Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

«Στάση Σερβίων»: Για το φυσικό αέριο στο σύνολο του Δήμου.

Από το πρώτο τρίμηνο της θητείας, αυτής της δημοτικής αρχής, βάλαμε ως παράταξη της αντιπολίτευσης «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» το ζήτημα, της αναγκαιότητας του φυσικού αερίου στην επικράτεια του Δήμου μας. Τότε, ούτε το φυσικό αέριο τους ενδιέφερε ,αφού μιλούσαν για βιομάζα, αλλά ούτε και το σεβασμό να μας ακούσουν διέθεταν, πόσο μάλλον να μας προσκαλέσουν σε έξω -δημοτικές σχετικές συζητήσεις.
Τα νέα, για τον δήμο μας τα μαθαίναμε από τα τοπικά Μ.Μ.Ε.
Η απαξίωση στο θεσμό από το Δήμαρχο στο μεγαλείο της.
Ωστόσο πιστοί στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι συνδημότες μας απαντούσαμε και εκφράζαμε τη θέση μας δημόσια:
«Περί δικαίου… η παρέμβασή μας. Φυσικό αέριο στο σύνολο του Δήμου.»
Περί Δικαίου η παρέμβασή μας… «Φυσικό αέριο στο σύνολο του Δήμου Σερβίων» https://kozan.gr/archives/320656
Στις 12 Μαρτίου του 2020 βγήκαμε και πάλι δημόσια στα Μ.Μ.Ε, αυτή τη φορά με ανοιχτή επιστολή στο Δήμο Σερβίων.
Παράταση της απολιγνιτοποίησης και Φυσικό αέριο στα Σέρβια, ζητά η Ρίτσα Σπυρίδου απο την "ΣΤΑΣΗ ΣΕΒΙΩΝ" https://vetonews.gr/.../55072-paratash-ths...
Γιατί το κάναμε δημόσια και όχι στο Δημοτικό συμβούλιο?
Γιατί εκεί ο λόγος μας, οι προτάσεις μας ,δεν ακουγόταν αφού μας κλείνανε το μικρόφωνο και δεν καταλήγανε προς ψήφιση γιατί έτσι αποφάσιζε ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου.
«αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Στα τέλη Απριλίου επανήρθαμε, διότι το αρμόδιο υπουργείο, χάραζε πλέον την ενεργειακή πορεία για τη μετά λιγνίτη εποχή και εμείς θα μέναμε στο γινάτι και την αλαζονεία μιας δημοτικής αρχής. Ζητήσαμε ως παράταξη να εισηγηθούμε και πάλι το θέμα του φυσικού αερίου, με την ελπίδα να ψηφίσουν επιτέλους οι δημοτικοί σύμβουλοι. ΜΑΤΑΙΑ…
Ανύπαρκτος κατά συνείδηση ή κατά ανικανότητα …Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ (της Λαζαρίτσας Σπυρίδου) https://kozan.gr/archives/288888
Στη συνέχεια και εφόσον ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Ελευθερίου βρέθηκε σε αδιέξοδο, μιας και οι Δήμοι Βελβεντού και Δεσκάτης, επιζητούσαν το φυσικό αέριο, φαίνεται πως ενέδωσε αλλά πρότεινε τον άξονα Σέρβια-Λάβα-Καστανιά-Πλατανόρευμα.
Δεν ξέρω, τι θα απαντήσει επί αυτής της πρότασης του, στα ορεινά του Δήμου? Δεν ξέρω αν έχει το σθένος να αιτιολογήσει στους κατοίκους της βόρειας ζώνης και σε όλα τα άλλα χωριά που μένουν εκτός. Αυτό που ξέρω είναι ότι εμείς καθαρά και ξάστερα επιμένουμε: «Φυσικό αέριο στην επικράτεια του Δήμου Σερβίων».
Στο δημοτικό συμβούλιο (28-1-2022) ζητήσαμε το θέμα να μπει σε ημερήσια διάταξη συνοδευόμενο πάντα από την εισήγηση της «ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ». Πράγματι δρομολογήθηκε ως έκτακτο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και δυστυχώς λόγω της συμπεριφοράς του προέδρου-για ακόμη μια φορά- σύσσωμη η αντιπολίτευση αποχώρησε, οπότε και το θέμα… έμεινε σε εκκρεμότητα.
Αγαπητοί συνδημότες, να είστε σίγουροι, ότι θα το επαναφέρουμε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.
Είναι δίκαιο αίτημα και πρέπει να βρει λύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας