Επίκαιρα Θέματα:

Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Σε Αμερικανική Πολυεθνική Εταιρεία παραχωρείται το Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων για την ανάπτυξη αιολικών και φωτοβολταϊκών πάρκων.

Στην παραχώρηση του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων προς την Εταιρεία CINERGY POWER CORPORATION προχωρά ο Δήμος Σερβίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από πολύμηνες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις, η Εταιρεία συμφώνησε με το Δήμο Σερβίων στην παραχώρηση ολόκληρου του Πολιτιστικού Κέντρου Σερβίων για την διερεύνηση των εδαφών όπου θα αναπτυχθούν μεγάλα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Εταιρεία CINERGY POWER CORPORATION δραστηριοποιείται στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) εγκαθιστώντας αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ελλάδα και σε χώρες των Βαλκανίων, όπως στη Βόρεια Μακεδονία, στην Αλβανία και στη Βουλγαρία.

Η εταιρεία αναζητά χώρους για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της ενώ έχει ήδη συμφωνήσει με ιδιώτες για την αγορά ή ενοικίαση εκτάσεων σε περιοχές της ΠΕ Κοζάνης. 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Jeremy Nimic (γιός του γνωστού μας Μάθιου Νίμιτς που μεσολάβησε μέσω του ΟΗΕ για την ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας) βρέθηκε προ ημερών στα Σέρβια και συζήτησε τις λεπτομέρειες της συνεργασίας με το Δήμαρχο Σερβίων κ. Ελευθερίου Χρήστο.

Ο κ. Νίμιτς δήλωσε ότι η επιλογή της πόλης των Σερβίων ως έδρα της εταιρείας του στην Ελλάδα οφείλεται τόσο στην κεντρική γεωγραφική θέση όσο και στις καλές δικτυακές υποδομές που υπάρχουν όπως το δίκτυο οπτικών ινών.

Λεπτομέρειες για τους όρους τις συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστές, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο Σερβίων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.000.000 ευρώ το χρόνο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα μας γεμίσει όλους ο Ελευθερίου με λεφτά,πολλά λεφτά.

Δελινιωτης Λαμπρος είπε...

Ας ζήσουμε κι εμείς το ονειρο

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα

Ανώνυμος είπε...

Ai-vres, έτσι όπως έχει πάρει φόρα ο Αμπελοφιλόσοφος στο τέλος θα γίνει πραγματικότητα 1 Απρίλη που είναι σήμερα !! Γίνετε ναι γίνετε.

Ανώνυμος είπε...

Τι φωτοβολταϊκά γτχμ. Σπυρετε τη γη να έχουμε να τρώμε

Ανώνυμος είπε...

April's fool; :D

Ανώνυμος είπε...

Βάζετε στοίχημα ότι ο Δάσκαλος/Γεφυρολογος/ανεξάρτητος θα έλεγε ηρθε η αναπτυξη; Αν και το συγκεκριμένο κτήριο κάποιος άρχοντας θα το λιγουρευοταν να έχει το όνομα του όπως και για το δημαρχείο ο πανσοφος

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα απο έγκυρες πληροφορίες ο Δήμαρχος βρίσκεται στο τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων με μεγάλη ναυτιλιακή εταιρία για την δημιουργία ποταμόπλοιων στη λίμνη πολυφύτου. Υπολογίζεται οτι τα έσοδα στο δήμο θα ανέρχονται περίπου στα 5.000.000, εκ, ευρω το χρόνο!

Ανώνυμος είπε...

Πρωταπριλιάτικο.... Χάχα χα χα....

Ανώνυμος είπε...

Βάλτε και καμια κοτούλα.

Το Προφίλ μας