Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΝΑ Κοζάνης: Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων 2010

Από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης, ανακοινώνεται ότι, καθορίζεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής των αμπελώνων μέχρι τις 15 Μαϊου 2010. Ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμετοχή στο Πρόγραμμα ορίζεται το ένα (1) στρέμμα πραγματικής έκτασης αμπέλου. Στόχος των μέτρων του εν λόγω προγράμματος είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των αμπελουργών μέσω:
· της ποιοτικής αναβάθμισης του αμπελουργικού δυναμικού
· της εγκατάστασης ποικιλιών αμπέλου με αυξημένο εμπορικό ενδιαφέρον
·της εισαγωγής σύγχρονων καλλιεργητικών τεχνικών και η διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος.
Το πρόγραμμα καλύπτει μία ή περισσότερες δράσεις: · την ποικιλιακή μετατροπή των αμπελώνων, συμπεριλαμβανομένου του επαναεμβολιασμού. · την επαναφύτευση των αμπελώνων. · τις βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων.
Η υποβολή των αιτήσεων και η προσκόμιση δικαιολογητικών ένταξης στο πρόγραμμα γίνεται στην Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοικήσεως Κοζάνης, 1ος όροφος, γραφείο 20. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στα τηλέφωνα 24613-51431/51368.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας