονίσει με έμφαση τα μέτρα που απαιτούνται για την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή. Στην κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα τονίσει την ανάγκη επενδύσεων στη ΔΕΗ, με σύγχρονες μονάδες αντιρυπαντικής τεχνολογίας, ώστε ο άξονας Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Αμύνταιο-Φλώρινα, να παραμείνει και στα επόμενα χρόνια, η ενεργειακή καρδιά της χώρας, με παράλληλη στροφή στην «πράσινη ενέργεια», ενώ αναμένεται να στηρίξει το αίτημα των φορέων των νομών Κοζάνης και Φλώρινας για την κατασκευή των νέων αντιρυπανικών μονάδων «Πτολεμαΐδα 5» και «Μελίτη 2». 
Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς, πρόκειται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την «διαχείριση της κρίσης» και για τα «κυβερνητικά μέτρα». Προεδρεύων της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης για την ενέργεια θα είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου, ο οποίος θα συνοδεύει τον αρχηγό της ΝΔ. Την κεντρική εισήγηση για την ενέργεια θα παρουσιάσει ο τομέαρχης Ενέργειας και βουλευτής Βοιωτίας, Μιχ Γιαννάκης, ενώ εισηγητές θα είναι ειδικοί επιστήμονες, εκπρόσωποι της ΔΕΗ, οι νομάρχες Κοζάνης και Φλώρινας, δήμαρχοι ενεργειακών δήμων και συνδικαλιστές. 
Παρών στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη για την ενέργεια θα είναι ο τομεάρχης Περιβάλλοντος, βουλευτής Κυρ Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο το πρωί θα επισκεφτεί εγκαταστάσεις της ΔΕΗ σε σταθμούς και ορυχεία του ενεργειακού κέντρου Δυτ Μακεδονίας. Το κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμπληρώνουν ακόμη ο εκπρόσωπος Τύπου, Π Παναγιωτόπουλος, ο βουλευτής Λάρισας Μ Χαρακόπουλος. Προχτές το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της ΝΟΔΕ Κοζάνης, με θέμα την καλύτερη διοργάνωση και προετοιμασία της θεματικής προσυνεδριακής διαδικασίας για την ενέργεια. Μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι νομάρχες Κοζάνης Γ Δακής και Φλώρινας Γ Βοσκόπουλος, πολλοί δήμαρχοι, συνδικαλιστές, πολιτευτές κ.λ.π. Ανακοινώθηκε ότι όποιος επιθυμεί να παρουσιάσει εισήγηση ή να παρέμβει στην προσυνεδριακή διαδικασία να το δηλώσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΟΔΕ Κοζάνης. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γ Τοπαλίδης, υπογράμμισε ότι «η πραγματοποίηση της θεματικής προσυνεδριακής συνδιάσκεψης για την ενέργεια στο μεγαλύτερο ενεργειακό κέντρο της χώρας, αποτελεί σημαντικό γεγονός για την περιοχή, αλλά και για τη ΝΔ συνολικά». 
Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ακόμη στο προσυνέδριο, ο γραμματέας της Κ.Ε. της ΝΔ Λ Ζαγορίτης, ο εκπρόσωπος Τύπου Π Παναγιωτόπουλος, ενώ εισήγηση θα παρουσιάσει ο Γραμ Πολ Σχεδιασμού Μ Χαρακόπουλος. Στο πάνελ τον πρόεδρο του κόμματος Α. Σαμαρά θα πλαισιώνουν ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δ. Αβραμόπουλος, ο γραμματέας της Κ.Ε. Λ. Ζαγορίτης, ο γενικός διευθυντής Μ Δασκαλάκης, ο τομεάρχης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Μ. Γιαννάκης, ο εκπρόσωπος του κόμματος Π. Παναγιωτόπουλος και ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα πρεπει να καταλαβη ο Σαμαρας οτι με την υφισταμενη ΝΟΔΕ και τις περιφερειακες οργανωσεις το εχει χαση το τρενο πρεπει να τους διωξη με κλωτσιες γιατι τετοια ατομα φεραν την παραταξη εκει που ειναι σημερα σαν δεν ντρεποντε και ειναι ακομα εκει που δεν θα επρεπε να ειναι ντροπη τα κατασρεψαν ολα

Ανώνυμος είπε...

Κατσε σημερα στο πανελ κ Σαμαρα με τον προεδρο της ΝΟΔΕ κ Τοπαλιδη που κατεστρεψε την ΝΔ στο Νομο Κοζανης με το πουροτου και την ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ του να ντρεπεστε ολοι με αυτα τα λαμογια που ειχαν την εξουσια τοσα χρονια γιαυτο το ποσοστο ειναι εκει που ειναι και εαν δεν τους αφανησετε θα ειναι η ΝΔ τριτο κομμα στην επομες εκλογες Ξ Υ Π Μ Η Σ Τ Ε

Ανώνυμος είπε...

O Σαμαρας στους 5 μηνες διοικησης ΝΔ δεν εκανε τιποτε.Απεδειξε οτι δεν εχει ισχυρο αντιπολιτευτικο λογο.Ειναι πολυ χειροτερος απο οτι τον ηξερε ο κοσμος πολιτικα απο το 90-92!
Ακομα να βρει τον βηματισμο του και ηδη η ΝΔ παει σε διασπαση.Το κομμα της Ντορας Μπακογιαννη ετοιμαζεται και θα λεγεται ''ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ''.
Η διακηρυξη κομματος της θα γινει τον Ιουλιο...

Το Προφίλ μας