Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Συγκέντρωση με αίτημα την πλήρη λειτουργία των νοσοκομείων Δυτ. Μακεδονίας

της Ρόης Βασβατέκη από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Προσκλητήριο συμμετοχής στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται απόψε στις 8 το βράδυ με πρωτοβουλία των πολιτών στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, με αίτημα τη στελέχωση του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου και όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας, απευθύνει στους πολίτες η συντονιστική επιτροπή κίνησης πολιτών και φορέων της Εορδαίας. 
Το μήνυμα αυτό έστειλαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής, επισημαίνοντας ότι ήρθε η ώρα να πάρουν οι πολίτες στα χέρια τους το ζήτημα της Υγείας. Να παραστούν στη σιωπηλή αυτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να απαιτήσουν με την υπογραφή τους σε υπόμνημα, που θα επιδοθεί στην Υπουργό Υγείας, την πλήρη στελέχωση όλων των κλινικών του «Μποδοσάκειου» νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, καθώς και όλων των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας με επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό και την ίδρυση νέων τμημάτων, όπως νευρολογική και ογκολογική κλινική, εξωτερικό διαβητολογικό ιατρείο κ.α.. Τονίστηκε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλη κοροϊδία αναφορικά με την υγεία μας, να μην επιτρέψουμε να παίζονται παιχνίδια εις βάρος της υγείας των παιδιών μας και της δικής μας και τις αποφάσεις που μας αφορούν να μην αφήνουμε να τις παίρνουν χωρίς εμάς. «Απαιτούμε τη σωστή και αξιοπρεπή φροντίδα, διάγνωση, αποκατάσταση αλλά και την πρόληψη για εμάς και τα παιδιά μας, γιατί η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας είναι δικαίωμά μας και υποχρέωση της πολιτείας», τονίζει στο σχετικό κάλεσμα η συντονιστική επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους κίνησης πολιτών (Μάκης Λιούρης), του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εορδαίας, του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Κοζάνης, του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», της Αυτοκινητιστικής Λέσχης Εορδαίας, της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Εορδαίας και των ενεργών πολιτών της Κοζάνης. Η συντονιστική επισημαίνει επίσης ότι το αίτημα για την πλήρη στελέχωση των νοσοκομείων της Δυτικής Μακεδονίας είναι «δίκαιο και αναγκαίο για την περιοχή μας και είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η πολιτεία για την εξόφληση του χρέους της στο νομό και την περιφέρειά μας», καθώς: «Η Δυτική Μακεδονία που με την παροχή πάνω από το 60% της συνολικής ενέργειας της χώρας μας έχει βοηθήσει σημαντικά στην οικονομική και πολιτισμική ανάπτυξη προσφέροντας τον υπόγειο πλούτο της, εισέπραττε και εισπράττει καθημερινά ως αντάλλαγμα ρύπανση και κατ? επέκταση ασθένειες». 
Θεωρούν λοιπόν ότι επιτέλους «η πολιτεία οφείλει να σεβαστεί την προσφορά της περιοχής και να αποδώσει στην περιοχή αυτά που υποχρεούται», αλλά και «να αντιληφθεί την αγωνία, τον πόνο, την ταλαιπωρία, το αίσθημα της εγκατάλειψης και την αγανάκτηση που νοιώθουν οι κάτοικοι της Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης και ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας». Σημειώνεται ότι η συγκέντρωση αυτή αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη εβδομάδα στην Κοζάνη με πρωτοβουλία πολιτών μέσα από το Διαδίκτυο. Η εκδήλωση της Πτολεμαΐδας θα πλαισιωθεί με μουσική συναυλία από το συγκρότημα του Μάρκου Βαλαβάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας