Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΣΥΤΑ): ολοκλήρωθηκαν με επιτυχία τις εργασίες της ετήσιας τακτικής Γενικής Συνέλευσης

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΣΥΤΑ)  ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες της ετήσιας  τακτικής Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων συλλόγων – μελών της που πραγματοποιήθηκε στα  Ιωάννινα στις 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ξενοδοχείο “du lak”.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν και απηύθυναν  χαιρετισμό, ο κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου Δήμαρχος  Ιωαννιτών , Η κ. Ζέκα Τίνα Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ιωαννίνων, η κ. Ελένη Νάστου Πρόεδρος των Συνταξιούχων ΟΤΑ Ιωαννίνων, Ο κ. Γιάννης Τσούνης Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και με επιστολή απηύθυνε χαιρετισμό ο κ.  Χρήστος Ντακαλέτσης Πρόεδρος ΠΕΔ Ηπείρου.

Ακολούθησε ανακήρυξη ως επιτίμου Προέδρου της ΠΟΣΥΤΑ του κ. Ηλία Λευκαδίτη για την πολυετή και καθοριστική προσφορά του στην Ομοσπονδία και επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Σωτήρη Σουλούκο.

Στη Γ.Σ εκτός από τη συζήτηση για το διοικητικό και οικονομικό υπολογισμό παρελθούσης χρήσης, συνδιαμορφώθηκε το πλαίσιο της οργανωτικής και αγωνιστικής δράσης της Ομοσπονδίας για την επόμενη χρονική περίοδο, ύστερα από περιεκτική και αναλυτική εισήγηση του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Σωτήρη Σουλούκο.

Τροποποιήθηκε ομόφωνα το καταστατικό και εναρμονίστηκε στα σημερινά δεδομένα που προκύπτουν τόσο από τις νέες διατάξεις των νόμων, όσο και για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας, ύστερα από ολοκληρωμένη πρόταση του Δ.Σ. της ΠΟΣΥΤΑ και με εισηγητή τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Γιώργο Δαλαγιώργο.

Μετά το πέρας των εργασιών της Γ.Σ. ακολούθησε σύσκεψη των Δ.Σ. των σωματείων -μελών της ΠΟΣΥΤΑ, όπου τέθηκαν από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας οι βασικές Αρχές  για τη συγκρότηση & οργάνωση του συνταξιουχικού κινήματος στους ΟΤΑ με κεντρικό στόχο την ενεργοποίηση όλων των μελών των Συνταξιουχικών οργανώσεων καθώς και την εγγραφή νέων μελών στους Συλλόγους.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματέας

                             

                                                                    ΨΗΦΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

Η Γ.Σ. της Π.Ο.Σ.Υ.Τ.Α. εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στους συγγενείς των θυμάτων από τις πλημμύρες  στο Θεσσαλικό κάμπο και σε όλους  τους κατοίκους της περιοχής που είδαν τα σπίτια, τις περιουσίες, τα νοικοκυριά, τις καλλιέργειες και τα κοπάδια τους να καταστρέφονται μπροστά στην επέλαση της πλημμύρας.

Παρά  το γεγονός ότι η κυβέρνηση διαβεβαίωνε λίγες μέρες πριν ότι είναι «έτοιμη» για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας Daniel, χωριά και ολόκληρες συνοικίες στη Θεσσαλία πνίγηκαν από την ανυπαρξία, εδώ και χρόνια, των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων, από τα βουλωμένα φρεάτια, από το ανεπαρκές δίκτυο όμβριων υδάτων, από τις κακοτεχνίες.

Για μια ακόμη φορά κυβέρνηση και τοπικές αρχές  τα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών τα θεωρούν "κόστος", ενώ την ίδια στιγμή πασχίζουν για τα δισεκατομμύρια που κατευθύνονται στο "όφελος" των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Στηρίζουμε τα αιτήματα που εκφράστηκαν από τις επιτροπές πλημμυροπαθών  και απαιτούν :  

– Αποζημιώσεις στο 100% . Να υπάρξει δηλαδή άμεση καταγραφή των ζημιών και

   καταστροφών σε οικίες, γεωργικά μηχανήματα, οχήματα, υποδομές, καλλιέργειες, ζωικό

   κεφάλαιο, πρώτες ύλες, άλλα αναλώσιμα κλπ και να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις

   χωρίς   προϋποθέσεις.

–Αποκατάσταση των ζημιών

– Μέτρα για την υγεία και την περίθαλψη του λαού

– Απομάκρυνση όλων των υλικών και μπάζων με ευθύνη περιφέρειας και δήμων

– Να αποκατασταθούν τα προβλήματα στατικότητας στις γέφυρες και να εξασφαλιστεί η    

   ασφαλής διέλευση.

– Οργανωμένη μέριμνα για όσους έχασαν το σπίτι τους

– Μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων

– Αντιπλημμυρικά έργα για να μην πνιγούν ξανά.  Προκήρυξη άμεσα των αναγκαίων

   αντιπλημμυρικών έργων με ευθύνη της κυβέρνησης-δήμου-περιφέρειας για όλες τις

   περιοχές που επλήγησαν.

ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.ΣΥ.Τ.Α.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                            Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σωτήρης Σουλούκος                                             Γιώργος Δαλαγιώργος

                          Γεώργιος Δαλαγιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας