Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τελεσίγραφο για 3 μέτωπα από την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

από το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Σηκώνει τους τόνους η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπροστά σε ζωτικής σημασίας ζητήματα που αντιμετωπίζει η υπό κρατικό έλεγχο επιχείρηση ηλεκτρισμού και τα οποία η Ομοσπονδία προφανώς θέτει πολύ υψηλότερα σε σχέση με τις πρόσφατες περικοπές στις αποδοχές των εργαζομένων, πολύ απλά γιατί θεωρεί ότι επηρεάζουν αυτό καθαυτό το μέλλον της ΔΕΗ. 
Εξ ου και το τριπλό τελεσίγραφο που τέθηκε στη συνάντηση της Παρασκευής στην διάρκεια της συνάντησης με την πολιτική προϊστάμενο της ΔΕΗ, υπουργό περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κα Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία άκουσε τους συνδικαλιστές να προειδοποιούν με σύγκρουση μέχρις εσχάτων και με πλήρη απόδοση ευθυνών στο πρόσωπό της για: 
-Το ενδεχόμενο να γίνει δεκτό το Σχέδιο Σύστασης του ευρωβουλευτή Krahme για αλλαγές στο περιεχόμενο της Οδηγίας που εγκρίθηκε τον Φεβρουάριο από το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος. Σχέδιο, με το οποίο καταργείται μία σειρά ρυθμίσεων σε σχέση με τις λιγνιτικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες καλύπτουν πάνω από το 40% της συνολικής ισχύος της ΔΕΗ και απασχολούν περί τις 10.000 εργαζόμενους. Σε περίπτωση αποδοχής του Σχεδίου Σύστασης, για το οποίο έχει οριστεί μία κρίσιμη ψηφοφορία στις 27 Απριλίου, η ΓΕΝΟΠ τονίζει ότι «η χώρα μας από το 2016 και μετά να αναγκασθεί να κλείσει μια σειρά λιγνιτικά της εργοστάσια, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο όχι μόνο την απρόσκοπτη τροφοδότηση των καταναλωτών, αλλά και καταδικάζοντας την πολύπαθη περιοχή των Νομών Κοζάνης και Φλώρινας, που τόσα της χρωστά ο Ελληνικός λαός, σε μαρασμό και καταστροφή», σε ένα ζήτημα που αναπτύχθηκε αναλυτικά σε ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στο “Πρώτο Θέμα”. 
-Τις καθυστερήσεις στην κατασκευή των νέων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σε Πτολεμαϊδα και Φλώρινα, οι οποίες έρχονται σε αντικατάσταση πεπαλαιωμένων εργοστασίων της Δυτικής Μακεδονίας. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε από την υπουργό στενή παρακολούθηση του διαγωνισμού για την Πτολεμαϊδα, ώστε να αποφευχθεί τυχόν “φιάσκο”, όπως είχε συμβεί με την προηγούμενη προκήρυξη του διαγωνισμού για την Φλώρινα Επιπλέον, κατέστησε σαφές ότι, ανεξάρτητα από το σε ποιον θα εκμισθωθεί το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, η νέα λιγνιτική μονάδα, η οποία έχει ανάγκη την αξιοποίηση του λιγνιτωρυχείου, θα πρέπει να ανήκει κατά 100% στην ΔΕΗ. ”Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για μία ακόμα φορά τόνισε στη Υπουργό ότι, στις χρυσοπληρωμένες εγκαταστάσεις από τον Ελληνικό λαό, δίπλα από την μονάδα «ΜΕΛΙΤΗ Ι» στην Φλώρινα (που δεν γίνεται να μείνουν αχρησιμοποίητες γιατί τότε θα είναι τεράστιο σκάνδαλο), μονάδα θα φτιάξει η ΔΕΗ και μόνο η ΔΕΗ και αυτή θα της ανήκει κατά 100%». 
-Την απόκτηση πελατών της ΔΕΗ που αποτελούν “φιλέτο” από τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρισμού με τρόπους που κάθε άλλο παρά συμβαδίζουν με τον καλώς νοούμενο ανταγωνισμό. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιωτικές εταιρείες έχουν ήδη πάρει από την ΔΕΗ 606 πελάτες μέσης τάσης (εμπορικός τομέας) και περίπου 6.500 χαμηλής τάσης (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) με την εκτιμώμενη για φέτος απώλεια εσόδων για την ΔΕΗ να φτάνει ήδη τα 160 εκατ. ευρώ. “Η υπουργός ενημερώθηκε, η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ περιμένει! ;Oχι για πολύ…”, είναι ο ενδεικτικός των προθέσεών της τρόπος με τον οποίο καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ζήτησε ......

ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!

ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ!!!!!!!

ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.....ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ?????

ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΤΕ??????

Γνωρίζετε την έννοια της λέξης
"ΜΠΟΥΜΕΡΑΝΓΚ"????

ΔΥΣΤΥΧΩΣ θα την ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ "ΑΘΩΟΙ"
ΧΑΡΗ
και
στην ΑΦΕΝΤΟΜΟΥΤΣΟΥΝΑΔΑ ΣΑΣ!!!!!!

Το Προφίλ μας