Επίκαιρα Θέματα:

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Πράσινο φώς για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Σερβίων

Άνοιξε ο δρόμος για τις εντάξεις των έργων που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων του Δήμου Σερβίων. 

Συγκεκριμένα η ένταξη των Πράξεων:  «Ενεργειακή αναβάθμιση  κτιρίου 2ου και 4ου Νηπιαγωγείου Σερβίων» και «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποστήριξη της μετάβασης  προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε όλους τους τομείς» στο Ε.Π. «Δυτική Μακεδονία 2014-2020», αποφασίστηκε από την  Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των έργων ενεργειακής αναβάθμισης που αφορούν στον Δήμο Σερβίων.

    Στα έργα «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίου 1ου ΕΠΑΛ Σερβίων»  συνολικού κόστους 854.753,51 € και «Ενεργειακή αναβάθμιση  κτιρίου 2ου και 4ου Νηπιαγωγείου Σερβίων» συνολικού κόστους 166.500,00 € πρόκειται να γίνουν παρεμβάσεις που αφορούν στην εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, στην αποξήλωση και τοποθέτηση νέων ενεργειακών κουφωμάτων, στην τοποθέτηση θερμομόνωσης, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, αλλά και στην εγκατάσταση αντλίας θερμότητας.

 

 

 

   

Με την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων του Δήμου μας  στόχος είναι η μείωση της κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας των δημοσίων κτιρίων, η μείωση εκπομπών αερίων θερμοκηπίου, καθώς και  η πρόσθετη δυναμικότητα παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας.

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γέφυρα στο Μέλλον υλοποιεί έργα, που κανείς μέχρι τώρα δεν έκανε. Ο αρχηγός και ηγέτης της παράταξης Χρήστος Ελευθερίου είναι ο Δήμαρχος που αφήνει σφραγίδα στα μεγάλα έργα για τα Σέρβια. Καθαριστηκε όλος ο τόπος, Καθαριστηκε η Ταφρος των Σερβίων καο πολλά ακόμη. Δημοφιλής, όσο ποτέ άλλοτε, ο σημερινός δήμαρχος θα είναι δήμαρχος και την επόμενη 4ετια.

Ανώνυμος είπε...

ΑΒΕ καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!

Ανώνυμος είπε...

Στα σοβαρά τωρα. Μιλάμε για έργο της περιφερειας. Όπως και η αυλή στο σχολείο που ο Καίσαρας το παρουσίασε για δικό του
https://www.pdm.gov.gr/chrimatodotisi-tis-energeiakis-anavathmisis-28-scholikon-ktirion-sti-dytiki-makedonia-synolikoy-proypologismoy-9-9-ekatommyrion-eyro-apo-to-epicheirisiako-programma-dytikis-makedonias-toy-espa-2014-20/

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που την μελέτη για την ενεργειακή αναβάθμιση του Τεχνικού Λυκείου την βρήκε από τους προηγούμενους. Αλλά δεν το λέει κανείς αυτό. Ο δήμαρχος κατά την προσφιλή του τακτική οικειοποιείται την δουλειά των άλλων.

ΓΚΑΜΠΟΥΡΑΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Παπαγαλακι του Δημαρχου το ειπαμε και άλλη φορα, ότι πρεπει να αλλαξεις τον τροπο γραφης διοτι σε μαθαμε πλεον. Ξερουμε και εμεις από IP!!! Για να γινει ένα εργο πρέπει πρωτα να γινει η μελετη, επειτα η ωριμανση κτλ., αρα δεν είναι δικα σας εργα αλλα προηγουμενων δημοτικων αρχων. Επισης τα εργα τα πρατουν οι δημοτικες αρχες και όχι οι δημοτικες παραταξεις!
Ανοιξε πρωτα από όλα ένα βιβλιο ηγεσιας ή γραψε στο google για να δεις τι οριζεται ΗΓΕΤΗΣ και μετα να γραφεις…εκτειθεσαι χωρις λογο!!! Επισης ηγετη με ακολουθους σε συνολο 7 ανθρωπων πρωτα φορα το βλεπω και αμα δεν ειχαν αμοιβη μονος του θα ηταν!
Το αποτυπωμα του ο Δημαρχος το αφηνει με πραξεις και όχι με λογια…όχι με προσωπικες κοντρες και δει τους υπαλληλους του Δημου που αποτελουν το εργαλειο, ωστε να δουλεψει και να παει μπροστα ο Δημος…ουτε με το βαζει ταφοπλακα σε ένα ολοκληρο Δημο φερνοντας ως θεμα αναπτυξης και προοπτικης το ΧΥΤΑΜ…τα φωτοβολταικα…και αλλα πολλα αρνητικα που κανει και επιβαρυνουν αποκλειστικα και τον Δημο Σερβιων.
Ο Δημος δεν αποτελει τσιφλικι του, ετσι και αλλιως σε δυο χρονια θα αποτελει ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΛΛΟΝ για τον Δημο μας. Προεκλογικα τον πιστεψαμε, τον στηριξαμε, ειπαμε επιτελους υπαρχει μια ηλιαχτιδα φωτος και για τον Δημο μας…αλλα μονο λογια του αερα…υποσχεσεις προεκλογικες για να πετυχει τον μοναδικο του στοχο που δεν ηταν άλλος…απο την καρεκλα του Δημαρχου! Ξεχνα μαλλον ότι ερχονται οι εκλογες και εκει οι πολιτες θα μιλησουν, ξυπνησαμε και δεν δεν τρωμε πλεον κουτοχορτο, το φαγαμε μια φορα, αλλα ΤΕΛΟΣ!!!
Θελουμε στον Δημο μας ατομα, τα οποια θα δουλεψουν με ορεξη και με μοναδικο γνωμονα το καλο και την αναπτυξη του τοπου μας!!! Την επομενη δημοτικη περιοδο θα στηριξουμε για Δημορχο Σερβιων την κα Ριτσα Σπυριδου και αυτή θα είναι η επομενη Δημαρχος Σερβιων!!!Εχουμε δοκιμασει τους παντες…ευκαιρια και χωρο σε νεα ατομα στα αυτοδιοικητικα δρωμενα…τουλαχιστον τωρα που θα εκλεγει και θα ειναι η επομενη Δημαρχος Σερβιων η κα Ριτσα Σπυριδου, θα μπορει να μιλα ελευθερα όπως οριζει η Δημοκρατια μας και όχι να της κλεινουν τα μικροφωνα…!!!

Ανώνυμος είπε...

Λίγη σεμνότητα δε βλάπτει.Ηγέτης...έλεος
Θα λέει σπυρίδου και θα κλαίει...εκ βαθυλάκκου.

Ανώνυμος είπε...

Η ανάρτηση αυτή γιατί εξαφανίστηκε. Δεν ήταν σχόλιο που πρόσβαλε κάποιον. Απλά 'ελεγε ότι η επόμενη Δήμαρχος είναι η Σπυρίδου. Θα ήθελα να μάθω τον λόγο.

ai-vreS είπε...

Λάβαμε διαμαρτυρία για το σχόλιο και το κατεβάσαμε. Όντως δεν προσέβαλλε κανέναν αλλά κάποιος θίχτηκε και επικοινώνησε μαζί μας.

Ανώνυμος είπε...

Να υποθέσω ότι δεν το ζήτησε κάποιος άσχετος αλλά η Δημοτική αρχή,Αρα άρχισαν να φιμώνουν και επίσημα. ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ για τη Δημοκρατία. Ετσι νομίζουν οτι θα χαλάσουν το θετικό κλίμα για την Σπυρίδου? Η Σπυρίδου δίνει δείγματα ήθους και συνέπειας και δεν θα μας φρενάρουν οι αναξιόπιστοι.

Ανώνυμος είπε...

Τι εγινε αρχισαν να τρεμουν στην δημοτικη αρχη, τωρα εκτος απο μικροφωνα θελουν να "κλεισουν" και τα σχολια! Αιβρες μη φοβασαι τπτ ειμαστε μαζι σου!!! Οτι και να κανουν...να το παρουν χαμπαρι... Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΤΣΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Φτανει πια...ελεος με αυτη την Δημοτικη Αρχη!!! Μας κοροιδεψε προεκλογικα...μας εχει κουρασει με τα καμωματα της...θα συμφωνησω με τον 11:04 και 11:35 στις επομενες εκλογες στηριζουμε και ψηφιζουμε ΣΠΥΡΙΔΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Μιλάτε όλοι με πολύ σιγουριά για το ποιος θα είναι δήμαρχος την επόμενη φορά. Η κυρία Σπυριδου είναι πάρα πολύ καλή αλλά για να κάνει αντιπολίτευση... Λοιπόν οι κρυφές που γίνονται αλλά μου λένε. Ουτε η Σπυριδου θα είναι δήμαρχος την επόμενη φορά ούτε ο Βασίλης ούτε ο Χρήστος... Θα είναι κάποιος που μένει εκεί στο κέντρο.... Ήδη έχει μεγάλη στήριξη.

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί να είναι κάποιος απο αυτούς που στήριξαν τον σημερινό Δήμαρχο για να έρθει να μας σώσει! Αρκεί βέβαια να ειναι και πάλι Σερβιώτης να αποτελειώσει τα χωριά!

Ανώνυμος είπε...

Μια φορα την πατησαμε 13:40, αλλη δεν εχει!!! Σερβιωτης ξανα Δημαρχος... παλια στο Τεξας οπως λενε και στον στρατο...με την καμια! Δεν βγαζουν Δημαρχο μονο τα Σερβια...αυτο που ακουω σε φανερες και κρυφες συναντησεις ειναι οτι ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΣΠΥΡΙΔΟΥ! Μπορει να μην σε βολευει, αλλα πρεπει να το χωνεψεις...οσο για τον κατοικο του κεντρου δυσκολο το εργο.

Ανώνυμος είπε...

...και στο κέντρο θα μείνει. Αν κάνει καλή αντιπολίτευση η Σπυρίδου γιατί να μην είναι και καλή Δήμαρχος. Ολοι ήταν απέναντι της την προυγούμενη φορά και πήρε έναν στους τρεις. Αυτή θα είναι Δήμαρχος είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει εμάς τους Σερβιώτες

Ανώνυμος είπε...

Μετά από μικρή έρευνα δεν είναι κάποιος που έχει στηριξει τον κύριο Χρήστο. Τέλος πάντων... Δεν ασχοληθεί ποτέ με τις εκλογές μέχρι τώρα. Πιστεύω ότι συντομα θα ανακοινωθεί το όνομα του επίσημα.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι υπάρχει κουβέντα για τις επόμενες εκλογές δείχνει πόσο απογοητευμένος είναι ο κόσμος για να μην πω κάτι χειρότερο. Έχει μέλλον όμως γιατί πολλές φορές οι καλοί αλληλοεξουδετερώνονται και μας προκύπτουν γιατροί και φροντιστές.
Πάντως τους νεοδημοκρατες τους συγχωρώ που στήριξαν τον Ελευθερίου.τους ξέρουμε θα στήριζαν όποιον σερβιωτη να είναι και ας ήταν ντιπ άχρηστος. μερικοι δεν ήθελαν την Σπυρίδου για να μην χάσουν θέση στην επετηρίδα άλλωστε. Αλλά τους συριζαιους δεν τους συγχωρώ . Ποιον στηρίξατε βρε τον ξέρατε και απο χτες; Σε τι πολιτικό έχει πάρει μέρος ο χρησταρας; Τόσα χρόνια μνημονια ποτε τον είδατε να συμμετέχει σε κάτι; και όσους έχαψαν το διαφημιστικό τρικ της γέφυρας που είναι "ομάδα" και συμμετοοχη ισότιμη χαχαχα . ποτε δηλαδή ο χρησταρας και ο άρχοντας συνεργάστηκαν με κάποιον ; Πότε συμμετείχε σε κάτι συλλογικό; Ακόμα και με τον Κωνσταντόπουλο τα έσπασε όταν διαπίστωσε ότι δεν τον ακούνε όλοι τυφλά σε ότι του κατέβει στο κεφάλι! Θέλατε και συμμετοχική γέφυρα χαχαχα με άρχοντα και Κιτσαρα!!

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω η κα Σπυριδου να κατανοεί ότι τα πολλαπλα σχόλια του στενού συγγενικού της κύκλου δεν μεταφράζονται και σε ισάριθμους ψήφους. Ας κατανοήσει επίσης ότι δεν θα γίνει ποτέ δήμαρχος Σερβίων γιατί ο κόσμος ξέρει ότι δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή μας, με την Κοζάνη πάντα ασχολούνταν. Το ενδιαφέρον της για τον τόπο μας είναι ευκαιριακό. Ας μην παίρνουν τα μυαλά της αέρα γιατί συνδυασμό έκανε τελευταία στιγμή με το στανιο και με προσπάθειες του κόμματος. Τελευταία θα βγει και καταιδρωμενη, όσα σχόλια και να γράφει εδώ μέσα γιατί δεν έχει τίποτα να προσφέρει εκτός από συνθήματα

Ανώνυμος είπε...

Γινετε μια μεγαλη συζητηση απο ανθρωπους που διετελεσαν αυτοδιοικητικοι διαφορων πολιτικων αποψεων για τις επομενες εκλογες ωστε ο Δημος Σερβιων να βρεθει και παλι εκει που πρεπει να ειναι

Ανώνυμος είπε...

Αξιος ο μισθος σου 18:51! Θα ανταμειφθείς για τις υπηρεσιες σου! Εχει δλδ σχεση με την περιοχη ο Ελευθεριου και ηθελε να φερει το ΧΥΤΑΜ, φωτοβολταικα κτλ? Απλα σας πειραζει ολους που μια γυναικα χωρις κομματικη στηριξη και κυκλους καταφερει να παρει 27%!!! Συνηθιστε το η Σπυριδου ειναι επομενη Δημαρχος Σερβιων!!! Θα δουμε ποιος θα βγει τελευταιος και κατα ιδρωμενος...!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχουν ξεφύγει παιδιά έριξαν άσφαλτο στο Τρανόβαλτο και ο Καζούλης λέει ότι αν ονειρεύεσαι γίνεται και οτι είχε να πέσει άσφαλτος είκοσι χρόνια! Μα καλά ποτέ δεν είχε πάει στο Τρανόβαλτο; ! Λίγη άσφαλτο και νομίζει ότι έκανε έργο ζωής! Χαμόγελα λέει επειδή έριξε άσφαλτο ο δήμος!!! Και που; Εκεί που θέλει να πάει χωματερή αμιάντου!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευκαιριακά δεν ασχολείται ποτέ η Σπυρίδου. Μην την πιάνεις στο στόμα σου και μη φοβάσαι δεν παίρνουν τα μυαλά της αέρα. Πατάει γερά στα πόδια της και σταμάτα με την καραμέλα της Κοζάνης ,Βαθυλακιώτισσα είναι τον κ΄΄λο σας να χτυπάτε κάτω. Οσο για τους συγγενής της ουτε που ασχολούνται με σχόλια. Δεν είναι σαν εσας...ΕΥΤΥΧΩΣ για μας.

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο στην ανάρτηση Ελευθερίου:
Ποια εικοσαετία βρε; Μέχρι το 2010 που η κακοτυχία-καλλικρατης έφερε την περιοχή στον δήμο Σερβίων και άσφαλτος έπεφτε και δουλειές υπήρχαν και το Γεωπαρκο στα μπουχάρια έγινε, αυτό που καταρρέει και δεν ήξερες καν που είναι!
Τα αγάλματα δεν τα είδες στην πλατεία; Ξέρεις πόσοι γλύπτες δούλεψαν αφιλοκερδώς για αυτά πριν λίγα χρόνια;
Εσύ δεν είσαι που πρότεινες να γίνει χυταμ στο ζιδανι; Αυτό είναι που ονειρεύεσαι και θέλεις να πετυχει; που άμα γίνει αποτελεί την ταφόπλακα των Καμβουνίων! Ξέρεις πόσο απέχει το ζιδανι από το Τρανόβαλτο;δέκα λεπτά!
Ρίξατε ααφαλτο σε λίγους δρόμους σε ένα κεφαλοχώρι και το μοστραρεις το πιο απλό λες και είναι το έργο της εικοσαετίας αν είναι δυνατόν!

