Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΑΗΣ Πτολεμαϊδας: Δημοπρατείται η 5η μονάδα!

του Παναγιώτη Πλιάτσιου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ
Στην ομόφωνη απόφαση για τη δημοπράτηση της νέας, αντιρρυπαντικής μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας κατέληξε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ! Μια καθοριστικής σημασίας απόφαση για ευρύτερη την περιοχή, η οποία ελήφθη μετά από πολλές και συντονισμένες προσπάθειες όλων των τοπικών φορέων και ειδικά των συνδικαλιστικών σωματείων της περιοχής, η οποία ανοίγει, πλέον, το δρόμο και για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και της Μαυροπηγής. 
Όπως δήλωσε χθες στον «Πρωινό Λόγο» ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Γιάννης Καραβασίλης, «αποφασίστηκε κατ’ αρχήν η έγκριση για τα τεύχη δημοπράτησης της νέας, σύγχρονης και αντιρρυπαντικής μονάδας στον ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, ισχύος 550-600 MW, με κονιοποιημένο λιγνίτη και με δυνατότητα παροχής θερμικής ισχύος 140 MW για τηλεθέρμανση. Το αργότερο μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα δοθούν στη δημοσιότητα τα τεύχη δημοπράτησης και είναι σχεδόν έτοιμα τα πάντα, ώστε, μέσα σε 4 μήνες από σήμερα, εάν όλα πάνε καλά, να έχει δοθεί το έργο κατασκευής και στην ανάδοχο εταιρία. Εφόσον ξεκινήσουν άμεσα και οι εργασίες κατασκευής, τότε, σε 50 μήνες από τότε προγραμματίζεται να είναι έτοιμη και η 5η μονάδα». 
Σύμφωνα με τον κ. Καραβασίλη, «η απόφαση για τη δημοπράτηση της νέας μονάδας αποτελεί το επιστέγασμα μιας μεγάλης προσπάθειας του συνδικαλιστικού κινήματος, των εργαζόμενων και όλων των Σωματείων της ΔΕΗ, σε συνεργασία και με τους φορείς της περιοχής μας. Όλοι μαζί, ο καθένας από την πλευρά του και με τη θεσμική εκπροσώπηση μας, συνέβαλε στο σημαντικό αυτό αποτέλεσμα, σε πείσμα όλων όσοι πίστευαν πως η απόφαση για τη δημοπράτηση θα ληφθεί στα τέλη του έτους». 
Όμως, όπως σημείωσε ο κ. Καραβασίλης, στο χθεσινό Δ.Σ. της ΔΕΗ είχαμε και άλλες σημαντικές αποφάσεις και ανακοινώσεις. Έτσι, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, από αύριο κιόλας (και όχι από την 1η Ιουλίου) ξεκινούν οι υπογραφές συμβάσεων των πρώτων επιτυχόντων στους διαγωνισμούς της ΔΕΗ και μέχρι το τέλος του μήνα θα προσληφθούν όσοι έχουν «περάσει» ΦΕΚ! Επίσης, μετά από σχετική εισήγηση του Γιάννη Καραβασίλη, σε συνεργασία με τη ΓΕΝΟΠ και τα Σωματεία, από τούδε όλες οι εργολαβίες στη ΔΕΗ θα δίνονται με την τήρηση δυο συγκεκριμένων όρων: Πρώτον, να είναι ασφαλισμένοι όλοι οι εργαζόμενοι και, δεύτερον, σε συνεργασία με τα Εργατικά Κέντρα, η μισθοδοσία του προσωπικού θα γίνεται μόνο μέσα από τράπεζες, ώστε να τηρούνται οι υποχρεώσεις των εργολάβων και οι συλλογικές συμβάσεις. 
Tέλος, χθές ανακοινώθηκε πώς στις 26-27 Aπριλίου θα επισκεφθεί το Nομό Kοζάνης η Yπουργός Περιβάλλοντος Tίνα Mπιρμπίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας