Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Φθινοπωρινή Ιστορία" στην Κοζάνη στις 29/4

Την Πέμπτη 29 Απριλίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης φιλοξενεί στην «Αίθουσα Τέχνης», 9.30 μ.μ. την παράσταση «ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ» του Αλεξέι Αρμπούζωφ. Η απόδοση του έργου είναι του Ερρίκου Μπελιέ και η σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου. 
Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν δύο σημαντικοί ηθοποιοί του ελληνικού θεάτρου, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος και η Κατερίνα Μαραγκού. 
Πρόκειται για την τρυφερή ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων, που συναντιούνται σε ένα παραλιακό θεραπευτήριο στις αρχές του φθινοπώρου, αλλά και στις αρχές του φθινοπώρου της ζωής τους. Ο χειρούργος Ροντιόν έχει χηρέψει από τη γυναίκα που λάτρευε και είναι διευθυντής του θεραπευτηρίου. Η Λύντια έχει ζήσει αλλεπάλληλους χωρισμούς από τους συντρόφους και τους συζύγους της και είναι φιλοξενούμενη στο θεραπευτήριο. Μοναχικός και ερμητικά κλεισμένος στον εαυτό του ο Ροντιόν, εξωστρεφής και τρυφερή προς όλους η Λύντια. Από τις πρώτες συναντήσεις τους δημιουργείται μια περίεργη χημεία ανάμεσα σε αυτό το αντιφατικό δίδυμο: με συνεχείς αναδρομές στο παρελθόν, λεπτό χιούμορ και οξυδερκείς διαλόγους, οι δύο μεταιχμιακής ηλικίας ήρωες αρχίζουν να φτιάχνουν γέφυρες μεταξύ τους, γιατί συναισθάνονται ότι μόνη λύση στην εσώτερη αναταραχή καθενός αποτελεί η συμπληρωματική παρουσία του άλλου. Ο Ροντιόν και η Λύντια αφήνονται να παρασυρθούν στα νερά ενός φθινοπωρινού ποταμού, όχι ορμητικού όπως την άνοιξη, όχι παγωμένου όπως το χειμώνα, ενός ποταμού γαλήνιου, όπως οι ώριμες, αλλά όχι γερασμένες καρδιές τους. 
Ο Αλεξέι Αρμπούζωφ είναι ένας από τους ελάχιστους συγγραφείς της Μεταπολεμικής Ρωσίας (τότε Σοβιετικής Ένωσης) που το έργο τους έχει ξεπεράσει τα όρια της πατρίδας τους. Ειδικότερα δε, η «Φθινοπωρινή Ιστορία» έχει παρουσιαστεί με τεράστια επιτυχία στις κυριότερες σκηνές της Δυτικής Ευρώπης και της Αμερικής. 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: ΑΠΟΔΟΣΗ: Ερρίκος Μπελιές 
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : Ιωάννα Μιχαλακοπούλου 
ΣΚΗΝΙΚΑ – ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ : Γιώργος Πάτσας 
ΦΩΤΙΣΜΟΙ : Νίκος Καβουκίδης 
ΜΟΥΣΙΚΗ : Ευανθία Ρεμπούτσικα 
ΠΑΙΖΟΥΝ : Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Κατερίνα Μαραγκού 
Τιμή εισιτηρίου Γενική είσοδος: 23 €, φοιτητικό – μαθητικό: 17 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας