Επίκαιρα Θέματα:

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης: Ανακοίνωση για την απόφαση της κυβέρνησης για αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Η Επιτροπή Ειρήνης Κοζάνης, μέλος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να αποστείλει με C-130 πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Η κίνηση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα στην ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκοντας να παίξει το ρόλο του καλού μαθητή για τα συμφέροντα των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία, θέτει το λαό μας σε τεράστιους κινδύνους. Οι ευθύνες της είναι εγκληματικές! 

Μέσω των ευρωατλαντικών βάσεων και υποδομών η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε απέραντη βάση πολεμικής εφόρμησης, με το λαό μας να στοχοποιείται. Με τη συμμετοχή των βάσεων και υποδομών που βρίσκονται σε ελληνικό έδαφος πραγματοποιήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια οι ασκήσεις περικύκλωσης της Ρωσίας, συγκεντρώθηκε τεράστια δύναμη πυρός στην Ανατολική Ευρώπη, λειτουργώντας ως προσάναμμα για την πολεμική ανάφλεξη στην Ουκρανία τις τελευταίες μέρες. Από την ΑμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση στο Στεφανοβίκειο απογειώθηκαν την περασμένη βδομάδα τα πολεμικά ελικόπτερα Apache με κατεύθυνση την Πολωνία, ώστε να είναι σε ετοιμότητα να συμβάλλουν στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Οι βάσεις στην Αλεξανδρούπολη, στη Σούδα και σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται να συμβάλλουν στους δολοφονικούς ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς κατά άλλων λαών.

Αποτελεί πρόκληση την ώρα που ο ελληνικός λαός, εξαιτίας του πολέμου, βιώνει ήδη την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, την ενεργειακή φτώχεια, που οι μισθοί και οι συντάξεις είναι στα τάρταρα, η κυβέρνηση να στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Αποκαλύπτεται περίτρανα ότι οι υπέρογκες δαπάνες για εξοπλισμούς δεν έχουν καμιά σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας. Αντίθετα, όπως συμβαίνει και τώρα με την απόφαση της κυβέρνησης, οι εξοπλισμοί που πληρώνονται από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού, είναι στοιχισμένοι στις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές ανάγκες, εν προκειμένω για την Ουκρανία.

Ως εδώ! Η χώρα μας να μην γίνει πεδίο βολής για τα ΑμερικανοΝΑΤΟϊκά συμφέροντα! Ο λαός μας να μην γίνει στόχος αντιποίνων! Οι λαοί δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον έναν ή στον άλλον ιμπεριαλιστή! Έχουμε αντικειμενικό συμφέρον να δυναμώσει η κοινή πάλη, η διεθνιστική αλληλεγγύη, ώστε κάθε λαός να γίνει κυρίαρχος στον τόπο του!

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία! Η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία! Απεμπλοκή τώρα της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο! Να κλείσουν οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές! Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία! Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων!

                                                                                                                         Κοζάνη 27/2/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας