Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Επιτυχημένη η κοινή παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων Ανατολικού, Ασβεστόπετρας, Καρυοχωρίου και Μηλοχωρίου


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Ανατολικό ▪ Ασβεστόπετρα ▪ Καρυοχώρι ▪ Μηλοχώρι
Δελτίο Τύπου 
Επιτυχημένη ήταν η κοινή παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων Ανατολικού (Δήμος Βερμίου), Ασβεστόπετρας (Δήμος Πτολεμαΐδας), Καρυοχωρίου (Δήμος Αγ. Παρασκευής) και Μηλοχωρίου (Δήμος Μουρικίου) στην 4η διοργάνωση Ελληνικός Λαϊκός Πολιτισμός που πραγματοποιήθηκε στις 16 - 18 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο του ΟΛΠ.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για την τοπική ιστορία, τα μνημεία και τα αξιοθέατα της περιοχής, τα τοπικά παραγόμενα προϊόντα, τα παραδοσιακά δρώμενα που αναβιώνουν μέχρι σήμερα, την ενέργεια και τον λιγνίτη, τα ήθη και τα έθιμα, αντιπροσωπευτικά των περιοχών που δραστηριοποιούνται οι σύλλογοι. Με αυτό τον τρόπο επιχειρήσαμε να αναδείξουμε, πέρα από την ενεργειακή, την μέχρι σήμερα αναξιοποίητη πολιτιστική ποικιλομορφία και ταυτότητα της περιοχής, έτσι ώστε δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις αλλά και για να κινητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς για την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, με στόχο να προσελκύσουμε επισκέπτες και τουρίστες αξιοποιώντας το τοπικό πολιτιστικό απόθεμα. 
Σε αυτή την προσπάθεια που ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δυστυχώς, δεν τύχαμε της ανάλογης υποστήριξης των δήμων της περιοχής Εορδαίας, στους οποίους απευθυνθήκαμε και είτε δεν απάντησαν είτε αρνήθηκαν να συνδράμουν στην κοινή προσπάθεια. Ευελπιστούμε σε επόμενη κοινή πρωτοβουλία να τύχουμε καλύτερης αντιμετώπισης, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτιστικά γεγονότα που συμβάλλουν στην προβολή της ευρύτερης περιοχής που σύντομα θα αποτελέσει έναν ενιαίο Δήμο στο πλαίσιο του σχεδίου «Καλλικράτης». 
Βέβαια, ευτυχώς, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, για αυτό και θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε για την έμπρακτη υποστήριξη τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κοζάνης και ειδικότερα τον Αντινομάρχη Οικονομικών κ. Γεώργιο Στεφανίδη και τα μέλη της 1ης Νομαρχιακής Επιτροπής, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Γιάννη Αποστολίδη και την Αντιδήμαρχο Πτολεμαΐδας κα. Κική Σαββουλίδου. 
Με εκτίμηση, 
τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας