Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Γιάννης Αποστολίδης: Ανεργία: Να κάνουμε κάτι. Έστω μια σύσκεψη!


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Κοζάνη, 21-04-2010

Στο 17,7% η ανεργία το Γενάρη στη Δυτική Μακεδονία σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, η οποία ανακοίνωσε στις 20 Απριλίου, αντί στις 15/4 που όφειλε, τα στοιχεία. Ο ΟΑΕΔ βέβαια λέει άλλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι φθάνουν το Γενάρη το 15,3%, ενώ αυτοί που αναζητούν δουλειά φτάνουν το 12,3%. 
Βέβαια και με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ υπάρχει πρόβλημα. Ενώ ο νέος διοικητής του Οργανισμού δεσμεύτηκε, με ανακοίνωση του στις 23 Μαρτίου, ότι την πρώτη εβδομάδα κάθε μήνα θα δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία της εγγεγραμμένης ανεργίας, φθάσαμε αισίως στις 21/4 και δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του Μαρτίου. 
Συνεχίζει, έτσι, μια κακή πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης που από τον Οκτώβρη του 2008 βάρεσε σιωπητήριο για την ανεργία. Συγκρίνοντας, όμως, τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2010 διαπιστώνουμε ότι: 
  • Σε επίπεδο χώρας ο αριθμός των ανέργων, συνολικά, μειώθηκε κατά 1.500 περίπου. Αντίθετα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ο συνολικός αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 600 περίπου άτομα. 
  • Αντίστοιχη είναι και η εξέλιξη στα μεγέθη αυτών από τους ανέργους που αναζητούν εργασία. 
Το περασμένο Σάββατο στην Καστοριά, ο διοικητής του ΟΑΕΔ παρουσίασε ένα σχέδιο τοπικού ολοκληρωμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι συγκεκριμένα στοιχεία για το πρόγραμμα δίνονται μόνο για το Νομό Καστοριάς, όπου αφορά 1.500 ανέργους και έχει κόστος 16-17 εκατ. €. 
Επειδή το συγκεκριμένο έργο το έχουμε ξαναδεί με τις επισκέψεις Γιακουμάτου κλπ. από το 2007, ρωτάμε τον Νομάρχη Κοζάνης: Θα κάνετε κάτι για την ανεργία κ. Δακή; 
Όπως επανειλημμένα σας έχουμε αποδείξει με στοιχεία, ο Νομός Κοζάνης στηρίζει την ανεργία στη Δυτική Μακεδονία και σταθερά υπερέχει του μέσου όρου της Περιφέρειας. Κάντε τουλάχιστον μια επιστολή! Μία σύσκεψη ίσως, των τοπικών φορέων! Δεν είναι πολίτες άλλου Νομού, ούτε παιδιά άλλου Θεού οι άνεργοι…
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας