Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

Μέτωπο πολιτών κατά των ανεμογεννητριών σε Τίταρο – Πιέρια – Ελατοχώρι – Ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλογικοτήτων

από τον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Η Πρωτοβουλία Πολιτών και Φορέων για την Προστασία των Πιερίων ζητά την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα Πιέρια. Την Πέμπτη οργανώθηκε ευρεία σύσκεψη στον Καπνικό

Σταθμό Κατερίνης με φορείς και συλλογικότητες, με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της επικείμενης εγκατάστασης 7 ανεμογεννητριών στο όρος των Μουσών. Παρόντες ήταν και οι δήμαρχοι Βελβεντού Μανώλης Στεργίου και Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου, αλλά όχι ο δήμαρχος Κατερίνης κ. Κουκοδήμος.

Τα δημοτικά συμβούλια Σερβίων και ειδικά αυτό του Βελβεντού έχει πάρει ξεκάθαρη θέση κατά των ανεμογεννητριών . Αυτές ξεκινούν από το Σαραντάπορο περνούν το όρος Τίταρος και τα Πιέρια και φτάνουν ως το Ελατοχώρι.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία είναι πλέον προφανές, πως ο επιλεγμένος χωροταξικός σχεδιασμός, οι γιγαντιαίες διανοίξεις δρόμων σε αδιατάρακτη περιοχή, οι παρεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον και η οπτική όχληση θα επηρεάσουν αρνητικά την ελκυστικότητα των Πιερίων με ολέθριες συνέπειες στον τουρισμό.

Τέσσερις επιστήμονες έδωσαν το παρόν στην συνάντηση. Ο Τρύφωνας Κόλλιας, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένος σε ζητήματα περιβαλλοντικού και ενεργειακού Δικαίου,ο Γιώργος Μερτζάνης, Δρ. Βιολογίας – Ζωολογίας / Επιστημονικός Υπεύθυνος της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «ΚΑΛΛΙΣΤΩ»,ο Χρήστος Ι. Κολοβός, Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός Ε.Μ.Π., Διδάκτωρ Μηχανικός Ε.Μ.Π., τ. Δ/ντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ Α.Ε. / Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ ο Αποστόλης Καλτσής, Βιολόγος – Υπεύθυνος δράσεων διατήρησης στην Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία έστειλε αναλυτική έκθεση.

Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν :

Κοινότητα Ελατοχωρίου

Κοινότητα Ριζωμάτων

Κοινότητα Λαγόραχης

Κοινότητα Μοσχοποτάμου

Κοινότητα Πλατανορέματος

Κοινότητα Καστανιάς

Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου

Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Ελατοχωρίου

Σύλλογος Επαγγελματιών Ελατοχωρίου

Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Ελατοχωρίου

Μορφωτική Ενωση Καταφυγιωτών «Το Φλάμπουρο»

Εξωραϊστικός Σύλλογος Καταφυγιωτών «Η Λιάχα»

Αγροτικός Συνεταιρισμός Καταφυγιωτών

Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Καταφυγίου

Σύλλογος Ελατοχωριτών Θεσσαλονίκης

Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων για την προστασία των Πιερίων

Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Το Προφίλ μας