Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Δήμος Ασκίου: Χορός της Ρόκας 2010


Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν για μια ακόμη χρονιά την Τρίτη 6 Απριλίου οι Πασχαλινές Λαογραφικές και Αθλητικές Εκδηλώσεις του εθίμου «Χορός της Ρόκας» στο Δ.Δ. Γαλατινής του Δήμου Ασκίου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ασκίου κ. Πάτρας Βασίλειος, ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Δακής Γεώργιος, Βουλευτές του Ν. Κοζάνης, Αντινομάρχες, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι και Πολιτευτές του Ν. Κοζάνης, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Ασκίου, Δήμαρχοι της περιοχής του Βοΐου και πλήθος κόσμου. 
Το πατροπαράδοτο έθιμο του χορού της ρόκας αναβίωσε στο πάρκο της Γαλατινής με αξιοσημείωτη συμμετοχή παιδιών αλλά και ενηλίκων που διασκέδασαν παίρνοντας μέρος στα αγωνίσματα. Οι γυναίκες, ντυμένες με παραδοσιακές ενδυμασίες από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατινής, προσέφεραν κεράσματα στους παρευρισκομένους, ενώ από τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών ¨Η Αγία Παρασκευή¨ προσφέρθηκαν οι χειροποίητες ¨Περδίκες ¨ 
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορούς και παραδοσιακά τραγούδια από τις γυναίκες του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλατινής και ολοκληρώθηκε με τον πατροπαράδοτο ¨Χορό της Ρόκας¨ τον οποίο τίμησαν δεόντως ο Δήμαρχος Ασκίου κ. Πάτρας Βασίλειος, ο Νομάρχη Κοζάνης κ. Δακής Γεώργιος, ο Πρόεδρος Τ.Σ. Γαλατινής Καρανάσιος Νικόλαος και πλήθος παρευρισκομένων. Οι φορείς της Γαλατινής, ο Δήμος Ασκίου, η Τοπική Αρχή, ο Πολιτιστικός Σύλλογος και όλοι οι κάτοικοι της ¨αγκαλιάζουν¨ με περίσσια αγάπη τα ήθη και έθιμα του τόπου και κάνουν προσπάθειες για τη συνέχιση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας