Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Κάτω τα χέρια από το δάσος της Ελάτης

Του Λευτέρη Παλούκα

Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους με τους οποίους μοιραζόμαστε τη συναντίληψη της δημιουργίας.
Αυτή η συναντίληψη είναι πού κάνει τον καθένα και την καθεμία από εμάς να πιστεύει, ότι ο ρόλος μας είναι να βρισκόμαστε ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ στο πλευρό της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο.
Επειδή δεν θέλω να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις και έριδες, το κάνω ξεκάθαρο ότι η όποια κριτική έχει πολιτικό χαρακτήρα.
Το 2019 σε δημόσια ερώτησή μου προς τον τότε υποψήφιο Δήμαρχο κ. Ελευθερίου αναφορικά με τις προθέσεις του σχετικά με το δάσος της Ελάτης η απάντηση που έδωσε ενώπιον των κατοίκων της Ελάτης ήταν:
Ο,ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΑΤΗΣ.
Έτσι λοιπόν συμπαρατάχθηκα στις δυνάμεις του αγώνα για την νίκη της παράταξής του "Γέφυρα στο μέλλον", καθώς το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί τόσο κομβικό ζήτημα ώστε παραβλέψαμε όλες τις διαφωνίες στα λοιπά ζητήματα τα οποία αν και σημαντικά τα θεωρούμε δευτερεύοντα.
Δυστυχώς γρήγορα διαψευσθήκαμε όσοι τον πιστέψαμε.
Ψεύτης ή άσχετος και ασυνείδητος;
Με την εκλογή του και ενώ δεν υπήρχε καμία απόφαση λαϊκής συνέλευσης ή απόφαση Κοινοτικού συμβουλίου ούτε Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε παραγγελία διαχειριστικής μελέτης του δάσους , συμπεριλαμβάνοντας και ξύλα για εμπορία.
Σημειωτέον πως η προηγούμενη διαχειριστική μελέτη τροποποιήθηκε με τις ενέργειές μου ώστε τα ξύλα που προορισμό είχαν το εμπόριο κατευθύνθηκαν στις ατομικές ανάγκες των κατοίκων του χωριού.
Στην ίδια κατεύθυνση με απόφαση, του Δημοτικού Συμβουλίου, την 4/10/2022, με ψήφους υπέρ 18 έναντι 6, για τη μη εμπορική εκμετάλλευση του δάσους της Ελάτης, άρχισε τις απειλές για προσφυγή στην δικαιοσύνη κατά όσων δημοτικών συμβούλων ψήφισαν υπέρ ανατρέποντας την προηγούμενη προφανώς υποκριτική στάση του.
Με επιχείρημα ΠΡΟΣΟΧΗ την καταστρατήγηση των συμφερόντων του Δήμου.
Στις 22/07/2023 στην λαϊκή συνέλευση της Ελάτης που πλέον ονομάστηκε, "τα παράπονα στο δήμαρχο" και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, μετά την τοποθέτησή μου και επισημαίνοντας ότι ήταν λάθος οι προαναφερόμενες ενέργειες, σας πρότεινα δημοσίως :
Κάθε ενέργεια που αφορά το δάσος μας να έχει ως προϋπόθεση:
1)ΑΠOΦΑΣΗ ΛΑΪΚHΣ ΣΥΝEΛΕΥΣΗΣ
2) ΑΠOΦΑΣΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ
3) ΑΠOΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛIΟΥ
και συμφωνήσατε απολύτως, λέγοντας μάλιστα ότι αυτή είναι η δημοκρατική διαδικασία αλλάζοντας για ακόμη μία φορά τη στάση σας.
Εν συνεχεία και έχοντας αποκτήσει πλέον εξειδίκευση στις κυβιστήσεις αλλάζετε για ακόμη μία φορά άποψη και αναφέρεστε με την με αριθμό 169/2023 απόφαση Δημάρχου σε έσοδα από τεχνική ξυλεία κλπ χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση.
Στο ίδιο όμως έργο θεατές και οι Δημότες, οι οποίοι εθίστηκαν, δυστυχώς, στην εικόνα της απαξίωσης και της μιζέριας, και συνεχίζουν να χειροκροτούν αυτούς που τους χτυπούν την πλάτη ή τους υπόσχονται δίμηνη απασχόληση στον Δήμο! Ή το χειρότερο, δέχονται άκριτα το κάθε ψέμα και την κάθε προεκλογική φούσκα, δεχόμενοι την προσωπική τους υποτίμηση και απαξίωση στο έσχατο σημείο. Αναρωτιέμαι!!! Δεν χόρτασαν ψέματα; Το θράσος ξεπερνά κάθε όριο. Δεν ευθύνονται όμως οι πολίτες καθώς η ασυνέπεια λόγων και πράξεων ξεπερνά κάθε φαντασία.
Κύριε Ελευθερίου πριν αλέκτωρ λαλήσει τρείς, οι υποσχέσεις που έδωσες στην λαϊκή συνέλευση τής Ελάτης σε σχέση με την υλοτόμηση της Βουνάσας έγιναν καπνός.
Η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται…
Ναι, έτσι έλεγαν οι παλιοί, εννοώντας ότι δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να διαμορφώσεις εικόνα και άποψη για κάτι που φαίνεται νέο.
Καθίσταται πλέον σαφές πως δυστυχώς είναι αδύνατη η συμπόρευση με έναν υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος άλλα υπόσχεται και άλλα πραγματικά σκέφτεται. Υπό αυτό το πρίσμα θα συνεχίσω να αναδεικνύω τα προβλήματα της γενέτειράς μου και να προτείνω και να διεκδικώ λύσεις ως ενεργός πολίτης, αδέσμευτος μιλώντας με ειλικρίνεια στους συμπολίτες μου και όταν χρειάζεται να απολογούμαι για τη δική μου συνέπεια και αλήθεια.
Η Δημοτική αρχή έχει αποτύχει και στην επαφή με την κοινωνία και στην παραγωγή έργου.
Ελάτη, 06/09/2023

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Δημαρχε τής προηγούμενες εκλογές έλεγες ότι ο Κ Παλούκας ήταν ο καλός πολίτης τής Ελάτης που ενδιαφέρεται για το καλό της περιοχής τώρα με τά γραφωμενα του πιστεύω ότι δεν σας αρέσουν καί ακούω από τόν περηγερ όσου ότι είναι ο γραφικός!!!! Τί συμβαίνει άραγε;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί στην εμμονή για την αγορά του οικοπέδου των προσκόπων υπάρχει απόφαση συμβουλίου για επέκταση;
Υπήρχε απόφαση για να γίνει χυταμ; (Μην ανησυχείτε ένας γραφικός αντιδρα)
Υπήρχε απόφαση για να αγοράσει ανοιχτές πισίνες; γιατι τον λέμε Πινόκιο

Ανώνυμος είπε...

Το θράσος ξεπερνά κάθε όριο.
Ψεύτης ή άσχετος και ασυνείδητος;
"Εν συνεχεία και έχοντας αποκτήσει πλέον εξειδίκευση στις κυβιστήσεις αλλάζετε για ακόμη μία φορά άποψη
Καθίσταται πλέον σαφές πως δυστυχώς είναι αδύνατη η συμπόρευση με έναν υποψήφιο Δήμαρχο ο οποίος άλλα υπόσχεται και άλλα πραγματικά σκέφτεται.
δέχονται άκριτα το κάθε ψέμα και την κάθε προεκλογική φούσκα, δεχόμενοι την προσωπική τους υποτίμηση και απαξίωση στο έσχατο σημείο. "

Κ. Παλουκα, τρία χρόνια τα λένε πολλοί άνθρωποι αυτά. Όσοι τουλάχιστον ασχολούνται έστω λίγο με τα του δήμου μας. Κάποιοι μάλιστα έκαναν το λάθος να εκφραστούν. Ο αποτέλεσμα; Λοιδωρηθηκαν, υβριστηκαν, χλευαστηκαν. Οι συνεπείς Ζάκης Κακαφικας έφυγαν γρήγορα.
Ένας υπάλληλος έγινε εξιλαστήριο θυμα
Ας σοβαρευτούμε επιτέλους σε αυτό τον τόπο. Επιστροφή στο ΗΘΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Λευτέρη για την όλη στάση σου.Πρώτα ο τόπος μας και μετά όλα τα άλλα.Αυτοί που καταλαβαίνουν σε χειροκροτούν, υπάρχουν όμως και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν γιατί έτσι βολεύει κάποιους δικούς τους υποψήφιους.Έτσι νάσαι και σύ και όλοι μας,πάντα με το σωστό και την αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Κι εσύ που έπρεπε να είσαι μέσα για παρενόχληση παίρνεις βήμα να μιλάς και είσαι και υποψήφιος σε έπιασε ο πόνος

Ανώνυμος είπε...

Όσα αναφέρει ο κ. Παλούκας στην ανάρτησή του είναι αλήθεια.
Καμιά απόφαση τοπικού και δημοτικού συμβουλίου δεν υπάρχει για την ανάθεση της διαχειριστικής μελέτης του δάσους της Ελάτης.
Οι αποφάσεις του τοπικού και του δημοτικού συμβουλίου για την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης μιλάνε για υλοτόμηση μόνο για τις ατομικές ανάγκες των κατοίκων.
Ο δήμαρχος όπως επισημαίνει ο Κωνσταντόπουλος σε πρόσφατη ανάρτησή του, με απόφασή του (δέσμευση την ονομάζει), αποφάσισε μόνος του, χωρίς αποφάσεις τοπικού και δημοτικού συμβουλίου, την εκμετάλλευση του δάσους της Ελάτης.
Απορώ πως υπάρχει ακόμα κόσμος στην Ελάτη που πιστεύει στις ψευτιές του και θα τον ψηφίσει.

Ανώνυμος είπε...

Λευτέρη αντε καλά για την ελάτη κάτι έχεις και λες για το τρανοβαλτο έχεις να πεις κάτι? αντε και αν έχεις να πεις και κάτι για το τρανοβαλτο δεν θα έχεις να πεις τίποτα για το μικροβαλτο οπότε όλα βαίνουν καλά ......

Ανώνυμος είπε...

Το Τρανόβαλτο είναι το χωριό με τους κουβάδες πάνω στο δρόμο μπροστά από το καφέ; Που πλημμύρισε πέρσι τον Αύγουστο; Που κατάφερε ο Κίτσος να βάλει στον πάγο το θέμα των μαρμάρων;
Το Μικρόβαλτο είναι το χωριό όπου έγινε μια πλατειτσα μια σταλιά ανακατασκευή χωρίς τίποτα το ενδιαφέρον σε δύο χρόνια(!) Και με άλλα υλικά από αυτά της μελέτης;. Αλλά έγινε ένα εργακι στην άκρη του δρόμου να το λέμε τα σωστά ενα άνοιγμα που έφερνε νερά σκεπαστηκε
Δυστυχώς όμως δεν έγινε η μέγα επένδυση του χυτά αμιάντου! Που θα δούλευαν 5 εργάτες για 10 χρόνια οι άλλοι κάτοικοι οποία καλλιέργεια και ζωικό κεφάλαιο έχει και μετά το χωριό απλά θα ήταν ένα φάντασμα με τοξικα έτσι μέγα επένδυση το έλεγε ο Κίτσος και ότι θα αντιδρούσε μόνο ένας γραφικός....

Ανώνυμος είπε...

εε και τι έγινε 00.25 Απλές παρατηρήσεις
Έκανες θα μας περάσει τα επόμενα χρόνια καληνύχτα ..καλημέρα ήθελα να πω αλλά έκανα λάθος

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΙΚΡΌΒΑΛΤΟ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΧΩΡΙΌ ΜΕ ΤΑ ΜΠΟΥΧΆΡΙΑ ΛΕΞΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΕΓΝΟΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΕΡΒΟΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΔΕΣΤΕ ΑΠΛΑ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (ΠΟΥ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΟΝΟ ΟΙ 6 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ!) ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ. ΣΕΡΒΙΑ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΡΒΙΑ

Ανώνυμος είπε...

"Την έναρξη των παρουσιάσεων των Ελληνικών Παγκόσμιων Γεωπάρκων UNESCO, στο 10ο Συνέδριο στο Μαρόκο, έκανε το Γεωπάρκο Γρεβενών-Κοζάνης αναφερόμενο στην Παραδοσιακή Αρχιτεκτονική του Βοΐου και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς."

ΣΤΟ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ. ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΗΝ UNESCO
ΕΙΔΑΤΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΠΟΥΧΑΡΙΑ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙ

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Τι να πρωτοξεχαδουμε από τους Πινόκιο.. τους 120 επιστήμονες;;;;;αλήθεια τώρα που είναι;

Ανώνυμος είπε...

11.28 ποιά έγνοια για τα Κάστρα; Εκτός από το κιόσκι και κάποιες μικρές παρεμβάσεις μέχρι το ύψος της ταβέρνας(υπάρχει λόγος)και την πινακίδα στο φαράγγι,καμμιά άλλη παρέμβαση,πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη.

Ανώνυμος είπε...

Φταίει η αρχαιολόγος που δεν αφήνει παρεμβάσεις βρε, γι' αυτό δεν έκαναν τίποτα! Γι' αυτό ξεκατινιάζονταν μαζί της στο ιντερνέτ ιδιαίτερα ο πρόεδρας που το υβρεολόγιο είναι καθημερινότητα για αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;;;; ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ;;;;;; Το 2020!!!!
Δήμαρχε χρόνια οι πολίτες μας ζητούν την πρόσβαση λεωφορείου στον λόφο των μοναδικών μας Βυζαντινών μνημείων . Αυτό το πάγιο , δίκαιο και επί δεκαετίες μη ικανοποιούμενο αίτημα θα πάρει επιτέλους σάρκα και οστά . Οι όψιμοι και εκ του μακρόθεν ευαίσθητοι για τα άρρωστα δέντρα ως πρόσφατα γκρίνιαζαν για τη μη πρόσβαση. Ας τους προσπεράσουμε γιατί η σημερινή διοίκηση του Δήμου ενήργησε και γι αυτό πολύ πριν την ανειλικρινή ευαισθησία τους! Προχωράμε”.
https://kozan.gr/archives/289042

Μετά "ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ" ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΠΙΝΟΚΙΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Πόσες φορές πρέπει κάποιος να πει ψέμματα για να θεωρηθεί ψεύτης, να χλευάσει και να εκβιάσει για να θεωρηθεί ότι κάνει κατάχρηση της εξουσίας του, πόσες φορές πρέπει να αδιαφορήσει και να μην ρωτήσει τους δημότες και τα θεσμικά εκλεγμένα όργανα για να θεωρηθεί αυταρχικός και αλαζόνας, πόσες φορές πρέπει να συμπεριφέρεται κάποιος σαν η δημοτική περιουσία να είναι το κληρονομημένο κτηματάκι του για να θεωρηθεί αλαζόνας ; Μέχρι και εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει αυτή τη συμπεριφορά γιατί τους έδωσαν το δικαίωμα να νομίζουν ότι τα Σέρβια και κατά συνέπεια ο δήμος τους ανήκει και τους οφείλει τα πάντα

Το Προφίλ μας