Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Υπογραφή Σύμβασης για τη «Μελέτη Αποτίμησης-Αποκατάστασης Φέρουσας Ικανότητας και Ενίσχυσης της Γέφυρας του Ποταμού Βενέτικου επί της Εθνικού Οδού Γρεβενών – Τρικάλων», από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη

Τη σύμβαση  για τη  «Μελέτη Αποτίμησης-Αποκατάστασης Φέρουσας Ικανότητας και Ενίσχυσης της Γέφυρας του Ποταμού Βενέτικου επί της Εθνικού Οδού Γρεβενών – Τρικάλων», υπέγραψε την Πέμπτη 24-02-2022 ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Κασαπίδης.

            Tα στάδια της μελέτης που θα εκπονηθούν είναι:

·         Εργαστηριακές έρευνες και έκθεση αξιολόγησης

·         Μελέτη στατικής επάρκειας

·         Μελέτη επισκευής και ενίσχυσης

·         Σύνταξη ΣΑΥ-ΦΑΥ

·         Σύνταξη τευχών δημοπράτησης

              Ο συμβατικός προϋπολογισμός της μελέτης, μετά τη δημοπράτηση, ανέρχεται στα 35.650,00 €, με την χρηματοδότηση  να προέρχεται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης να είναι τρεις (3) μήνες.

             Σκοπός της μελέτης είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην γέφυρα λόγω της καταπόνησης που έχει υποστεί από την λειτουργία της, εδώ και 60 χρόνια περίπου.

Προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι η επισκευή και συντήρηση όλων των τεχνικών έργων και ιδιαίτερα των γεφυρών, στο εθνικό και επαρχιακό της δίκτυο, με στόχο την καλή λειτουργία τους και  την οδική ασφάλεια των πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας