Επίκαιρα Θέματα:

Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ρίτσα Σπυρίδου: «Ανοιχτή επιστολή στους συνδημότες μου, της Μεσιανής»

Της Ρίτσας Σπυρίδου

Αγαπητοί κοντοχωριανοί.

 Το δάσος της Μεσιανής είναι στην καρδιά και στις ζωές όλων μας.

 Η αγωνία σας για την διάσωσή του είναι και δική μου.

 Ο αγώνας σας, αγώνας μου.

 Με αυτή τη λογική και με αυτά τα συναισθήματα πορεύομαι ως άνθρωπος και ως επικεφαλής παράταξης, μέχρι σήμερα.

 Χρέος μου λοιπόν, είναι να έχω όσο το δυνατόν πιο εμπεριστατωμένη ενημέρωση για το θέμα, προκειμένου η βοήθειά  μου να είναι αποτελεσματική.

Εάν τα γραφόμενα στο FB,  ενδεχομένως  έχουν αναφορά και στη  συνάντηση της δικής μας παράταξής  με τους επενδυτές , σας ενημερώνω.

 Ζήτησα πληροφορίες,  δια ζώσης ,από όλες τις πλευρές, μεταξύ αυτών και από τους επενδυτές. Θεώρησα σωστό να προκαλέσω ένα ραντεβού μαζί τους και να συνοδεύομαι ως παράταξη, από εκπροσώπηση του χωριού. Έντιμα και ξεκάθαρα. Έτσι και έκανα.

 Το κάλεσμά μου, αφορούσε στους υποψηφίους συμβούλους της «ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» ,στον πρόεδρο της κοινότητας, στην εκπροσώπηση του ΤΟΕΒ και στην  εκπροσώπηση του μορφωτικού συλλόγου.

 Στη συνάντηση ήταν:

 Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος κ.Βασίλης Σολωμίδης.

 Ο εκπρόσωπος  του ΤΟΕΒ κ. Μάκης Γεωργίου.

 Ο πρόεδρος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν παρίστατο και όρισε αντικαταστάτη του, τον κ. Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.

 Εκπροσώπηση από το μορφωτικό σύλλογο δεν υπήρξε.

 Το ραντεβού με τους επενδυτές ζητήθηκε από εμένα. Η ανταπόκρισή τους ήταν θετική και έτσι πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της εταιρείας .

 Στόχος, η διάσωση του δάσους και η πλήρη ενημέρωση των κινήσεων και των δεδομένων έως  εκείνη την ώρα.

 Η συζήτηση ήταν σε αυτά τα πλαίσια και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι επιζητούν την αγαστή συνεργασία με την κοινωνία και κινούνται με σκοπό εύρεσης άλλης γης, ενώ μας ανέφεραν ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρξουν  αντισταθμικά  τα οποία θα εξαρτηθούν και από την διεκδίκηση των κατοίκων .

 Προσωπικά, ενημέρωσα ως όφειλα,  τη δια παραταξιακή επιτροπή του Δήμου Σερβίων.

 Αγαπητοί Μεσιανώτες,

 Μετά τη συνάντηση και με το πέρας κάποιων ημερών (δεν θυμάμαι ακριβώς πόσες μέρες)

 η εταιρεία μαζί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, βρήκε άλλη γη και αυτό ανακοινώθηκε επίσημα  στο Περιφερειακό συμβούλιο και δημόσια  από τον βουλευτή και συγχωριανό σας κ. Γιώργο Αμανατίδη.

 Τη χαρά μας! για το αίσιο αποτέλεσμα, για το οποίο νιώσαμε ότι συμβάλαμε και εμείς, τη δημοσιοποιήσαμε ως παράταξη και ως Ρίτσα Σπυρίδου

Πράγματι ήταν ανάσα για όλους μας . Το δάσος σώθηκε!

 Από εκεί μετά το χρονικό των εξελίξεων είναι γνωστό σε όλους .

 Ένιωσα την ανάγκη να εξηγήσω σε εσάς, που γνωριζόμαστε από την ώρα που γεννηθήκαμε, για να βοηθήσω στην όποια σκέψη σας. Επίσης νιώθω την ανάγκη να πω, πως στη ζωή μου είχα ίσιο δρόμο και δε θα στραβώσει ποτέ και για κανέναν λόγο, ούτε με τις πράξεις μου, ούτε με  λεγόμενα που δεν ευσταθούν .

 Η αλήθεια είναι δύναμη και  σας  την παραθέτω.

 Όμως, η προσωπική μου αλήθεια, είναι πως πρώτη φορά στη ζωή μου, χρειάζεται να «απολογηθώ» και είναι πραγματικό άδικο.

  Με τιμή και αγάπη προς όλους τους Μεσιανιώτες.

  Λαζαρίτσα Σπυρίδου

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καθαρή και ξάστερη.

Ανώνυμος είπε...

Κάθε μερα με εκπλήσει όλο και πιο θετικά η κ.Σπυρίδου.Καθαρός πάντα ο λόγος της. Δεν τη γνώριζα και λυπάμε πραγματικά που δεν τη ψήφισα.

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο σας κα Σπυριδου! Συνεχιστε ετσι δυναμικα, με σταθερη και ξεκαθαρη τοποθετηση σε ολα τα φλεγοντα ζητηματα του Δημου μας! Να ξερετε οτι ατομα σαν και εσας λειπουν από την διοικηση του Δημου! Ευγε σας!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή μου φίλη Ρίτσα,χαιρετίζω την στάση για το σοβαρό θέμα της Μεσιανής και συντάσσομαι μαζί σας, όμως θα περίμενα να δείξετε την ίδια σοβαρότητα και την ίδια δυναμική στο σοβαρό θέμα με τους δασικούς χάρτες,στο οποίο χάνονται περιουσίες και δικαιώματα βοσκής. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την ερήμωση με μαζική μετανάστευση απο τα χωριά. Σίγουρα την ευθύνη δεν την έχει η τοπική αυτοδιοίκηση,αλλά μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τιμή Ευθύμιος Δισερής,πρώην πρόεδρος Λιβαδερού και δημοτικός σύμβουλος του πρώην δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως παρεξήγησες; δήμαρχος είναι ο ελευθερίου.

Ανώνυμος είπε...

Μόνο 3 σχόλια η υπεύθυνη αποθεωτικών σχολίων της κυρίας Σπυριδου. Μάλλον χρειάζεται άδεια γιατί βλέπω κόπωση. Επίσης καλό είναι να μην χρησιμοποιείτε συνέχεια τις ίδιες λέξεις σε όλα τα σχόλια για να γίνετε πιο πιστευτοι. Βέβαια εξακολουθεί να ισχύει οτι ένα άτομο που κάνει 10 σχόλια μεταφράζεται σε μια ψήφο αλλά δεν βαριέσαι. Το ζητούμενο είναι να δημιουργούμε κλίμα ότι είμαστε σημαντικοί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Θυμιο εχεις μπερδεψει ποιος ειναι δημαρχος...πως μπερδευτηκες...υποψηφιος με την Σπυριδου δεν ησουν??? Περιεργη η ΣΤΑΣΗ σου...

Ανώνυμος είπε...

Η αντιπολίτευση δεν έχει λόγο για να πάρει πρωτοβουλία και να το βάλει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο;

Ανώνυμος είπε...

Σε καταλαβαινω και σε κατανοω 21:39 γιατι πρεπει να δικαιολογησεις το βολεμα σου και την ευνοια του δημαρχου που εχεις, αλλα πρεπει επισης να καταλαβεις οτι ο δημαρχος σου στις εκλογες που ερχονται θα αποτελεσει παρελθον για τον δημο μας...τοτε θελω να δω που θα βολευτεις εσυ και οι ομοιοι σου...Ενοχλει παρα πολυ απο οτι φαινεται το θετικο κλιμα που υπαρχει για την Σπυριδου, αλλα ας προσεχατε...να μην φλομωνατε με φουμαρα προεκλογικα!!! Εμπρακτως ειναι η μονη που ειναι σταθερη στα λεγομενα της και στις θεσεις του συνδυασμου της. Οταν ερθει η ωρα της καλπης θα καταλαβεις τη μεταφραση των ψηφων...οση λασπη και να ριχνεται για την Σπυριδου, η θετικη εικονα και κλιμα που υπαρχει για την ιδια ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ!!! Να αρχιζετε να συνηθιζετε οτι σε 2,5 χρονια θα αποτελειτε απλα μια μαυρη σελιδα στην ιστορια του Δημου. Αυτα τα λεγομενα αποτυπωνονται απο μια ομοδα ανθρωπων που τρεξαμε και στηριξαμε με ζηλο και ενθουσιασμο τον σημερινο δημαρχο στις εκλογες του 2019 απο Σερβια, Λαβα, Καστανια, Πλατανορρευμα.

Ανώνυμος είπε...

Να μην κοιτάμε την αντίδραση αλλά τη δράση. Να μην άνοιγε πόρτες ο Δήμαρχος σε όλους όπως ΧΥΤΑΜ, Φωτοβολταϊκά, ώστε να φτάναμε στο σημερινό σημείο που πρέπει να τρέχουμε.

Ανώνυμος είπε...

επίσης ανοίγει τις πόρτες "ανοίξαμε και σας περιμένουμε " σε εταιρείες ορυχείων. κανείς δεν λέει όχι σε επενδύσεις. με σχέδιο όμως! και τουρισμός και ορυχεία δεν γίνεται. και ανάπτυξη της λίμνης και πλωτά φωτοβολταικά δεν γίνεται. και τουρισμός οικολογικός και ανεμογεννήτριες δεν γίνεται. και βιολογικά προιόντα και χυτα αμιάντου δεν γίνεται. και ποιότητα ζωής και φορτηγά γεμάτα απορρίματα αμιάντου μέσα στα χωριά δεν γίνεται. και τέλος και Δημοκρατία και Ελευθερίου δεν γίνεται

Ανώνυμος είπε...

Και με τα δέντρα που έκοψαν ηδη τί θα γίνει; Θα απκαταστήσει την ζημια η εταιρία;

Ανώνυμος είπε...

Καθόλου δεν παρεξήγησε.
Δήμαρχος είναι ο ελευθερίου στα χαρτιά, σε προκαλώ. Κ.21:04.

Ανώνυμος είπε...

21:44 Ακόμα τον Θύμιο βλέπεις στον ύπνο σου. Εφιάλτης σου έγινε ο άτιμος. Και ας μην ξέρω για ποιον μιλάς αυτός ο Θύμιος έπρεπε να σου το βουλώσει εκεί σιαπαν εκεί σιακατ. Και να στο πω και στην γλώσσα σου το aivres σε πονάει γιατί λέει αλήθειες.
Εσύ aivres θα ανεβάσεις όλα τα σχόλια. Όνειρα γλυκά 21:44

Ανώνυμος είπε...

Για πες και σε μας που δεν ξερουμε

Το Προφίλ μας