Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ 25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Με τον Γραμματέα του Μέρα 25 κ. Γιάνη Βαρουφάκη συναντήθηκε την, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, το Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας – Εορδαίας. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των επαφών του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαΐδας - Εορδαίας με την πολιτική ηγεσία της χώρας, με στόχο την παρουσίαση των σύνθετων και εντεινόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Πτολεμαΐδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Βουλεύτρια του Μέρα 25 Μαρία Απατζίδη, ο Εκπρόσωπος Τύπου Μιχάλης Κριθαρίδης και στελέχη του Κόμματος, τα οποία συνόδευαν τον κ. Βαρουφάκη.

 Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκαν τα θέματα της απολιγνιτοποίησης της περιοχής, της καθυστέρησης των πληρωμών των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ λόγω της υποστελέχωσης του υποκαταστήματος του ΟΑΕΔ Πτολεμαΐδας και των πληθωριστικών πιέσεων που πλήττουν τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Από τον Εμπορικό Σύλλογο Πτολεμαΐδας - Εορδαίας επισημάνθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της περιοχής μέχρι να υλοποιηθεί ένα σχέδιο μετάβασης λόγω της απολιγνιτοποίησης. Επίσης, έγινε λόγος για την κρίση της πανδημίας, την ανάγκη διαγραφής της επιστρεπτέας προκαταβολής από τις επιχειρήσεις και την μείωση της φορολογίας τους , οι οποίες λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να ορθοποδήσουν.

Στη συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε για το πλάνο που έχει σχεδιαστεί από το κόμμα Μέρα 25 όσον αφορά στην πόλη της Πτολεμαΐδας. Αρχικά, έθεσε το θέμα της δημιουργίας μιας βιομηχανίας αποκατάστασης, η οποία απαιτεί υψηλή τεχνολογία, νέες θέσεις εργασίας, την επαναχρησιμοποίηση της γης και την αντικατάσταση του λιγνίτη με ένα νέο φυσικό καύσιμο. Υποστήριξε την ιδέα πραγματοποίησης της Πτολεμαΐδας ως κέντρο της Ανατολικής Μεσογείου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, όπως το υδρογόνο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός τομέας και ως λύση προτάθηκε η χρήση των εργαλείων της πανδημίας για να στηριχθεί η εμπορική κίνηση της πόλης, μέχρι να πραγματοποιηθεί το σχέδιο μετάβασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας