Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Εορδαίας: μείωση όχι αύξηση των Δημοτικών τελών


ΠΡΟΣ: Τον Δήμαρχο Πτολεμαΐδας κύριο Τσιούμαρη.
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο πως η Δημοτική Αρχή της πόλης μας κατά πλειοψηφία αποφάσισε για επικείμενες αυξήσεις των δημοτικών τελών της τάξεως του 7,5% από το 2010 στον τομέα καθαριότητας και φωτισμού.
Κύριοι
Η σκέψη σας και μόνον, να προχωρήσετε σε αυξήσεις των δημοτικών τελών μεσούσης της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλα τα οικονομικά στρώματα και επί το πλείστον τα χαμηλά. Θεωρούμε πως δεν αφουγκράζεστε την τοπική κοινωνία, δεν συμμερίζεστε την αγωνία και την προσπάθεια των πολιτών για επιβίωση. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι αυξήσεις που προτίθεστε να επιβάλετε θα ανατρέψουν τον οικονομικό προϋπολογισμό κάθε οικογένειας, με τελικούς αποδέκτες τους καταστηματάρχες και επαγγελματίες της τοπικής αγοράς οι οποίοι θα τις πληρώσουν ίσως και με κλείσιμο των καταστημάτων τους.
Η μισή πόλη της Πτολεμαΐδας είναι υπό κατοχική συσκότιση, ενδεικτικά αναφέρουμε την οδό Αγίας Τριάδας ,τη Σοφούλη ,την Ιωάννου Χριστιδη , το πολυκεντρο σε βαθύ σκοτάδι, έχει μετατραπεί σε καταφύγιο διάφορων ατόμων, στον ελεύθερο χώρο μπροστά από τις καινούργιες εργατικές απέραντο σκοτάδι, δεν τολμάει να περάσει άνθρωπος μετά το σούρουπο, τα φανάρια, δεν λειτουργούν ποτέ σωστά.
Τα σκουπίδια και τα μπάζα στις εισόδους της πόλης κατά χιλιάδες τόνους, κοντεύουν να μας πνίξουν. Στη γωνία Μ. Ιωακείμ και Αμύντα τα σκουπίδια και τα μπάζα έχουν χρονίσει, χωρίς να ενδιαφέρετε να τα μαζέψει κανείς και τόσα άλλα.
Κύριοι
Απαίτηση των πολιτών είναι, όχι μόνον να μην προχωρήσετε στις αυξήσεις που προτίθεστε να επιβάλετε αλλά να κάνετε μείωση των ήδη κατά πολύ αυξημένων Δημοτικών τελών, έτσι θα δώσετε ανάσες ελπίδας στους συμπολίτες μας αλλά και στην τοπική αγορά.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΜΑΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας