Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Δημήτρης Βαβλιάρας: "Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για τελευταία φορά (ελπίζω) για το θέμα του ΧΥΤΑΜ γιατί τυπικά τελείωσε κερδίζοντας τη μάχη."

Νιώθω την ανάγκη να μιλήσω για τελευταία φορά ( ελπίζω ) για το θέμα του ΧΥΤΑΜ γιατί τυπικά τελείωσε κερδίζοντας τη μάχη.
Κάποιοι, ανάμεσα τους και ο Περιφερειάρχης είπαν και προχθές στο συμβούλιο ότι δεν υπάρχει θέμα ΧΥΤΑΜ, δεν υπήρχε στην ουσία ποτέ! Ότι προφανώς το δημιουργήσαμε κάποιοι για να κερδίσουμε κάτι! Δημοσιότητα; Ψήφους; Δεν ξέρω τι υπονοούν! Είναι όμως γνωστή η τακτική τους, ποιος είναι αυτός που μιλάει, κάτι μάλλον θέλει να κερδίσει. Και για τη δημοσιότητα και για την ψήφο σε λάθος πόρτα χτυπάνε.
Ας τους βοηθήσω για τελευταία φορά και να ακονίσω την μνήμη τους.
1) Πρόταση της ΠΕΔ ( ένωση των δήμων ) για την Μετάβαση στη Δυτική Μακεδονία «…Επιπλέον κρίνουμε αναγκαία τη δημουργία Χ.Υ.Τ. Αμιάντου στις εγκαταστάσεις της πρώην ΜΑΒΕ…»
2) Συζήτηση για τη δημιουργία Χώρου Υγειονομικής Ταφής Αμιαντούχων Αποβλήτων στο Ζιδάνι ξεκινάει στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το θέμα τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των Επιτροπών Περιβάλλοντος και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης & Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας ( 26/10/2020 )
3) Εισήγηση του προϊσταμένου των Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κοζάνης Κ. Γρίβα στο πλαίσιο των προτάσεων του για την ανάπτυξη του Δήμου Σερβίων από 13.10.2020 για την δημιουργία ΧΥΤΑΜ, θέση που επανέλαβε και προχθές στο Περιφερειακό συμβούλιο.
4) Απάντηση του Περιφερειάρχη σε ερώτηση του κυρίου Χριστοφορίδη ( εισηγητής κατά του ΧΥΤΑΜ από την παράταξη της κυρίας Ζεμπελιάδου ) τον Δεκέμβριο του 2020.
«Σας διαβεβαιώνω όχι μόνο θεσμικά αλλά ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος από τον ενταφιασμένο αμίαντο με τον τρόπο που γίνεται και στην συγκεκριμένη περιοχή και ειδικότερα…»
5) Δήμαρχος Σερβίων «είμαι υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στα ΜΑΒΕ»
6) Επανειλημμένες ερωτήσεις του κυρίου Χριστοφορίδη στον Περιφερειάρχη ο οποίος κάθε φορά έδινε άλλες απαντήσεις! Όλα αναρτημένα σε βίντεο στο διαδίκτυο! …
Νομίζω είναι αρκετά αυτά αν και θα μπορούσα να γράψω και άλλα. Από τα παραπάνω συμπεραίνει σαφέστατα κάποιος ότι το θέμα το βγάλαμε από το μυαλό μας, ότι κάτι θέλαμε να κερδίσουμε και ότι μάλλον ετοιμάζουμε να κατέβουμε υποψήφιοι για τον διαγωνισμό Miss Tatoi 2022.
Επίσης όταν οι κορυφαίοι επιστήμονες που έχουμε στον τόπο Παπαγεωργίου και Σταμούλης έκαναν αναρτήσεις για το θέμα λέγοντας με επιστημονικά κριτήρια ότι όλο αυτό είναι μια τοξική βόμβα, απαντούσαν ακόμα και μέσα στα συμβούλια με το γνωστό πλέον, Και Ποιοι Είναι Αυτοί!
Ζούμε στην εποχή του ιντερνέτ και όλα δυστυχώς για αυτούς που ακόμα λένε εγώ δεν είχα ακούσει τίποτα, εγώ δεν ξέρω τίποτα, εγώ δεν τα είπα, υπάρχουν όλα αναρτημένα! Σε όλους αυτούς που λέγανε για να μας μειώσουν ότι το κάνουμε για τη δημοσιότητα και σε αυτούς που μας κατηγορούσαν στα δημοτικά συμβούλια και μας έλεγαν να πάμε σε ψυχίατρο λέμε ότι και μια χαρά μας βρήκε ο γιατρός και αντί για δημοσιότητα πάντα προτιμούμε το διάβασμα, τις φωτογραφίσεις και τις ηχογραφήσεις.
Τον αγώνα τον κέρδισε ο κόσμος μαζί με τους πολιτικούς που στάθηκαν δίπλα του και βοήθησαν όπως και με τους επιστήμονες που δεν άφησαν περιθώριο αμφισβήτησης της καταστροφής που θα έφερνε ένα τέτοιο εγχείρημα. Πρέπει να το γράψω ξανά όπως έκανα και στην επίσημη σελίδα, την πρόταση Κατά του ΧΥΤΑΜ έφεραν στο Περιφερειακό Συμβούλιο οι παρατάξεις της κυρίας Ζεμπελιάδου, του κυρίου Καρυπίδη και του κυρίου Πράσσου. Ο κύριος Περιφερειάρχης απλά μας διαβεβαίωνε μόνο από τηλεοράσεως ότι θα φέρει το θέμα αποφεύγοντας το συστηματικά. Για να θυμόμαστε αργότερα ποιος έλεγε τι και ποιος έκανε τι…
Με την ευχή να μην χρειαστεί να επανέρθουμε στο θέμα…
ΥΓ. Αν δίνατε στον κόσμο λίγο παραπάνω από τα 3 μόλις λεπτά που μας αφήσατε στο συμβούλιο να τα πούμε εκεί όλα αυτά, ίσως γλιτώνατε να σας τα γράφουμε από εδώ και να τα διαβάζουν πολλοί! Αλλά χαλάλι!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Κύριε Βαβλιάρα, Συγχαρητήρια για τον αγώνα σας που τελικά δικαιώθηκε, συλλυπητήρια στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου για τους χυδαίους χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του Δημήτρη !

Το Προφίλ μας