Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

Απεβίωσε χθες ο π. Ιωσήφ Τζάλλας


Απεβίωσε το Σάββατο το μεσημέρι ο αρχιμανδρίτης π. Ιωσήφ Τζάλλας, ετών 71. Ο π. Ιωσήφ  υπηρέτησε ως καθηγητής-θεολόγος για πολλά χρόνια στα σχολεία των Σερβίων και  ως αρχιμανδρίτης στην αρχιερατική περιφέρεια Σερβίων.

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Παλιουριά Γρεβενών σήμερα Κυριακή.



12 σχόλια:

Κυριάκος Τσολακίδης είπε...

Καλό ταξίδι δάσκαλε. Ως πρώην μαθητής σου στο Λύκειο Σερβίων θα σε θυμάμαι πάντα ως μία μορφή ταπεινή και σεμνή. Θυμάμαι τα ανέκδοτα που μας έλεγες πριν το μάθημα και την αγάπη την οποία εξέπεμπες στους μαθητές σου και προς σ' όλους τους ανθρώπους. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου.

Ανώνυμος είπε...

Καλό ταξίδι πάτερ. Και εγώ παλιός μαθητής του για 6 χρόνια (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Ανώνυμος είπε...

....ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΜΑΡΤΩΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ....ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΧΩΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ.....ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΤΕΡ ΙΩΣΗΦ........

Ανώνυμος είπε...

Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ!ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ είπε...

Εις το καθ' ομοίωσιν επανάγαγε και την ποθεινήν πατρίδα παράσχου αυτώ...
Καλό Ταξίδι δάσκαλε...

Κωνσταντίνος Αθ. Τζιούτζιος είπε...

Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή σου. Καλό Ταξίδι δάσκαλε.

Ανώνυμος είπε...

Όλοι δάσκαλε και δάσκαλε !!!!Γιατί δεν καυτηριάζεται το γεγονός ότι στην κηδεία του παπα Ιωσήφ ήταν ελάχιστοι Σερβιώτες και ούτε και σείς που γράφετε τα δάσκαλε και δάσκαλε;Οι περισσότεροι ήταν απ΄το χωριό του.Ντροπή μας.

Ανώνυμος είπε...

Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν πήγαμε στο Άγιο Όρος όλοι οι γέροντες εκεί σε φιλούσαν το χέρι με πολύ σεβασμό και αγάπη. Αναγνώρισαν άγνωστοι άνθρωποι την καλοσύνη σου και την μεγαλοσύνη σου.

Πατέρ Ιωσήφ καλό σου ταξίδι

ΝΙΚΟΣ ΛΕΠΙΔΑΣ είπε...

Ο πατήρΙωσήφ ήταν μια ξεχωριστή εκκλησιαστική προσωπικότητα η οποία θα μείνει χαραγμένη στην ψυχή μας σε όλους εμάς τους Σερβιώτες αλλά και στους κατοίκους της ευρύτερης μητροπολιτικής μας περιφέρειας και όχι μόνο.Ως μαθητής του και ως πνευματικό του παιδί εύχομαι στο πρόσκαιρο αλλά και τόσο συγκινητικό ταξίδι να προσεύχεται για όλους εμάς που τον αγαπούσαμε αλλά και για εκείνους που τον είχαν πικράνει.Ο πατηρΙωσήφ απέδειξε σε εμάς τους Σερβιώτες που τον συνοδεύσαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα του ότι ήταν αγαπητόςκαι στους κατοίκους του χωριού του.

ΑΚΠ είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΕΚΕΙ...
30 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΠΑΤΗΡ ΙΩΣΗΦ ΗΤΑΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΣΕΡΒΙΑ.ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΕΡΒΙΩΤΕΣ ΠΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΣΙΜΟΣ ''ΑΠΟ ΦΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΧΑΝΑ...ΠΙΑΝΟ ΜΕ ΟΥΡΑ..''.ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, ΠΩΣ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΙΩΣΗΦ.ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΣΑΣ...

Ανώνυμος είπε...

εις το επανιδειν θειε...!

rena είπε...

Ο πληθωρικός σου λόγος σίγησε. Τώρα από τους Ουράνιους Θαλάμους θα υμνείς ακαταπαύστως τα μεγαλεία του Θεού και θα πρεσβεύεις προς Αυτόν υπέρ της εκκλησίας και του ποιμνίου της.
Τον Πανάγαθο και Δοξασμένο Κύριο μας παρακαλούμε να σε δεχτεί συλλειτουργό του στο υπερουράνιο θυσιαστήριο Του και να σου χαρίσει αντί των επιγείων τα ουράνια, αντί των φθαρτών τα άφθαρτα,αντί των πρόσκαιρων τα αιώνια.

Αιωνία σου η μνήμη πολυσέβαστε μας Γέροντα,δικέ μας Σεβάσμιε Πατέρα Ιωσήφ!

Το Σάββατο στις 19/12/2009 θα είμαστε στον Ι.Ν. της Αγίας Κυριακής Σερβίων για το 40ήμερο μνημόσυνο σου.

Το Προφίλ μας