Ανώνυμος είπε...

Καλη μαγκια του Δημαρχου...για να μπορεσει να καλυψει την γκαφα με το ΧΥΤΑΜ και να το παιξει ο καλος του Δημου, κανει δυο δρομους στο Τρανοβαλτο...δεν το πηρε χαμπαρι οτι σε δυο χρονια τελειωνει η θητεια του και δεν προκειται να ανανεωθει...!!! Διαβασα στα ανωτερω σχολια κατι για συγγενεις της Σπυριδου οτι γραφουν...να εκφρασω και εγω την αποψη μου που δεν ειμαι συγγενης της κας Σπυριδου, απλα θα αποτυπωσω την προσωπικη μου αποψη και αυτων με των οποιων συναναστρεφομαι εδω στα Καμβουνια...στις εκλογες που ερχονται δαγκωτο Σπυριδου για Δημαρχο Σερβιων! Ειναι η μονη που πηρε ξεκαθαρη θεση ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΥΤΑΜ ΖΙΔΑΝΙΟΥ!!! ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ??? Αυτο για μερικους εξυπνους ή βαλτους που προσπαθουν να θολώσουν τα νερα και να μειωσουν την προσπαθεια της κας Σπυριδου! Αιντε ρε σας βαρεθηκαμε παρατρεχαμενους της Δημοτικης Αρχης...γραφετε μονο για να γραφετε...ουσια καμια...συμπερασμα ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕΡΒΙΩΝ κα ΡΙΤΣΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

1.στο θέμα του χυταμ δεν είναι γκάφα. Έχει πολύ βάθος αλλά ποιος ασχολειτε
2. Ναι μας θεωρεί τόσο ντουμάνια που νομίζει ότι επειδή έπεσαν μερικά κυβικά άσφαλτος θα ξεχαστεί η αδιαφορία του για τα χωριά και η πρόταση του να φέρει χωματερή αμιάντου
3. Ξεκάθαρο όχι είπαν και η παράταξη Κωνσταντοπούλου, Γεωργακοπούλου και οι δύο ανεξάρτητοι.
4. Όπως γράφει ένας "η δημοφιλία του δημάρχου είναι στην κορυφή". Σωστά κάπου 100 άνθρωποι τον στηρίζουν σαν δήμαρχο και καμία δεκαριά του λένε καλημερα

Ανώνυμος είπε...

Είστε άδικοι προηγήθηκε το τεραστιο έργο το γραφείο οικονομικών υποθέσεων στο Τρανόβαλτο που λέει ότι έφτιαξε για αποκέντρωση των υπηρεσιών! Χαχαχα! γιατί εκεί φωτογραφίες δεν είδαμε ; Χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Σας το έγραψα λίγο πιο πάνω. Ο επόμενος δήμαρχος θα είναι ένα νέος υποψήφιος 43 ετών...

Ανώνυμος είπε...

Ας είναι Άνθρωπος χωρίς απωθημένα και κομπλεξισμους με ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, με συμμετοχή στα κοινα και μαλωμένος με την λέξη "αυτοπροβολή" και ας είναι οποίος να ναι. Με λίγα λόγια το ακριβώς αντίθετο από τον σημερινο

Ανώνυμος είπε...

Δήμαρχε μην είσαι τόσο μετριόφρων. Τι εικοσαετία. Από καταβολής κόσμου δεν έπεσε άσφαλτος στο Τρανόβαλτο! πβλεπω στο φουμπου ο άλλος τρανοβαλτινιος που έκανε και αντιδήμαρχος στα καμβουνια γράφει μεγάλο μπράβο δήμαρχε. Και όταν ήταν αντιδήμαρχος ασφαλτοστρώθηκε οι δρόμοι χαχαχαχα. Και λέει μπράβο σε αυτόν που λέει ότι δεν έγινε τίποτα 20 χρόνια και θέλει να φέρει χωματερή αμιάντου στο χωριό μας! Α ρε ΠΑΣΟΚ με κάτι τέτοιους χάσαμε! Επίσης τα συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμαρχο που επέλεξε να στηρίξει το σκεφτήκατε πολύ ε

Το Προφίλ μας