Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Πέντε Δήμοι στο Νομό Κοζάνης!!!

του Παν. Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, το «Χωροταξικό» του σχεδίου «Καλλικράτης»¨για τη διοικητική μεταρρύθμιση της χώρας. Με μια μεγάλη έκπληξη, στο Νομό Κοζάνης προτείνεται, σύμφωνα με την εισήγηση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και τις πληροφορίες από τη Αθήνα (την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές ακόμη δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο) η δημιουργία πέντε, τελικά, Δήμων, ενώ, φυσικά, καταργούνται οι Νομαρχίες με τη σημερινή τους μορφή και θεσπίζεται για πρώτη φορά η αιρετή περιφέρεια! 
Ο πέμπτος Δήμος είναι ο αυτόνομος Δήμος Βελβεντού, κάτι που ήρθε να ξαφνιάσει πολλούς και να αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη (εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες) στις τελικές προτάσεις του Υπουργείου!!! Να σημειωθεί, επίσης, πως κατά πάσα πιθανότητα έδρα του Δήμου Βοΐου ορίζεται όχι η Σιάτιστα, αλλά η πόλη της Νεάπολης!
Οι πέντε, λοιπόν, νέοι και μεγάλοι Δήμοι στο Νομό Κοζάνης, σύμφωνα πάντα με την πρόταση του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι οι εξής: 
1. Κοζάνης: (Κοζάνη, Ελλήσποντος, Αιανή, Ελίμεια, Υψηλάντης), 
2. Εορδαίας (Πτολεμαϊδα, Βέρμιο, Μουρίκι, Αγία Παρασκευή, Βλάστη) 
3. Σερβίων (Σερβίων, Καμβούνια, Λιβαδερό) 
4. Βοίου (Σιάτιστας, Άσκιο, Νεάπολη, Τσοτύλι, Πεντάλοφος)
5. Βελβεντό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΑΙΑΝΗ. ΕΓΚΛΗΜΑ.

Το Προφίλ μας