Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Κουκουλόπουλος: «Το κλείσιμο της παιδιατρικής, η κορυφή του παγόβουνου. Πρέπει άμεσα να αλλάξει ο χάρτης της υγείας στο Ν. Κοζάνης».


«Το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης και την τοπική κοινωνία με το κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής, πρόκειται να αντιμετωπισθεί άμεσα με την απόσπαση, για ένα δίμηνο περίπου, εξειδικευμένων παιδιάτρων από Νοσοκομεία, πιθανότατα, της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη δέσμευση πήραμε απ΄ την Υπουργό Υγείας στην οποία θέσαμε το πρόβλημα».
Αυτή τη δήλωση έκανε ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Ν. Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος, ερωτηθείς για το θέμα της παιδιατρικής κλινικής του Μαμάτσειου Νοσοκομείου, τονίζοντας ακόμα πως από την κ. Ξενογιαννακοπούλου ζητήθηκε να επιταχυνθεί η διαδικασία για τον ορισμό των νέων Διοικήσεων των Νοσοκομείων, οι οποίες θα αναλάβουν να αντιμετωπίσουν αυτού του είδους τα προβλήματα που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Στη συνέχεια ο κ. Κουκουλόπουλος αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες υγείας τόσο σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας όσο και σε επίπεδο Νομού Κοζάνης, υπογραμμίζοντας:
«Το πρόβλημα της παιδιατρικής κλινικής είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου καθώς ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν η μαιευτική- γυναικολογική κλινική και η στεφανιαία μονάδα. Όλα αυτά είναι απόρροια της πολύ άσχημης κατάστασης στο χώρο της υγείας στην περιοχή μας, η οποία, δυστυχώς, είναι η πιο υποβαθμισμένη υγειονομικά. Είναι αλήθεια ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος αφού η προηγούμενη κυβέρνηση αντί να προσλάβει νοσηλευτές, επέλεξε τους αγροφύλακες. Αυτά όμως όλα ανήκουν στο παρελθόν και από εδώ και πέρα είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει μια στροφή στον τομέα της υγείας και να τεθεί ως πρώτη προτεραιότητα μας. Αυτό φάνηκε ήδη από το σχέδιο του νέου προϋπολογισμού που κατέθεσε ο Υπουργός Οικονομικών, στον οποίο προβλέπονται επιπλέον δαπάνες για την υγεία». Σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που πρέπει μπουν για την περιοχή μας στον τομέα της υγείας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε χαρακτηριστικά:
«Ο χάρτης της υγείας τόσο στη Δυτ. Μακεδονία όσο και στο Ν. Κοζάνης χρειάζεται επανασχεδιασμό, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πραγματικές σημερινές ανάγκες των πολιτών. Τα 5 νοσοκομεία που υπάρχουν σήμερα στην Περιφέρεια μας δεν είναι δυνατόν να λειτουργούν αυτοτελώς, ούτε ανταγωνιστικά. Τα δύο μεγάλα Νοσοκομεία του Νομού μας, το Μαμάτσειο και το Μποδοσάκειο, οφείλουν να λειτουργήσουν ως ένα δίπολο, που το ένα θα συμπληρώνει το άλλο και θα συνεργάζονται με τα άλλα νοσοκομεία της Περιφέρειας μας».
Για το Μαμάτσειο ειδικότερα ο  κ. Κουκουλόπουλος τόνισε πως είναι ανάγκη να αποκτήσει νέες κτιριακές εγκαταστάσεις προκειμένου να ανατραπεί το κακό κλίμα που υπάρχει εκεί και να πνεύσει ένας άνεμος αισιοδοξίας μεταξύ των εργαζομένων του. Τέλος, σχετικά με τις προσλήψεις 3.000 νοσηλευτών που προγραμματίζει η κυβέρνηση, ο βουλευτής επεσήμανε πως «οφείλουμε να διεκδικήσουμε, η μερίδα του λέοντος αυτών των προσλήψεων να αφορά τα νοσοκομεία της Περιφέρειας και όχι των δύο μεγάλων αστικών κέντρων, προκειμένου να πάψουν οι πολίτες να μετακινούνται προς αυτά για οποιοδήποτε πρόβλημα τους απασχολεί. Ειδικότερα για την περιοχή μας αυτό αποτελεί μια αναμφισβήτητη πραγματικότητα, η οποία καταγράφηκε και από τη μελέτη που πραγματοποιήσαμε πριν ενάμιση χρόνο, απ΄ την οποία αποδείχτηκε πως μετά τη λειτουργία της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, οι περισσότερες μετακινήσεις προς τη Θεσσαλονίκη γίνονται για λόγους υγείας»!
www.koukoulopoulos.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά τα ωραία λόγια κ.Κουκουλόπουλε και ότι η απερχόμενη κυβέρνηση αντί "για νοσηλευτές διόριζε αγροφύλακες" αλλά και σεις ως πρώην Δήμαρχος διορίζατε δημοτική αστυνομία για να γράφετε τον κοσμάκη. Βλέπετε δεν είναι μεγάλη η απόσταση κύριε νυν βουλευτά .

Ανώνυμος είπε...

Η υγεία ήταν σε μαύρο χάλι επι πασοκ και η νδ απλως δεν έκανε καμία βελτίωση. και μόνο γι αυτό θα έπρεπε να αφήσουν τις δηλώσεις και να μας πείσουν με πράξεις γιατί η προεκλογική περίοδος τελείωσε αν δεν το κατάλαβαν στο πασοκ...

Το Προφίλ μας