Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δελτίο Τύπου Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας


Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας θα αναπτυχθούν σύγχρονες απόψεις για τη στεφανιαία νόσο (σταθερή στηθάγχη και οξέα στεφανιαία σύνδρομα), για την κολπική μαρμαρυγή και για την καρδιακή ανεπάρκεια. Η επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Σύγχρονα Καρδιολογικά Προβλήματα» θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Βελβεντού από 20 έως 22 Νοεμβρίου 2009.
Οργανωτές της εκδήλωσης θα είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας κ. Δ. Θ. Κρεμαστινός, ο Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής & Ομώνυμου Εργαστηρίου Γ.Ν.Α «Ιπποκράτειο» κ. Χ. Στεφανάδης, ο Καθηγητής Καρδιολογίας Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Γ. Παρχαρίδης και ο Καθηγητής, Ακαδημαϊκός, Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο, ΗΠΑ, Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών κ. Χ. Μπουντούλας. 
Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν διαπρεπείς καρδιολόγοι από όλη την Ελλάδα καθώς και οι Διευθυντές των Καρδιολογικών Κλινικών των νοσοκομείων της ευρύτερης περιοχής. Σκοπός της εκδήλωσης είναι να επιτευχθεί ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των ειδικών επιστημόνων και να εξεταστεί ο καλύτερος τρόπος εφαρμογής των σύγχρονων καρδιολογικών εξελίξεων στα περιφερειακά νοσοκομεία.
Επίσης, με δεδομένο ότι η πρόληψη αποτελεί τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης της κάθε νόσου, θα υπάρξουν εκλαϊκευμένες ομιλίες για το κοινό.
Τέλος, επειδή η ιατρική εξελίσσεται αεναώς («τα πάντα ρει»), θα υπάρξει και διάλεξη για την εφαρμογή της εξατομικευμένης ιατρικής, η οποία σύντομα θα εφαρμόζεται στην κλινική πράξη. Την διάλεξη θα δώσει ο Καθηγητής, Ακαδημαϊκός, κ. Χαρίσιος Μπουντούλας.
Σήμερα όλοι οι ασθενείς με την ίδια ασθένεια παίρνουν τα ίδια φάρμακα. Είναι γνωστό ότι η δράση των φαρμάκων, εκτός από τους άλλους παράγοντες, εξαρτάται και από το γενετικό υπόστρωμα κάθε ατόμου. Ήδη έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στην κλινική - και σε λίγα χρόνια, όπως αναφέρει ο καθηγητής, πιστεύεται ότι θα γενικευθεί - η χορήγηση φαρμάκων ανάλογα με το γενετικό υπόστρωμα κάθε ατόμου. Δηλαδή θα εφαρμόζεται εξατομικευμένη ιατρική ή φαρμακογενετική / φαρμακογονιδιωματική, όπως ονομάζεται επιστημονικά.

Για πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και για το πρόγραμμα  πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας