Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: 1.032 Ουκρανοί έχουν περάσει στην Ελλάδα τις τελευταίες πέντε ημέρες

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σύσκεψη με θέμα τις προσφυγικές ροές από την Ουκρανία προς την χώρα μας καθώς και για θέματα ασφαλείας, συγκάλεσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες πέντε ημέρες τα σύνορα της Ελλάδας έχουν περάσει 1.032

Ουκρανοί πολίτες και εκτιμάται ότι οι ροές είναι αυξανόμενες, γεγονός που επιβάλλει άμεσες δράσεις για τα ζητήματα που αφορούν στην υποδοχή και την τακτοποίηση τους.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός Ελευθέριος Οικονόμου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος και η διπλωματική σύμβουλος Σοφία Σταματέρη.

Συζητήθηκαν η εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας για τους πρόσφυγες χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα με βιομετρικά δεδομένα, το θέμα των ανήλικων προσφύγων και η καταγραφή τους, οι υποδομές φιλοξενίας καθώς και η εφαρμογή μια σειράς μέτρων ασφαλείας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό πρέσβη στην Ελλάδα Sergii Shutenko, στον οποίο επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας στον ουκρανικό λαό που βιώνει τη βίαιη εισβολή των Ρώσων στην χώρα του. Ο υπουργός τόνισε ότι οι ελληνικές αρχές θα κάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα για την διευκόλυνση των Ουκρανών προσφύγων και θα είναι σε διαρκή συνεργασία με την ουκρανική πρεσβεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας