Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Κάτοικοι Ακρινής-Μαυροπηγής: Αντιδρούν στην ασύδοτη δράση της «ΔΕΗ ΑΕ»

Για δέκατη μέρα οι κάτοικοι της Ακρινής του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης, συνεχίζουν την κατάληψη της ανισόπεδης γέφυρας του δρόμου Ακρινής - Κοζάνης εμποδίζοντας τη διέλευση βαρέων οχημάτων της ΔΕΗ καθώς δημιουργείται κίνδυνος για την ασφάλεια των κατοίκων. Τα βαρέα οχήματα της ΔΕΗ απασχολούνται στην εξωτερική απόθεση του ορυχείου Νότιου Πεδίου και διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα, φορτωμένα με τόνους υλικού, (το μεικτό βάρος των οποίων φτάνει ακόμα και τους 250-300 τόνους). Κάτω από τη γέφυρα περνά ο επαρχιακός δρόμος Ακρινής - Κοζάνης τον οποία διασχίζουν καθημερινά εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής. Χθες βράδυ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων πραγματοποιήθηκε συναυλία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της περιοχής.
Οι κάτοικοι, από τον Αύγουστο, με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων απαιτούν από τη ΔΕΗ διαβεβαιώσεις για τη στατικότητα της γέφυρας. Μάλιστα, μετά από τις παρεμβάσεις τους η Τεχνική Υπηρεσία της Νομαρχίας, ζήτησε από τη ΔΕΗ μελέτη για τη στατικότητα της γέφυρας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αντέχει σε τόσο μεγάλα φορτία. Οπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η μελέτη της ΔΕΗ, δεν έγινε ποτέ.
Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, εμείς το πήραμε από το pontokomicom.blogspot.com

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα "τρελλά και παράξενα", στην Μαυροπηγή θα συμβαίνουν!!!
Ο πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μαυροπηγής, που έπρεπε να ενεργεί για το συμφέρον ΟΛΩΝ των κατοίκων,θιγόμενος απο τα συμφέροντα του, έγινε "ΤΣΕ ΓΚΕΒΑΡΑ", γιατί η ΔΕΗ δεν του κατέβαλλε την αποζημίωση του, τον Ιούλιο αλλά τον Νοέμβριο.

ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΛΑ τα προβλήματα του οικισμού που εκπροσωπεί και ΤΩΡΑ ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ασχολείται με τα δικά του ΜΕΓΑΛΑ και ΑΛΥΤΑ!!! ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΠΑΡΕΑ και ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ του, απο την Μαυροπηγή.

ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ με ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΕΙ ή ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ???

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο που διάβασα, δεν δικαιολογεί τον τίτλο του. Δεν είδα πουθενά τη Μαυροπηγή. Δε βλέπω καλά είναι αλήθεια και δε φταίει γιαυτό μόνο η ηλικία. Πιο πολύ νομίζω φταίει το νέφος της ΔΕΗ που δε μ΄αφήνει να δώ γαλάζιο ουρανό και μαυρίζει τις καρδιές των συμπολιτών μας.
Οι κάτοικοι της Ακρινής έχουν δίκηο, όπως και να το δει κανείς. Για όλους εμάς που δεν είμαστε απο την Ακρινή η προσπάθειά τους έχει νόημα αφού αντιπαλεύουν την αυθαίρετη δράση της ΔΕΗ, που πουλάει και τσαμπουκά του στυλ "χάρη σας κάνουμε που σας αφήνουμε να περνάτε από την ΕΟ 35!!!!

Ανώνυμος είπε...

Απ΄ότι φαίνεται ο φίλος 1:13 ξέρει αρκετά για το θέμα της Μαυροπηγής. Δεν ξέρω αν έχασα κάτι. Συνήθως δεν χάνω. Ας κάνει τον κόπο να μας εξηγήσει αναλυτικά τι έγινε στη Μαυροπηγή, για να μη μπερδευόμαστε δηλαδή. και επειδή κάποιοι τη συμμετοχή στα κοινά την κατανοούν ως εξυπηρέτηση μόνο των προσωπικών τους συμφερόντων.

Το Προφίλ μας