Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Παπακωνσταντίνου: κανονικά οι πόροι στους Δήμους

από το aftodioikisi.gr
Κλείνουν, παρόλ' αυτά, την Πέμπτη οι ΟΤΑ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Διαβεβαιώσεις προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη ότι η χρηματοδότηση των ΟΤΑ θα προχωρήσει κανονικά έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γ Ραγκούσης, δηλώνοντας πως η χορήγηση πόρων στην Τ.Α. θα ακολουθήσει τα προβλεπόμενα στον προϋπολογισμό και στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης και επομένως δε συντρέχει λόγος ανησυχίας. 
Το γεγονός επιβεβαιώνει με σχετική επιστολή προς τον κ. Ραγκούση ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπέγραψε την απόφαση κατανομής των ΚΑΠ σύμφωνα με τα κριτήρια της ΚΕΔΚΕ. Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παπακωνσταντίνου, αν και οι πιστώσεις που διατέθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους και ιδιαίτερα του Μαρτίου είναι μειωμένες, αυτό οφείλεται, στο ότι η κατανομή, η οποία γίνεται τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου, έχει πάντα την μορφή των προκαταβολών. «Θα υπάρξει συμπληρωματική κατανομή, η οποία θα αποκαθιστά την πληρότητα των δωδεκατημορίων, όπως αυτά προκύπτουν από το συνολικό ποσό των προβλεφθέντων στον προϋπολογισμό του 2010, μειωμένο κατά 10%» εξηγεί ο κ. υπουργός Οικονομικών
Ραγκούσης: δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας
Μετά τις διαβεβαιώσεις Παπακωνσταντίνου ο υπουργός Εσωτερικών με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Νικήτα Κακλαμάνη τονίζει ότι «η εξέλιξη αυτή δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανησυχίας για την πορεία των οικονομικών των ΟΤΑ, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να συμβάλλουν στην επίτευξη του εθνικού στόχου της υπέρβασης της δημοσιονομικής κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας».
Όπως έλεγαν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών στην αυτοδιοίκηση gr, η συγκεκριμένη εξέλιξη θέτει υπό αμφισβήτηση τη σκοπιμότητα των προγραμματισμένων για την Πέμπτη κινητοποιήσεων των εργαζόμενων στους δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που έχουν ως κύριο αίτημα την καταβολή των πόρων, χωρίς μεγάλες περικοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας