Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Κρούσμα της νέας γρίπης στο ΙΕΚ Κοζάνης

Από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ
Το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης εμφανίστηκε στο νομό Κοζάνης, όπου ένας μαθητής του ΙΕΚ Κοζάνης, προσβλήθηκε από τον ιό Η1Ν1.
Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα, να σημειωθεί ότι συστεγάζονται και τα σχολεία 1ο ΕΠΑΛ, 3ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ. Ο 20χρονος μαθητής, ο οποίος κατάγεται από την Έδεσα, αλλά διαμένει στην Κοζάνη, είχε αισθανθεί αδιαθεσία το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης. Πήγε στον προσωπικό του γιατρό στην Έδεσσα, ο οποίος τον συμβούλεψε να πάει στο νοσοκομείο. Πράγματι, προχτές το πρωί 12 Νοεμβρίου πήγε στο νοσοκομείο Έδεσσας, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο μαθητής είναι θετικός στον ιό Η1Ν1. Η γνωμάτευση που εξέδωσε το νοσοκομείο Έδεσσας με ημερομηνία 12/11 αναφέρει ότι «ο μαθητής πάσχει από εμπύρετη γρίπη Η1Ν1». Ευτυχώς, οι γιατροί διέγνωσαν ότι «η γρίπη είναι ήπιας μορφής», ενώ συνέστησαν στον μαθητή να παραμείνει κλινίρης στο σπίτι του για επτά ημέρες, έχοντας επικοινωνία με τον γιατρό του.
Στο ΙΕΚ Κοζάνης η αίθουσα του τμήματος του ασθενούς, δεν λειτούργησε χτες, ενώ συγχρόνως η διεύθυνση προχώρησε σε απολύμανση του σχολικού συγκροτήματος. Σύμφωνα με τον διευθυντή της τεχνολογικής εκπαίδευσης Κοζάνης, Βλάση Μπονάτσο, «όλα τα σχολεία του συγκεκριμένου σχολικού συγκροτήματος λειτουργούν κανονικά. Παρακολουθούμε το θέμα και διαβεβαιώνω ότι δεν παρατηρείται αυξημένη νοσηρότητα, ούτε μεγάλος αριθμός απουσιών. Οι απουσίες κυμαίνονται στα συνήθη επίπεδα, με βάση τις αναλυτικές καταστάσεις απουσιών που κρατάμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας