Επίκαιρα Θέματα:

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Εμμένει στην απόφασή του το Δ.Σ. Σερβίων για μη κοπή του δάσους της Μεσιανής- Νέα συνάντηση με την KIEFER την ερχόμενη εβδομάδα- Αιχμές Πετρόχειλου στην Περιφέρεια για τη μη επίσπευση διαδικασιών (video)

Του Ζήση Πιτσιάβα  από τον ΠΤΟΛΕΜΑΙΟ

Σε μια συζήτηση 4 ωρών που δεν προσέφερε κανένα νέο δεδομένο επί της ουσίας, επιδόθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, σχετικό με το θέμα του δάσους της Μεσιανής, μετά και τη μη διεξαγωγή του άτυπου δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Το πρωί, μία επιστολή του Προέδρου της Τ.Κ. Μεσιανής, με την οποία εμφανιζόταν η αποδοχή των ανταποδοτικών που προσέφερε η εταιρεία, μπέρδεψε κάπως τα πράγματα, αλλά τελικώς το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραμείνει σταθερό στην απόφαση που έχει λάβει για μη κοπή του δάσους, ενώ θα συνεχιστούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για πιθανόν νομικές ενέργειες.

Λίγο νωρίτερα στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της KIEFER είχε ζητήσει ξεκάθαρη απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, καθώς όπως υποστήριξε το έργο έχει καθυστερήσει και πρέπει να γνωρίζει η εταιρεία τι ακριβώς θα πράξει.

Μάλιστα ο Χρήστος Πετρόχειλος(KIEFER) άφησε αιχμές για τη μη επίσπευση διαδικασιών από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σχετικά με την ανεύρεση άλλου χώρου, όπως είχε ζητηθεί τονίζοντας πως «δεν έχω καμία ελπίδα ότι θα συμβεί κάτι καθώς 4 μήνες διαπιστώνω τα ίδια πράγματα».

Παράλληλα μετά από παρέμβαση του Βουλευτή, Γιώργου Αμανατίδη, την επόμενη εβδομάδα θα επιδιωχθεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων ώστε να αναζητηθεί έκταση που θα αποδεσμεύει το δάσος της Μεσιανής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε να ψηφίσει επί της πρότασης του Αντιδημάρχου, Χρήστου Ποντίκη, ο οποίος ζήτησε ανάκληση της προηγούμενης απόφασης και λήψη νέας στην οποία το σώμα είτε θα διαφωνούσε με την κοπή δέντρων στο δάσος ή θα συντασσόταν με την πρόταση του Προέδρου της Μεσιανής, για αποδοχή των ανταποδοτικών.

Η πρόταση έπεσε στο κενό καθώς απορρίφθηκε με 21 κατά, ενώ υπέρ ψήφισαν ο Χρήστος Ποντίκης και ο Πρόεδρος της Μεσιανής.

e-ptolemeos.gr

 


10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δικαιώνεται απόλυτα ο δήμαρχος και η Δημοτική αρχή, που πρότειναν στην μη ανάκληση της αρχικής απόφασης δ.σ. Ο Πρόεδρος δ.σ διηύθυνε με επιτυχία την χθεσινή συνεδρίαση και κράτησε καλές ισορροπίες...

Ανώνυμος είπε...

"Λίγο νωρίτερα στη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της KIEFER είχε ζητήσει ξεκάθαρη απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική από το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων, καθώς όπως υποστήριξε το έργο έχει καθυστερήσει και πρέπει να γνωρίζει η εταιρεία τι ακριβώς θα πράξει."

Ο ορισμός της κοροϊδίας καθώς η γνώμη του δημοτικού συμβουλίου δεν παίζει ΚΑΝΕΝΑ ρόλο εάν η εταιρεία έχει την άδεια!
Απλά βεγγαλικά για να δειχτεί ο Ελευθερίου ότι είναι ΚΑΤΑ
Μόνο που ο ίδιος δεν πήρε χαμπάρι τα έγγραφα από τον Νοέμβριο και ασχολήθηκε μόνο όταν ήρθε στο φως η υπόθεση από τα ΜΜΕ και την αντιπολίτευση
Το γιατί ας το αναζητήσουν οι συριζαιοι
επισης ευχαριστούμε τον 10:19 για το καθημερινό ευθυμογραφημα

Ανώνυμος είπε...

Αλληλούϊα!!!!!!!!!
Μόνο που ο δήμαρχος έχει 7 συμβούλους στους 27 που έχει το δημοτικό συμβούλιο. Άλλοι καθορίζουν τις πλειοψηφίες στο δημοτικό συμβούλιο. Η αντιπολίτευση είναι αυτή που αποφάσισε να μην κοπεί το δάσος. Και ως γνωστόν ένας αντιδήμαρχος ήταν υπέρ του να κοπεί το δάσος.

Ανώνυμος είπε...

Πού το είδες ότι δικαιώνεται άλλη συνεδρίαση έβλεπες; Ο αντιδήμαρχος και αναπληρωτής δημάρχου που είναι δημοτική αρχή έκανε την πρόταση για ψηφοφορία και πήρε μόνο 2 ψήφους. Από πού κι ως πού δικαιώνεται;

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχως που υπαρχει και η αντιπολιτευση στο δημο μας και γινονται πραγματα. Άμα περιμεναμε απο τη δημοτικη αρχη κλαψτα Χαραλαμπε

Ανώνυμος είπε...

Αντιδήμαρχε Ποντίκη δεν κατάλαβες οτι σε άδειασε ο Χρηστάρας; Σ' έβαλε να κατεβάσεις δεύτερη πρόταση κι έφαγες ... Κρίμα και σε είχα για έξυπνο. Αν όμως το καλοσκεφτεί κανείς ο Αντιδήμαρχος είχε δίκιο,διότι σεβάστηκε την απόφαση της τοπικής κοινωνίας της Μεσιανής που μετέφερε ο τοπικός της Πρόεδρος.

Ανώνυμος είπε...

μέχρι τώρα ο ελευθερίου έχει κάψει τον άρχοντα και καίει σιγά σιγά και τους αντιδημάρχους αρκεί αυτός να βγαίνει από το κάδρο. ας πρόσεχαν.το πολιτικό μέλλον του ελευθερίου είναι9 προγεγραμμεο ο ποντίκης που έχει μετατραπεί σε κυριακίδη δεν το έχω καταλάβει ακόμα

Ανώνυμος είπε...

Σε τι πράγμα δικαιώνεται ακριβώς; Στο ότι δεν ήξερε τι γίνεται εδώ και μήνες στον τόπο του; Στο ότι τι μια βγαίνει στην τηλεόραση και λέει είμαι υπερ του ΧΥΤΑ και μετά ψηφίζει κατά; Ο πρόεδρος τι μεγάλη επιτυχία έκανε; Αυτό που θεωρείται αυτονόητο για όλη την Ελλάδα; Ότι οι πρόεδροι είναι για μια ορισμένη δουλειά και όχι να βρίζουν πολίτες σε συνεδριάσεις; Είπαμε να τους στηρίζετε αλλά με μέτρο.

Ανώνυμος είπε...

Μην είσαι αδικος για τον άρχοντα να συγκρατηθεί και να μη γίνει το επίκεντρο είναι μεγάλη υπέρβαση. Όσο για τον Κιτσαρα που να βρει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο fb και τιμωρίες σε υπαλλήλους και κυνηγι κατά των προσωπικών φανταστικών του εχθρων; Που κανονικά πρέπει να την ευγνωμονει την αντιπολίτευση γιατί χάρη σε αυτή καταλαβαίνει ο δήμος πέντε πραγμστσ

Ανώνυμος είπε...

Απο το ΔΣ αυτο που μου εμεινε ειναι οτι...1) Ο προεδρος της Μεσιανης με εγγραφο ειπε οτι η πλειοψηφια των κατοικων ειναι υπερ των ανταποδοτικων...πως το διαπιστωσε δια μαγειας? εγινε καποια ψηφοφορια?? και το βασικοτερο ηθελε να γινει ανακληση της αποφασης του ΔΣ που ελεγε οχι στην κοπη του δασους της Μεσιανης...δεν μας τα λεει καλα...μια ετσι μια γιουβετσι...2) Η δημοτικη συμβουλος κα Κωνσταντινιδου γιατι ψηφισε λευκο? δεν εχει αποψη για την περιοχη της???...3) Αφηνω ασχολιαστο το μπαχαλο και η ασυνεννοησία που επικρατει στην Δημοτικη Αρχη...4) Να συγχαρω την κα Σπυριδου για την καθαρη της θεση για αλλη μια φορα στα θεματα που αφορουν και απασχολουν τον Δημο...5) Για ακομη μια φορα συγκαλεσε ΔΣ ο προεδρος χωρις καμια ουσια και νοημα.

Το Προφίλ μας