Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Δημιουργική Απασχόληση για τα παιδιά από το ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. Πτολεμαΐδας



Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήρι Πτολεμαΐδας είναι η νέα πρόταση της ΔΕΠΕΚΟΠΠ για τη δημιουργική απασχόληση των λιλιπούτειων δημοτών. Ύστερα από το Εργαστήρι Ζωγραφικής και τη Δημοτική Σχολή Χορού, από τις 5 Οκτωβρίου λειτουργεί στην Πτολεμαϊδα το Θεατρικό Εργαστήρι με την ευφάνταστη επωνυμία ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε..
Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Πτολεμαϊδας Γρηγόρη Τσιούμαρης «είναι γνωστό το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για τους μικρούς δημότες και με προσανατολισμό τη δημιουργική τους απασχόληση έχουμε κινηθεί όλα αυτά τα χρόνια με τις σχολές χορού και ζωγραφικής. Αυτή τη φορά επιλέξαμε το θέατρο, καθώς γίνονται εξαιρετικές προσπάθειες στον τόπο μας. Παρέχουμε, λοιπόν, τη δυνατότητα στους δημότες και δειλά-δειλά με τη Μάρθα Μαυρίδου, υπεύθυνη παιδαγωγό κάνουμε αυτή την προσπάθεια».
Το ΔΗ.ΠΑΙ.Θ.Ε. απευθύνεται σε παιδιά από 4 μέχρι 15 χρονών και φιλοξενείται σ’ έναν καταπληκτικό χώρο στη νέα πτέρυγα του Ωδείου. Οι συναντήσεις γίνονται μια φορά την εβδομάδα –σε ομάδες ηλικιών- και έχουν διάρκεια 1,5 ώρα. Υπεύθυνη των συναντήσεων είναι η Μάρθα Μαυρίδου, παιδαγωγός και υποψήφια διδάκτωρ. Bασικός άξονας των συναντήσεων, σύμφωνα με την κ. Μαυρίδου,  είναι το θεατρικό παιχνίδι μέσα από το οποίο επικοινωνούμε, συνεργαζόμαστε, εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, ενεργοποιούμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μας. Ακόμα ανακαλύπτουμε δυνατότητες και «ταλέντα» που έχουμε, πειραματιζόμαστε σε σχέση με τον εαυτό μας και με τους άλλους, εξερευνούμε. Σταδιακά, μαθαίνουμε να ελέγχουμε το σώμα μας, τα συναισθήματά μας και αναπτύσσουμε το λόγο και τις ευαισθησίες μας.
Το θεατρικό παιχνίδι είναι ένα…παιχνίδι, που δανείζεται τεχνικές και κώδικες του θεάτρου. Στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας χρησιμοποιούμε το θεατρικό παιχνίδι σαν ένα τρένο και με βαγόνια, τη δραματοποίηση, το κουκλοθέατρο, το θέατρο σκιών, τις κατασκευές, τη μουσική, ταξιδεύουμε στα παραμύθια, στους μύθους, στα ποιήματα, στους πίνακες ζωγραφικής.
Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για να ταξιδέψετε μαζί μας. Τα τμήματα που λειτουργούν είναι
Δευτέρα 5-6.30 για νήπια και προνήπια
Τρίτη 5-6.30 για την α’ και β’ δημοτικού 6.30-8.00 για νήπια και προνήπια
Τετάρτη 5.30-7.00 για νήπια και προνήπια
Πέμπτη 5.30-7.00 για την δ’ και ε’ τάξη δημοτικού
Σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας