Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η ώρα των Μηχανικών για το ΤΕΕ των Επιστημόνων & της Περιφερειακής Ανάπτυξης


Η  Περιφερειακή Ανάπτυξη  περνά  μελετητικά, διαχειριστικά και εκτελεστικά μέσα από την υλοποίηση έργων και δράσεων, τα οποία υλοποιούνται κυρίως από μηχανικούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Η βελτίωση της αποτελεσματικότητας της εργασίας των μηχανικών παράγει καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, κατοχυρώνει στη συνείδηση όλων τον κλάδο και δημιουργεί καλύτερο περιβάλλον εργασίας για τους ίδιους.

Οι μηχανικοί σήμερα αποκτούν πολλαπλά επιστημονικά εφόδια σε όλη την διάρκεια της επαγγελματικής τους πορείας, για να γίνουν περισσότερο αποτελεσματικοί όπου και εάν εργάζονται.

Παρ’όλ’αυτά οι μηχανικοί αισθάνονται κάθε μέρα και περισσότερο ασφυξία από την   πρωτοφανή κρίση, η οποία πλέον απειλεί κυρίως την αξιοπρέπεια μαζί με την ποιοτική διαβίωση, όλων μας όπως και όλης της κοινωνίας.

Τώρα, είναι η ώρα που πρέπει να συνδέσουμε τις δυνατότητες όσων έχουν γνώση γιατί η γνώση είναι δύναμη και μοχλός ανάπτυξης.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο της Δυτ. Μακεδονίας ως φορέας οφείλει να ανοίξει ακόμη περισσότερο τους τομείς δραστηριοποίησης του, εξασφαλίζοντας όμως την γνωστική συμμετοχή περισσότερων συναδέλφων.

Το ΤΕΕ της Ανάπτυξης και της Επιστήμης είναι μπροστά γιατί η ώρα των επιστημόνων, η ώρα μηχανικών έφτασε!


Ο Κων/νος Καραμάρκος, είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στον στρατηγικό σχεδιασμό και τίτλο ΜΒΑ, με επαγγελματική κατεύθυνση Τεχνικού Συμβούλου Περιφερειακής Ανάπτυξης και ειδίκευση στους τομείς Ανταγωνιστικότητας – Νέων Τεχνολογιών και Πληροφορικής, Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα. Δραστηριοποιείται 20 χρόνια επαγγελματικά στην Κοζάνη και έχει συμμετοχή στην μελέτη, την αξιολόγηση και την διαχείριση μεγάλου αριθμού δράσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα (με σημαντικότερα αυτά του Επιχειρησιακού Σχεδίου του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Δυτ.Μακεδονίας για την περίδο 2007-2013, υπεύθυνος έργου της εκ των προτέρω αξιολόγησης του ΕΣ του Τοπικού Πόρου Ανάπτυξης 2007-2011 για το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας κλπ ως περιλαμβάνονται αναλυτικά και ολοκληρωμένα στην επίσημη ιστοσελίδα www.kkc.gr Συμμετέχει ως υποψήφιος στις εκλογές της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ για την Δυτική Μακεδονία στις 25/4/2010, με τον συνδυασμό ‘ΕΝΕΡΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ’.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚ Διπλωματούχων Μηχανικών – Συνεργαζόμενοι με Το ΤΕΕ

Ποιά η διαφορά των 2 σωματείων?????
Όλοι τον ίδιο σκοπό δεν έχουν ????

Το Προφίλ μας