Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Σώθηκαν μαμά αρκούδα με μικρό αρκουδάκι, που είχαν εγκλωβιστεί σε κάθετο προς την Εγνατία δρόμο




(φωτογραφίες Αρκτούρος)
Μια θηλυκή αρκούδα, με το μόλις 10 μηνών αρκουδάκι της, εγκλωβίστηκαν χθες, νωρίς το πρωί, σε κάθετο προς την Εγνατία Οδό δρόμο, που βρίσκεται μεταξύ Νεάπολης Κοζάνης και Καστοριάς, κοντά στον οικισμό Κωσταράζι. Επενέβησαν άνδρες της Τροχαίας της Καστοριάς και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Ταυτόχρονα, με επείγουσα κλήση, ζήτησαν από τους υπεύθυνους της οργάνωσης «Αρκτούρος», να επέμβουν και να απεγκλωβίσουν τα ζώα από το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.
Τελικά, τα ζώα ηρέμησαν όταν σταμάτησε η διέλευση των οχημάτων και απομακρύνθηκαν προς το παραποτάμιο δάσος του Αλιάκμονα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι η τρίτη φορά που διαδραματίζεται ανάλογο περιστατικό μέσα σ’ ένα μήνα, ενώ πολλαπλάσιες είναι οι αναφορές για διέλευση αρκούδας με μικρό στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι χαρακτηριστικό πως, το ένα από τα 8 φετινά θανατηφόρα για την αρκούδα τροχαία συνέβη στο ίδιο σημείο. Άλλωστε, λόγω των πρόσφατων δυνατών βροχοπτώσεων και της σαθρότητας του εδάφους, ο προστατευτικός φράχτης υποχώρησε σε πολλά σημεία, τόσο της Εγνατίας, όσο και καθέτων δρόμων ταχείας κυκλοφορίας, καθιστώντας το οδικό δίκτυο επικίνδυνο για τα ζώα αλλά και τους οδηγούς.
Από την πλευρά του, ο «Αρκτούρος», εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εφιστά την προσοχή των οδηγών που διέρχονται την Εγνατία Οδό και τις καθέτους της, στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τονίζει την ανάγκη άμεσης επίλυσης του ζητήματος, ώστε «να μην θρηνήσουμε και ανθρώπινα θύματα». Παράλληλα, ευχαριστεί τον πολίτη που ανέφερε το γεγονός, διότι «ειδοποίησε τις αρχές και δεν άφησε πίσω του δύο νεκρά ή τραυματισμένα ζώα».
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας