Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Τι αναφέρουν οι τέσσερις μοναχές της Ιεράς Μονής Αναλήψεως Κοζάνης στην κάμερα του Tlife και στην Τατιάνα Στεφανίδου: Δεν κάναμε εμβόλια, απαγορεύεται εκεί να πεις την λέξη γιατρός (βίντεο)

της Ιωάννας Παπαδημητρίου από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Οι τέσσερις μοναχές από τη Μονή Αναλήψεως της Κοζάνης ήταν μέλη 13μελούς οικογένειας με δυο αγόρια και εννιά κορίτσια .Όπως αναφέρουν στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου σε ηλικία 8, 10 και 12 οι γονείς τους

άφησαν στο μοναστήρι για μια καλύτερη ζωή. Έζησαν κάτω από άσχημες συνθήκες όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, , τις κρατούσαν στην μονή και έκαναν τις βαριές δουλειές .

«Αντί να μας στείλουν στο σχολείο, μας κρατούσαν παράνομα, μας έκοψαν το σχολείο, θα μας μάθαινε μια μοναχή μέσα. Φορούσαμε ακόμα και βρεμένα ρούχα, γιατί δεν είχαμε δεύτερα, εργαζόμασταν για το μοναστήρι ,σοβατίζαμε». «Δώδεκα χρονών ζωγράφιζα» αναφέρει άλλη μοναχή και οι αγιογραφίες πωλούνταν χωρίς εκείνες να παίρνουν λεφτά. Ούτε πέντε ευρώ για το γιατρό δεν είχαν . «Δεν κάναμε εμβόλια, απαγορεύεται εκεί να πεις την λέξη γιατρός. Δεν πρέπει να πηγαίνουμε σε γιατρούς, ούτε φάρμακα ,ούτε εμβόλια. Καλύτερα να πεθάνεις παρά να σε πασπατεύει ο γιατρός» λέγανε στην μονή. Λόγος έγινε και για μια αδελφή που πέθανε επειδή δεν της παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια .

Γενικότερα δεν πήγαν σχολείο παρά μόνο ελάχιστο διάστημα, και για χρόνια δεν είδαν τους γονείς τους. Το 2017 άρχιζαν να τις στηρίζουν οι γινείς τους οικονομικά και αυτό δεν άρεσε στις υπεύθυνες .Και μια μέρα τις κλείδωσαν εκτός .

Το μοναστήρι αναφέρει ότι μεγάλωναν εκεί, μάθαιναν γράμματα μέσα στο μοναστήρι, είχαν πάει ένα μήνα στο γυμνάσιο, αλλά δεν συνέχισαν .Ο Μητροπολίτης ΓΟΧ της Θεσσαλονίκης (τῆς Ἐκκλησίας τῶν Γνησίων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν τῆς Ἑλλάδος) κ. Ευθύμιος δέχτηκε να μιλήσει στην εκπομπή, αλλά έπεσε η γραμμή.

Στο prlogos είχε πει: «Η μονή διέγραψε τέσσερις μοναχές στις 13 Οκτωβρίου του 2021.Πήραν απολυτήρια και η μία έκανε και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν επιθυμεί να έχει πλέον καμία σχέση με τη μονή. Οι μοναχές ζήτησαν κάποια προθεσμία να μαζέψουν τα πράγματά τους και τους εδόθη»

«Το Δ.Σ. της μονής αποφάσισε να φύγουν διότι ασκούσαν τακτική ανάρμοστη συμπεριφορά. Η μονή είχε τα δικά της οικονομικά και αυτές τα δικά τους .Όλα έγιναν νόμιμα σύμφωνα με το καταστατικό της Μονής που είναι εγκεκριμένο από το Πρωτοδικείο»

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας