Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Δήλωση του Δημάρχου Κοζάνης για το Νοσοκομείο

Η κυβερνητική πολιτική των τελευταίων ετών στον τομέα της υγείας έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης.Μεσούσης της επιδημίας της νέας γρίπης και αναμένοντας να νοσήσουν 2.000.000 Έλληνες  το χειμώνα που έρχεται η παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου δεν λειτουργεί.
Σειρά έχει αύριο η Μαιευτική-Γυναικολογική διότι η λειτουργία της συναρτάται με την λειτουργία της Παιδιατρικής.
Μεθαύριο έχει σειρά πιθανότατα η Καρδιολογική η οποία έχει μείνει χωρίς ιατρικό προσωπικό.
Ως εδώ.
Η κατάσταση είναι επιεικώς ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
Επιτέλους, υπάρχουν όργανα της πολιτείας που είναι υπεύθυνα. Εάν δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή να παρέχουν υπηρεσίες υγείας στον πολίτη να πάνε στο σπίτι τους. Δεν θα επιτρέψουμε το Μαμάτσειο Νοσοκομείο το Νοσοκομείο που εξυπηρετεί Υγειονομικά το μεγαλύτερο μέρος του Νομού Κοζάνης να απαξιωθεί ακόμη περισσότερο.
Ως Δήμαρχος Κοζάνης, ως θεσμικά εκπρόσωπος των Δωρητών Κοζανιτών που συνέβαλαν στην ανέγερση αυτού του Νοσηλευτικού Ιδρύματος, στην Διοίκηση του Νοσοκομείου επικοινώνησα σήμερα με το Υπ.  Υγείας και το ενημέρωσα για τις παραπάνω εξελίξεις τα γραφεία της κ. Υπουργού και της κ. Υφυπουργού.
Η Υπουργός Υγείας εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της για την κατάσταση που επικρατεί στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο και με ενημέρωσε για τα πρώτα μέτρα που έλαβε για να εξομαλυνθεί η λειτουργία των Νοσοκομείων της χώρας μας (προσλήψεις, υπερωρίες, ιατρικού προσωπικού, κτλ.). 
 Από πλευρά μου ζήτησα να ληφθούν  όλα τα μέτρα προκειμένου το Μαμάτσειο να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.
  Τέλος κλείστηκε συνάντηση στο τέλος  του μήνα στο Υπουργείο προκειμένου να συζητηθούν από κοντά το πρόβλημα Υγειονομικής Περίθαλψης της περιοχής. 
Πηγή: kozanisimera

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τίποτα δεν άφησαν όρθιο!Το μόνο που τους ενιέφερε ήταν η σκύλευση του κράτους και το βόλεμα των ημετέρων( τελευταίο κρούσμα ο διορισμόε γραμματέων,βοηθών γραμματέων,γυναικών και τέκνων στη Βουλή με μία απλή αίτηση των ενδιαφερομένων).
Κι εχουν το θράσος να κάνουν και κριτική στον προϋπολογισμό που ακόμα δεν κατατέθηκε.Ευτυχώς ο λαός τους αντελήφθη έστω και αργά και τους έστειλε εκεί που έπρεπε δηλ. στην αντιπολίτευση.

Το Προφίλ μας