Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ : 5 (;) Δήμοι στο Ν. Κοζάνης

Όπως κατά αποκλειστικότητα παρουσιάζει το καλό site  http://www.aftodioikisi.gr/ την επόμενη Τρίτη 20 Απριλίου 2010 πρόκειται να παρουσιαστεί ολοκληρωμένο το σχέδιο Καλλικράτης στο Υπουργικό Συμβούλιο. Η αυτοδιοίκηση gr  παρουσιάζει το «μη οριστικοποιημένο» προσχέδιο του χάρτη του «Καλλικράτη» για τις περιοχές που υπάρχουν επαρκή στοιχεία.  Όπως προκύπτει, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, από τις συναντήσεις ή τηλεφωνικές συνομιλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΣ με βουλευτές που πρόκειται να συνεχιστούν σε μεγάλη συχνότητα μέχρι και τουλάχιστον την Πέμπτη η κατάσταση για την περιοχή μας διαμορφώνεται ως εξής:
Στην Κεντρική Μακεδονία:
- Στην Ημαθία οδηγούμαστε σε 3 ή 4 από 12 δήμους
- Στο Κιλκίς οδηγούμαστε σε επίσης 3 από 11 δήμους και 1 κοινότητα
- Στην Πέλλα σε 4 από 11
- Στην Πιερία σε 3 από 13
- Στις Σέρρες σε 6 με 8 από 22 (οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ προτείνουν 8)
- Στην Χαλκιδική σε 5 από 14
Από τις υπόλοιπες περιοχές σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της η αυτοδιοίκηση gr από τις συναντήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών με τους βουλευτές, προκύπτει: 
Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης 
- Στον Έβρο 4+1 (Σαμοθράκη) από 13 
- Στην Ροδόπη 4 από 9 δήμους και 3 κοινότητες 
- Στην Ξάνθη 4 από 7 δήμους και 3 κοινότητες 
- Στην Δράμα 3 ή 4 από 8 δήμους και 1 κοινότητα 
- Στην Καβάλα 3 ή 4 +1 (Θάσος) από 11 δήμους 
Στην Δυτική Μακεδονία
- Στην Κοζάνη σε 5 από 16 δήμους και 3 κοινότητες
- Στην Καστορία 3 από 15 
- Στα Γρεβενά 3 από 15
- Στην Φλώρινα 2 από 12
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών η μεγάλη πλειοψηφία των νομών της επαρχίας με τον "Καλλικράτη" δεν πρόκειται να ξεπερνούν τους έξι δήμους.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

E, to Velvento tha einai o 5os...

Ανώνυμος είπε...

diabaste auto http://www.kozan.gr/news.php?extend.6233

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να γίνει το Βελβεντό ο 5ος Δήμος γιατί άν έρθουν στα Σέρβια Αλλοίμονο μας.
Αυτοί που έχουν φίλους ή γνωστούς Βελβεντινούς καταλαβαίνουν τι εννοώ. Οι άλλοι αρκεί να επισκεφθούν κάποια φορά τα δικαστήρια στα Σέρβια ή στην Κοζάνη και θα καταλάβουν.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το Βόϊο θα είναι διασπασμένο σε δύο Δήμους δυστυχώς. Απλά οι είδηση ξαφνιάζει όλους όσους είχαν κλειδώσει τους 4 Δήμους και εξαφανίζει το εφιαλτικό σενάριο των 3 Δήμων (τέρατα). Άλλωστε ο Κακλαμάνης στην επιστολή που στέλνει στο Ραγκούση και εκφράζει θέσεις από το χθεσινό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, τονίζει ότι πρέπει να αποτραπεί η δημιουργία πολύ μεγάλων Δήμων στο όνομα της υπερβολικής μείωσης των σημερινών και τον όσο μικρότερο συνολικό αριθμό του Καλλικράτη. Παρά ταύτα μόνο το Βελβεντό έχει ελάχιστες πιθανότητες να είναι ο 5ος Δήμος αν δεν έχουμε διάσπαση του Βοϊου. Περιμένουμε με ενδιαφέρον και τις δημοσιογραφικές πληροφορίες του Π.Π. για το όλο θέμα και τον 5ο Δήμο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε 12:30 όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.

Ανώνυμος είπε...

Η Κοζάνη θα έχει 4 Δήμους. Το θέμα είναι αν το Βελβεντό θα πάει με τα Σέρβια ή την Κοζάνη! Εσείς κύριε Κουκουλόπουλε τι λέτε?

Ανώνυμος είπε...

EXEI DIKIO AYTOS POY MAS PROSKALEI STA DIKASTHRIA TON SERBION H THS KOZANHS. DEN MPOREIS NA PAREIS SEIRA APO SERVIOTES DIADIKOUS.

Ανώνυμος είπε...

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οι Δημοι θα είναι 4.

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Τεσσερες θα εχει Π.Π. Τέσσερις. Τα Σέρβια μόνα τους, Η Κοζάνη, Η Εορδαία και το Βοϊο. Στην Κοζάνη πανε Αιανή, Καμβούνια, Βελβεντό.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε Π.Π. Ευτυχώς είσαι και εσύ και μας δίνεις αυτές τις σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή μας. Τι θα κάναμε χωρίς εσένα γίγαντα της δημοσιογραφίας και της ενημερωσης; Ε;Ε;Ε;Ε;Ε;

Ανώνυμος είπε...

Μην μου το χαλας 3.32 και εχω κλεισει για εκπομπη Κοκολιό, Στεργίου, Ντοβόλη!!! Η...μητερα των εκπομπών!

Υ.Γ. Και Δισερη...

Ανώνυμος είπε...

Οριστικώς και αμετακλήτως οι Δήμοι στο Ν. Κοζάνης είναι 4! Αυτο εχει τονισθεί καθ' επανάληψη και ολα τα άλλα για 5 και 6, είναι αερολογίες.
Ηδη, η Κυβέρνηση εχει οριστικοποιήσει και το Χωροταξικό και στις 20/4 θα ανακοινωσει επίσημα τον Καλλικράτη.
Απορεί κανείς πως ενας επώνυμος δημοσιογράφος μιλά για 4+1 δήμους και όλοι προστρέχουν να ασπασθούν την...''κοτσάνα'' που δημοσιογραφικά εξέφρασε!!!!
Επόμενο είναι με αυτες τις δήθεν δημοσιογραφικές πληροφορίες του ''επωνύμου'' να αυξάνεται η ειρωνεία και ο γέλωτας σε βάρος του, καθημερινά...

Ανώνυμος είπε...

5 ΘΑ ΕΙΝΑΙ, ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΒΟΪΟ. Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΘΑ ΤΑ ΜΟΙΡΆΣΕΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΟΓΝΩΜΟΝΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Οι μονοι "επωνυμοι" δημοσιογραφοι που, εδώ και καιρό, εχουν ασχοληθει σχετικα εχουν γραψει για 4...Αν υπαρχει και άλλος...

Π.Π.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ λέω θα είναι 3 και το λουρί της μάνας θα ενσωματωθεί στον μεγάλο δήμο του πατερούλη Κοκολιού.... Λοιπόν επώνυμε Π.Π κάνε μια θεική εκπομπή ( όπως πάντα ) και μάζεψε όλα αυτά τα πολιτικά καθυστερημένα που μας διοικούν και που κατα καιρούς φωνάζεις , για να μας απαγγείλουν τα ποιηματάκια τους. Μονο σε παρακαλώ δώσε τη δυνατότητα στον Κοκολιό να διαβάζει τα σκονάκια του. Pleaaaaaase

Ανώνυμος είπε...

