Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Στόχος μας η αναβάθμιση του νοσοκομείου

από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Η στελέχωση του «Μαμάτσειου» νοσοκομείου Κοζάνης με γιατρούς, η εύρυθμη λειτουργία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών της δημόσιας υγείας, είναι οι στόχοι του νέου διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο Νίκος Κίτσιος που ανέλαβε μόλις προχτές τα καθήκοντά του, θέτει ως προτεραιότητα την επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής και την λειτουργία της καινούργιας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, που ως γνωστόν δεν ξεκίνησε η λειτουργία της λόγω έλλειψης γιατρών, αν και η μονάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη και σύγχρονη. 
Στις 21/4/2010 ο νέος διοικητής του νοσοκομείου Κοζάνης ορκίστηκε μαζί με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, ενώπιον της διοίκησης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ) Μακεδονίας. Με την υπ' αριθμ. Υ10β/ΓΠ οικ. 43659/14.4.2010 απόφαση της υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Ν. Κίτσιου διορίστηκε διοικητής του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου Κοζάνης. 
Ο νέος διοικητής δήλωσε στον «Π» ότι πριν ακόμη από την επίσημη ανάληψη είχε πραγματοποιήσει αρκετές επισκέψεις στο νοσοκομείο και συνεργάστηκε με τον απερχόμενο διοικητή Παν Μπογιατζίδη. Έτσι μόλις ανέλαβε υπόγραψε τις πρώτες αποφάσεις για την προκήρυξη ιατρικών θέσεων και λοιπού προσωπικού. «Στην πορεία θα μεριμνήσουμε για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων, για την άρτια λειτουργία του νοσοκομείου, καθώς πιστεύουμε ότι η δημόσια υγεία είναι το κορυφαίο αγαθό για τους πολίτες. Ειδικά τώρα με την οικονομική στενότητα λόγω της κρίσης, οι πολίτες έχουν ακόμη περισσότερο ανάγκη τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες της δημόσιας υγείας», δήλωσε στον «Π ο Ν. Κίτσιου. Για την ΜΕΘ δήλωσε ότι άμεσος στόχος είναι να λειτουργήσει έστω και με τη μισή δυναμικότητα των επτά κλινών, μέχρι να γίνουν όλες οι απαιτούμενες προσλήψεις και να λειτουργήσει πλήρως». Διευκρίνισε ότι υπάρχουν δύο γιατροί, σύντομα θα έρθει και ένας επικουρικός, ενώ έχουν προκηρυχτεί άλλες τρεις θέσεις γιατρών. Για την παιδιατρική κλινική, υπογράμμισε ότι «στις άμεσες προτεραιότητές μας είναι η κατά το δυνατόν συντομότερη λειτουργία. Ήδη έστειλα τους φακέλους για τις δύο θέσεις γιατρών που προκηρύχτηκαν, προκειμένου να προχωρήσει η αξιολόγηση. Θα βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τους αξιολογητές, ώστε να τελειώσουν οι διαδικασίες νωρίτερα από τον προβλεπόμενο χρόνο».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ Κ.ΚΙΤΣΙΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΤΑ ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΙΝΑ ΛΑΜΠΑΚΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΤΡΙΚΟ .ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΕΚΕΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ.

Το Προφίλ μας