Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Δ. ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ_ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑΣ Δ. Συμβούλου, ΤΡΑΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑΣ, παιδαγωγού προσχολικής αγωγής

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με σοβαρές ελλείψεις και αβέβαιο αύριο όσο αφορά τη ζωή των παιδιών μας. Γονείς που στοιβάζονται για να προλάβουν μια θέση στους παιδικούς σταθμούς στην υποτιθέμενη δωρεάν παιδεία. Δομές που αναπτύσσουν την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, αντιμετωπίζονται με τη λογική του κόστους, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Την ίδια στιγμή και στα ΚΔΑΠ η κατάσταση είναι απελπιστική καθώς εκατοντάδες παιδιά έχουν αποκλειστεί. Παιδιά οικογενειών με πλήρη φάκελο, τα οποία πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, δυνητικά δικαιούχοι δεν έχουν λάβει voucher , επειδή πολύ απλά, η χρηματοδότηση δεν επαρκεί.

Πολιτικές δημάρχων που συγκλίνουν στην γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Στελεχώνοντας τις δομές των δήμων τους με υπαλλήλους δίμηνης, τρίμηνης και τετράμηνης εργασίας. Δημιουργούν δηλαδή ελαστικές συνθήκες εργασίας και θέτουν τους υπαλλήλους σε εργασιακή ομηρία.

Λειτουργούν τις δομές των παιδικών σταθμών υποστελεχωμένες και σε πολλές περιπτώσεις ακατάλληλες κτηριακά. Παίζοντας με τις ζωές των παιδιών μας, υποβιβάζοντας την εκπαίδευση και εξουθενώνοντας τους λιγοστούς υπαλλήλους.

Διεκδικώντας για άλλη μια φορά τα αυτονόητα, δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά, αναβάθμιση όλων των δομών και δημιουργία νέων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καλούμε όλους τους πολίτες να σκεφτούν την απάντηση στην ερώτηση, τα κέρδη τους ή οι ζωές μας;

 

Εμείς, η λαϊκή συσπείρωση απαντάμε ξεκάθαρα ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ.

Μαζί  για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Εμπρός λοιπόν υπερασπίσου τη ζωή σου, υπερασπίσου το παιδί!

Στις 8 Οκτώβρη ψηφίζουμε λαϊκή συσπείρωση σε δήμο και περιφέρεια.

 

Τράκαλα Μαρία- παιδαγωγός προσχολικής αγωγής

Υποψηφία δημοτική σύμβουλος Δήμου Βελβεντού με την "Λαϊκή Συσπείρωση"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας