Επίκαιρα Θέματα:

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Υπερψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, η διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος στην Τ.Κ. Μεσσιανής, με το ερώτημα της «συνέχισης (ΝΑΙ ή ΟΧΙ) με δικαστικό αγώνα ενάντια στην κοπή του δάσους;» – Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου

Υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στη μαραθώνια συνεδρίαση (η απόφαση πάρθηκε στις 2:40 μετά τα μεσάνυχτα!) του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων της Πέμπτης 15 Απριλίου 2021, με ψήφους είκοσι (20) ΥΠΕΡ, μιας (1) ΚΑΤΑ και μιας (1) ΛΕΥΚΗΣ, η κοινή πρόταση του δημάρχου και των τριών παρατάξεων (ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ), να τεθεί στην Τ.Κ. Μεσσιανής το θέμα λήψης απόφασης «συμβουλευτικού χαρακτήρα» με άτυπο δημοψήφισμα για το δάσος της Μεσσιανής, που στη συνέχεια θα διαβιβαστεί για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την πρόταση συντάχτηκε και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μεσσιανής Κώστας Γ. Κωνσταντινίδης.

ΥΠΕΡ της πρότασης ψήφισαν οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι των τριών παρατάξεων που έκαναν την πρόταση, πλην του συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργου Παναγιωτούλα που ψήφισε ΚΑΤΑ, επεξηγώντας όμως ότι ψηφίζει ενάντια στην κοπή του δάσους της Μεσσιανής. ΥΠΕΡ ψήφισε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Δημήτρης Ζάκης, ενώ στις 20 ψήφους ΥΠΕΡ προσμετρήθηκε και η ψήφος του προέδρου της Τ.Κ. Μεσσιανής. ΛΕΥΚΟ – «όχι στην καταστροφή του δάσους» ψήφισε ο επικεφαλής της παράταξης της  Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γεωργακόπουλος (απουσίαζε από την ψηφοφορία ο έτερος σύμβουλος της Λ.Σ. Αστέριος Νάκας).

Σχετικά με τα διαδικαστικά, προτάθηκε -όπως προαναφέραμε- ο τρόπος λήψης απόφασης με τη διεξαγωγή άτυπου δημοψηφίσματος («δίκην δημοψηφίσματος» κατά τον πρόεδρο του ΔΣ) για τους κατοίκους της Μεσσιανής, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2021Το «δημοψήφισμα» θα περιλαμβάνει ψηφοδέλτιο με το ερώτημα: «Να συνεχίσουμε με δικαστικό αγώνα ενάντια στην κοπή του δάσους της Μεσσιανής;», με δυνατότητα επιλογής του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ. Επιπλέον θα υπάρχει και δεύτερο ψηφοδέλτιο για την επιλογή της ΛΕΥΚΗΣ ψήφου.

Τέλος, αποφασίστηκε ακόμη το «δημοψήφισμα» να διεξαχθεί με εφορευτική επιτροπή  έναν δικηγόρο και δύο υπαλλήλους του Δήμου Σερβίων, καθώς και δύο αναπληρωματικούς.

Γ.Μ./mikrovalto.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυο μετρα και δυο σταθμα για τον προγυμναστη. αλλου απολυτος αλλου δημοψηφισματα. Αλλα τον πηραμε χαμπαρι

Ανώνυμος είπε...

και μέχρι τότε.... θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του έργου....

Ανώνυμος είπε...

και μέχρι τότε το δάσος απλά δεν θα υπάρχει
μπράβο δήμαρχε ........
αν το είχες δει τα έγγραφα που έφτασαν στον δήμο το Νοέμβριο όπως είπε ο κωνσταντόπουλος θα είχαμε σώσει το δάσος

Ανώνυμος είπε...

Το λευκό της γελοιοποίησης από την παράταξης των Λακεδαιμονίων. ΟΧΙ στον ΧΥΤΑΜ αλλά με λευκό. ΟΧΙ στην κοπή του δάσους με λευκό. Με λευκό ψηφίζουν αυτοί ΟΧΙ! Χάνει και το ΟΧΙ το νόημά του.

Ανώνυμος είπε...

ποιο δασος?!! ποιο δασος?? ποιους κοροιδευετε ?!!οι στρατιωτικες αποθήκες ειναι μεσα στο δασος! τοτε κόπηκε δασος!!οταν το κανατε χωραφια τοτε ηταν δασος!!!τωρα μαλλον απέκτησε νοημα η ζωη σας με αυτο το θεμα...

Ανώνυμος είπε...

γατάκι ο άρχοντας στο δ.σ. Κατάλαβε ότι την τελευταία φορά πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος. Πήγαν να το παίξουν δήθεν θύματα αλλά εκτέθηκαν ως θύτες. Τέτοια επιτυχία! Η αντίδραση όλων όσων έθιξαν ήταν αποφασιστική και τώρα την ουρά στα σκέλια. Είδαμε ποιοι είναι οι χαμένοι και ποιοί οι κερδισμένοι.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι δυνατόν δυνατόν να θίγεται προσωπικά ένα σύμβουλος, όπως η κ. Σπυρίδου χθες από τον σήμαρχο, και να τις δίνεται ο λόγος να απαντήσει μετά από μία ώρα. Είναι απαράδεκτο. Είχε δίκιο η κ. Σπυρίδου και ο Κος Φαρμάκης για την αντίδρασή τους.
Για να λέμε πάντως και του στραβού το δίκιο ίσως ήταν το μόνο λάθος που έκανε χθες ο πρόεδρος. Λάθος όμως σοβαρό!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος έκοψε για τρεις μήνες τον μισθό στον υπάλληλο που κυνηγάει; Αν είναι αλήθεια η λέξη ντροπή είναι πολύ λίγη. Και σε αυτόν και σε όσους εξακολουθούν να τον στηριζουν

Ανώνυμος είπε...

Χθες, εκτός από τη στάση στην Σπυρίδου ήταν πρόεδρος. Τις προηγούμενες δυο συνεδριάσεις το αφήνουμε ασχολίαστο. ίσως μια συγνώμη του σε αυτούς που έβρισε άδικα να του έδινε κάποιους ποντους παραπάνω. Παρόλα αυτά φάνηκε ποιος κέρδισε και ποιος έχασε από όλο εκείνο.

Ανώνυμος είπε...

Τόσο χαμηλά έχει πέσει ο δήμος; Δίνουμε μπράβο επειδή ο πρόεδρος του συμβουλίου κάνει απλά το αυτονόητο ; διεύθυνε μια συνεδρίαση; Και δεν πονηρευεστε ότι ήταν διαδικαστικος σε μια συνεδρίαση που οι απόψεις όλων ήταν λίγο πολύ κοινές; Ενώ στα προηγούμενα συμβούλια που ο Ελευθερίου θα έχανε γιατί διαφωνούσε με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν τα συμβούλια ζούγκλα προσπαθώντας να καθυστερήσουν ίσως και να αναβάλουν την ψηφοφορία; Καθαρή τακτική είναι βγάζει ματια

Το Προφίλ μας