kala den diavazete kai ligo typo? xthes h Mykhnes h Epidayro h Vergina kai alloi istorikoi dhmoi dhlwsan pws an den paramhnoyn anexarthth oi dhmarxoi toys kai ta dhnotika toys sumvoulia ta parethtoun thn allh mera.Gi ayto kai o k.Ypourgos toys ekleise to mati .O 5 dhmos einai h Aianh kurioi.G.S

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα... Για τους δήμους που αναφέρεις οι δηλώσεις περι παραίτησης των δημοτικών συμβουλίων ενδέχεται να είναι όντως μια απειλή. Στην περίπτωση της περιοχής μας όμως ανάλογες δηλώσεις θα ήταν απλά ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟΝ....

Ανώνυμος είπε...

Είδηση τελευταίας στιγμής. Εφημερίιιιιιδες. Οι δήμοι της περιοχής θα συγχωνευτούν σε έναν ο οποιος θα ονομάζεται ΔΕΗ ( Δημόσια Επιχείρηση Ηλιθίων ). Υποψήφιοι δήμαρχοι οι νύν ηλίθιοι. Σίγουροι ψηφοφόροι οι αιώνιοι ηλιθιοι. Το μόνο δηλαδή που θα αλλάξει είναι οτι οι απανταχού ηλίθιοι του νομού θα έρθουμε απλά πιό κοντά. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

opos egrapse kai to kozan.gr an oi dimoi einai 5 tote o monadikos dimos pou den prokalei antidraseis einai to ano kai kato boio. an omos epanalambano.apo oti fainetai tha einai opos leei kai o p.p 4. tora pou to brike to autodioikisi to 5 enas theos xerei

Ανώνυμος είπε...

Οι δήμοι θα είναι 4 και η μόναδική περίπτωση για 5 είναι το Βόιο. Είναι κάτι το οποίο έχει κλείσει εδώ και αρκετές ημέρες. Σήμερα υπήρξε και η επαφή Ραγκούση που ενημέρωσε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Και οι 3 ρωτήθηκαν για το Βοιο και μόνο.
Το μόνο καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι επιτέλους Κοκολιός τέλος για Σέρβια. Όχι απαραίτητα ότι οι άλλοι που θα έρθουν θα είναι καλύτεροι αλλά μου φαίνεται αδιαόητο να είναι τόσο τενεκέδες.
Καλως ήρθες καλλικράτη...

Ανώνυμος είπε...

me to prosxedio pou anakoinothike oi edres toy dhmotikou symboulioy ston eniaio dhmo kozanhs (ean ginei) me (dhmo kozanis,dhmo aianis,dhmo elimeias,dhmo ellispontou kai dhmo dhm. ypsilanti) tha einai 45. Apo tis opoies 32 tha einai tis eklogikhs perifereias toy teoys dhmoy kozanhs,2 edres apo ton teos dhmo aianhs,2 edres apo ton teos dhmo dhm.Ypsilanti,4 edres apo ton teos dhmo elimeias kai 5 edres apo ton teos dhmo ellispontoy.ZHTO H NEA MIKRI ATHINA. POLI KALH H APOKENTROSH. KYRIOI TA XORIA OMORFA KAIGONTAI. GIAYTO LOIPON ZHTO O KALLIKRATHS OLOI STHN POLI THS KOZANHS ME MATHIMATIKH AKRIBEIA. "Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

Ανώνυμος είπε...

Τα Όμορφα Χωριά, Όμορφα Καίγονται ...
"Ο αγώνας συνεχίζεται"

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΘΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ. ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ 4. ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ ΕΛΙΜΕΙΑ, ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ, ΑΙΑΝΗ, ΚΑΜΒΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΒΕΛΒΕΝΤΟ. ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ. ΒΟΙΟ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ.ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΤΩΡΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, Ε ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΔΕΙ Ο ΡΟΥΣΣΗΣ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟΜΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΙΛΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ. ΑΣ ΠΑΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.

Το Προφίλ μας