Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στην Κοζάνη, από τον βουλευτή του Κόμματος Λεωνίδα Στολτίδη στην περιοχή.

Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ  στο Δημαρχείο των Σερβίων.  Στη σύσκεψη ο βουλευτής ανέδειξε τα αίτια των εξελίξεων στη ΛΑΡΚΟ, την διαχρονική στήριξη και συμβολή του Κόμματος στους αγώνες των εργαζομένων. Επισήμανε την ανάγκη για την ενότητα των εργαζόμενων στη μάχη που δίνουν για τη δουλειά και τα δικαιώματα τους. Εξέφρασε την αμέριστη στήριξη στα αιτήματα τους και ότι το Κόμμα με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίζει να είναι στο πλευρό τους για την ικανοποίηση τους. Παράλληλα ανέδειξε την ανάγκη για την δημιουργία ενός μεγάλου πανελλαδικού πανεργατικού μετώπου ως το αναγκαίο όπλο που έχει η εργατική τάξη για να αντιμετωπίσει την συνολική επίθεση που δέχεται στη ζωή και τα δικαιώματα της.   Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι της περιοχής έχουν ένα επιπρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα να αντιμετωπίσουν, αυτό της απολιγνιτοποίησης μιας και η δραστηριότητα της ΛΑΡΚΟ στην περιοχή έχει να κάνει με τον λιγνίτη.   

Στην συνέχεια ο Βουλευτής το ΚΚΕ επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών στην Κοζάνη στον κόμβο προς Λάρισα  . Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Λεωνίδας Στολτίδης συνομίλησε με τους αγρότες, οι οποίοι ανέπτυξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εστιάζοντας κυρίως στο κόστος παραγωγής μετά την τεράστια αύξηση της τιμής του πετρελαίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των αγροεφοδίων και τη χαμηλή τιμή των προϊόντων τους και προσδιόρισαν ότι για τη συντριπτική πλειοψηφία της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι απαγορευτικό το να καλλιεργήσουν και τίθεται ζήτημα επιβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής εξέφρασε την συμπαράσταση του ΚΚΕ στον πολυήμερο αγώνα που δίνουν αυτό το διάστημα και ταυτόχρονα χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματα  που διεκδικούν. Ακόμη τόνισε ότι το ΚΚΕ δίνει και θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για την οργάνωση και στήριξη του αγώνα επιβίωσης των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

25/2/2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας